Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušujúca práca v luxusnom hoteli – to je vysnená budúcnosť, ktorú si predstavuje Saliya (Kostja Ullmann) už od detstva. Ako teenager však začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy. Svet vidí akoby naň pozeral cez mliečne sklo. Zdá sa, že jeho životný sen je v troskách. Saliya aj napriek svojmu handicapu postupne získava väčšie sebavedomie, vracia sa do normálnej školy a nakoniec sa dokonca odváži poslať prihlášku na stáž do päťhviezdičkového hotela. Vďaka dôkladnej príprave, pozitívnemu prístupu a hlavne s podporou veľkého blafovania uspeje a miesto získa. Len nikomu neprizná, že vlastne tak trochu skoro vôbec nevidí...  Odhalí ho až jeho nový priateľ a kolega Max (Jacob Matschenz), ktorý mu pomáha, aby sa vysporiadal s ťažkými situáciami a úlohami, ktoré prevádzka veľkého a špičkového hotela prináša. Saliya sa po nociach učí naspamäť všetky trasy, počty schodov, prestieranie stolov... Vtĺka si do hlavy tvary predmetov, rozmiestnenie vecí v bare a v izbách pre hostí. V jeho prípade platí, že je nakoniec schopný robiť svoju prácu poslepiačky. Behom svojej praxe v hoteli si aj napriek svojej zrakovej vade všimne Lauru (Anna Maria Mühe), bláznivo sa do nej zamiluje a vyzerá to tak, že okrem zraku naviac stratí aj srdce, a bohužiaľ, i rozum. Jeho blamáž začne dostávať praskliny a hrozí, že nakoniec neuspeje ani v láske a ani v hoteli... Našťastie nielen film, ale aj skutočný život máva rád šťastné konce. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (193)

bararich8 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní komediální počin německého ražení s příjemným humorem, originální zápletkou a fajn postavami. Konec je možná až příliš happy, ale jinak hodně příjemně strávený čas. Pokud chcete něco veskrze pozitivního na dlouhý večer, s tímto kouskem chybu rozhodně neuděláte. Lepší 4*. (Honza) Já zvyšuji na 5*, za mě to je prostě libový film-tak akorát vtipu, dramatu i romantiky. (Bára) ()

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Vybrala jsem včera tenhle film, že se na něj podíváme večer s mámou, ať máme něco pozitivního. Vzhledem k tomu, že většinu svého života špatně vidím, jsem po třech transplantacích rohovky a zrovna řeším další operaci, u které mi hrozí, že v případě, že se nepovede, tak mohu taky přijít částečně o zrak a znam ten pocit, kdyz vidite prd a navic to vsem musite porad vysvetlovat, ze kurva špatně vidim a brýle mi nepomužou, tak tenhle film byl přesně to, co jsem potřebovala zrovna videt. A nikdy u techle filmu nebudu mit objektivni hodnoceni, protoze je to pro me osobni tema. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Zcela náhodně, naprosto neplánovaně jsem narazila na tento kousek a rozhodně nelituji. Sympatický kluk, který téměř přišel o zrak, se tak houževnatě pere s osudem, že si mě krůček po krůčku získal. Vše, co by se dalo snímku vytknout, vypouštím, jsem teď na filmové vlně a ta je momentálně přátelsky shovívavá. P.S. A taky se cítím trochu provinile, brblám na brejličky. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Němci přišli s pohodovou feel good komedií, od které bych až tak příjemnou podívanou ani nečekal. Vše od ústředního nápadu, kdy slepec předstírá, že vidí, aby jej zaměstnali v hotelu, přes veškeré zábavné momenty i fajn finále, je na dobré úrovni, dokáže pobavit, pohladit po duši a slabší diváky i rozbrečet. Výsledkem je oddechová rodinná jednohubka, která vlastně ani nemá hluché místa či jiné mínusy a zkrátka a jednoduše baví. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $5,229,000▐ Tak toto vyprodukovali Nemci. No fúha, sila. Klobúk dolu. Som myslel že majú špičkových režisérov ako Tom Tykwer, Wolfgang Petersen či Werner Herzog a tam to končí ale občas sa tu niekto nájde kto prekvapí. A ponúkne niečo šikovné, premyslené, konzistentné. Aj keď ide o režiséra ktorý doteraz točil teen trapošiny tipu American Pie(Nohavice v pozore, Pornorama). Nuž tento krát pookrial a prekvapil. Nechýba tomu nápaditosť a celistvosť, príbeh ktorý strhne a pobaví. Veľmi vyvážené medzi komédiou a drámou. Herecky šikovne zahrané, bez toho aby sa nejak muselo neprimerane tlačiť na pílu. /90%/ ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama