Reklama

Reklama

VOD (1)

Pozoruhodný príbeh bezpodmienečnej lásky nakrútili podľa najpredávanejšej knihy pamätí Jeannette Wallsovej. Mladá žena sa zamýšľa nad svojím životom v excentrickej, nekonformnej bohémskej rodine, ktorá bola úplne nefunkčná, napriek tomu však odolná a úzko prepojená. Matka Rose Mary (Naomi Wattsová) bola výstredná umelkyňa a otec Rex (Woody Harrelson) alkoholik, vo chvíľach triezvosti však podnecoval fantáziu svojich detí, učil ich fyziku a geológiu a hlavne, nebáť sa žiť slobodne. Mladá Jeannette (Brie Larsonová) našla silu odísť a vybudovať si vlastný úspešný život. Vydala sa, žije v New Yorku, musí však čeliť kritike rodičov, ktorí jej vyčítajú, že zradila ich hodnoty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Neviem si predstaviť, ako sa dá takto fungovať. A zase v tom zohralo rolu umenie. Emócia a nosná myšlienka ma našťastie nezasiahli, preto som si viac užil výkony. Brie je skvelá. A Woody tiež. Im to tak ladilo, také skvelé konfrontácie mali. Tie flashbackové scény som viac-menej pretrpel s nimi a len som krútil hlavou, ako sa dá takto žiť. Divná doba, divný ľudia, skvelé obsadenie a pocit skutočného príbehu to vytiahli na odreté 3 z 5 ()

bubun 

všetky recenzie používateľa

Až na to, že jsem to viděla s dabingem, a na to finální smíření a odpuštění, mi to přišlo jako docela dobrej a koukatelnej biják. Ale zklamal mě ten konec, protože to, co předváděli oba rodiče, nejen otec, matka se v takových případech stává spoluviníkem - i když v menší míře - to se nedá jen tak odpustit. Ty hlavní dětské postavy to poznamenalo na celej život. A hlavní "hrdinka" to vystihla přesně: slova nic neznamenají. Ale na konci jí ta slova najednou se začnou zdát super, nebo co, přestože děti neměly víc než často co jíst, otec sebral dceři prachy, chtěl vyhodit matku z okna apod. ... Takže otec může odejít s klidem v duši. Mohou ale ostatní? Jo a co se mi taky nelíbilo, bylo přílišný vykreslení toho extrému, když hlavní postava dělala ještě žurnalistku, ten přehnanej luxus, to líčení, hadry a stylizace, jako chápu, že to tam muselo bejt naznačený, aby se na konci zas mohla přetransformovat, ne do toho, co byla jako dítě a jsou stále její rodiče, ale do takový tý obyčejný supr holky, ale tohle bylo fakt až moc. Takže za tři. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Štandardný životopisný film v ktorom nám hlavná hrdinka rozpráva o svojom detstve a popritom sledujeme aj líniu v ktorej je už dospelá. Nič extra nové film neprináša. Keď už o tejto rodinke vznikla kniha a film, tak je jasné, že to nebola dokonale šťastná a funkčná rodinka. Rodičia boli akože bohémi s nejakými tými umeleckými sklonmi, ale inak to boli obyčajní šupáci, ktorí sa o nič nesnažili a deti nechávali o hlade. Takých ľudí nemusím a ani nevidím dôvod točiť o nich filmy. Tá snaha hlavnej hrdinky oslobodiť sa od takého spôsobu života nebola podaná príliš strhujúco alebo nejak dojímavo. Jej príbeh ma nechal chladným. 4/10. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Glass Castle" ma nakoniec poriadne chytilo za srdce. Možno je film trošku prikrášlený a možno nemusí hovoriť všetko tak, ako to reálne bolo, ale snaží sa. A Woody Harrelson je podľa mňa excelentná voľba do tohto filmu. Má presne tú potrebnú charizmu, ktorú tomu mal dať. Verím mu jeho alkoholizmus a všetko to negatívne s ním spojené, no rovnako nemám problém mu uveriť, že svoje deti miloval. A keď mal svoje dobré momentky, tak bolo vidieť, že sa snažil svoje deti k niečomu priviesť. Nie je problém to, že je Jeanette teraz bohatá a má čo chce. Ide o to, že kvôli tomu zahodila svoje hodnoty, svoje vízie a ciele. A v tom tkvie celý ten problém. Film má pre mňa trošku problém len v tom, že miestami ma strašne vedel vytiahnuť z atmosféry. Keďže všetky časti v minulosti sú prestriedavané súčasnými (alebo teda z obdobia 1989 - 1994), tak film niečo týmto stráca. Keby to možno povedal trošku inak, dokázal by som sa do toho viac ponoriť. Podobne ako to bolo napríklad v prípade filmu "Lion". Niekedy je dobre povedať udalosti v správnom poradí a neskákať. Vďačné je to, že som sa vo filme dokázal orientovať napriek tomu, no myslím si, že by mu to pomohlo viac. Naomi Watts je okey, no mám pocit, že toho moc nepriniesla. Brie Larson je tu prezentovaná ako hlavná hrdinka, pričom tu toho času toľko až nemá. Kto bol však podľa mňa skvelý bola Ella Anderson a dúfam, že dievča sa ešte ukáže v ďalšom filme, lebo bola fakt super. Všetky scénky s ňou som jej veril. Jej úprimnú bolesť z otcovho alkoholizmu, z jej radosti keď boli šťastní aj presvedčenia, že sa musia o seba postarať sami. Takže tam ide moje veľké plus k filmu. Som rád, že som ho videl, možno by som sa ani nebránil si ho pozrieť znovu. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Takýto koniec som fakt nečakal, aj preto to štvrtá hviezda nebude. Pritom život dievčat a chlapca by si to zaslúžil a je obdivuhodné, kam sa dopracovali. To, čo mali s rodičmi, ktorí sa pri najlepšej vôli nedali nazvať normálnymi, nebolo detstvo, ako ho chápeme. Aj pri tom slušnom filmovom zobrazení ich príbehu, dostatku dramatických momentov a myšlienok som nepocítil nadpriemernú spokojnosť. –––– Mám radšej chystať jedlo, ktoré bude za hodinu preč, alebo maľovať obraz, ktorý tu bude navždy? –––– Bohatší v mestách bývajú v nóbl bytoch, lenže tam majú taký špinavý vzduch, že v noci nevidia hviezdy. Hádam len blázon by si to s nimi chcel vymeniť. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama