Reklama

Reklama

August (Auggie) Pullman má 10 rokov, miluje Hviezdne vojny a práve nastúpil po prvýkrát do školy, pretože je výnimočný. Keď prišiel na svet, lekári predpovedali, že sa nedožije rána. V detstve podstúpil toľko operácií, čo iní nezakúsia za celý život. Pre vrodenú poruchu, ktorej názov väčšina ľudí nevie ani vysloviť, má silne zdeformovanú tvár. A predsa chce žiť normálny život. Preto teraz stojí pred najťažšou skúškou zo všetkých – konečne ide do školy medzi „normálne“ deti. Musí sa pripraviť na zdesené pohľady spolužiakov aj posmech neprajníkov. Nájde v sebe dosť síl, aby si našiel priateľov a v škole vydržal, alebo sa vzdá a radšej zostane doma? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (340)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ak nemáte radi komixové filmy a chcete vo februári vidieť aspoň jeden film, tak si urobte radosť, nechoďte na "Fifty Shades Freed", a miesto toho si choďte pozrieť "Wonder". Film, ktorý ma skutočne zahrial pri srdci, mal v sebe veľmi peknú myšlienku a okrem toho nie je tu jediná postava, ktorá by pre mňa nebola pochopiteľná. Nie sú tu žiadne otravné stereotypy, nemáme tu žiadne typické ľahké scenáristické klišé, ktoré sme videli miliónkrát a miesto toho sa sústredíme na všetkých, ktorí v príbehu vystupujú. Lebo všetky postavy vo filme sú dôležité. Všetci majú dôležitú rolu, nikto nerobí rozhodnutia bez toho, aby sme ich skôr či neskôr nepochopili a najmä nič nie je také, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Koniec koncov, ľudia robia chyby, robia rozhodnutia, no súčasne musia prijať aj dôsledky týchto činov. Decká v tomto filme sú skvelé. A nielen Jacob Tremblay. Všetci podávajú skvelé výkony, film má úžasnú, hrejivú atmosféru a rieši problémy, s ktorými sa stretávame v bežnom živote. Najmä si treba uvedomiť jednu vec. Ako dospelí mnohé veci zvykneme zabúdať. No keď ich potom vidíme naživo, tak sa nám veľmi dobre pripomenú. A problémy, s ktorými bojujú vo svojom živote deti a tínedžeri sú rovnako dôležité pre nich, ako sú dospelácke problémy dôležité pre nás. Len občas to nevidíme, alebo nechceme vidieť. Byť rodičom je ťažká vec. A tento film to skvele ukazuje. Neviem osobne, čo by som filmu vytkol. Podľa mňa je vynikajúco napísaný, úžasne zahraný, vynikajúco graduje a je podaný spôsobom, ktorý ho robí oveľa komplexnejším a funkčnejším, než mnoho iných filmov, ktoré sa chce tváriť, aké sú skutočné a silné. Tento film sa netvári. Tento film taký je. A odporúčam ho vidieť všetkými desiatimi. Ako som povedal, ak chcete ísť vo februári 2018 vidieť jeden film, tak si pozrite tento. Môj osobný favorit. Hodnotenie: A+ ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Obyčajná tvár" je film o chlapcovi Augustovi Pullmanovi, ktorý sa narodil s vadou tváre. Pre svoje estetické postihnutie to nemá v živote jednoduché, ale napriek tomu sa nevzdáva. Je to snímok, ktorý hrá na city, miestami doslova citovo vydiera diváka. Musím však uznať, že je to po filmárskej stránke profesionálne natočené. Vypočítavo dojímavé filmové dielo. Ja si však nedokážem odpustiť cynickú poznámku. Viete si predstaviť, že by sa starej veľkohubej anorektičke Julii Robertsovej a krivonosému trotlovi Owenovi Wilsonovi podarilo spoločne splodiť pekné dieťa? Ja veru nie. Výsledok ich potencionálneho párenia presne zodpovedá podobe malého Augusta Pullmana. *** ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Ze Stephena Chboskyho se rýsuje poměrně solidní odborník na silné lidské příběhy. Byl jsem správně naladěnej na tenhle druh příběhu a přiznám se že jsem se nechal úmyslně dojmout. Malinko mě neseděla role Owena Wilsona, přišlo mě že mají s Julií prohozené role v rodině. Owen zde hraje hrozného podržtažku :) Tématicky podobný film Maska z roku 1985 mě sice zasáhl více, ale mě to vůbec nevadí. 75% ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Dávať vysoké hodnotenia snímkom, ktoré vo vás vyvolávajú sentimentálne emócie, je akousi tradíciou. Musia byť však vydarené. Priznám sa, trochu som z niektorých pasáží mierne vytočený pre ich komerčnosť a povrchnosť, ale spomenuté sekvencie sa hneď rýchlo strácajú v celku. Takže, tu máme x-té morálne posolstvo pre obyvateľov planéty Zem, ktoré si ale minimálne 95% populácie nevezme k srdcu. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Příjemně plynoucí snímek o tom, že nikdo z nás by neměl soudit knihu podle obalu, a že každý z nás si alespoň jednou v životě zaslouží potlesk ve stoje. Wonder staví na jednoduché kostře příběhu, díky níž víte hned na začátku, jak to celé dopadne. To by zase tak tolik nevadilo, jelikož snímek nabídne perfektní herecké výkony a velký pozitivní náboj. Bohužel, ke konci se film zvrtne v šíleně přeslazený "cringe fest", z něhož Vás rozbolí hlava. Tento styl zavděčit se úplně všem mi zde vážně nesedl, přičemž velmi pokazil výsledné hodnocení. Škoda. „Auggie can't change how he looks. Maybe we should change how we see.“ ()

Galéria (157)

Zaujímavosti (16)

  • R. J. Palacio dostala inšpiráciu na napísanie knihy po tom, ako vzala svojho syna na zmrzlinu, kde videl dieťa s Treacher-Collinsovým syndrómom. Jej syn sa pri pohľade na tohto chlapca rozplakal. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. listopadu 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama