Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Posledný deň prvého roku mladej slovenskej republiky sa chýli ku koncu. Všetci oslavujú. Kráľ podsvetia Efendi, aj Prezident. Iba Predseda nemá čo oslavovať. Prezident, ktorému on sám vyšliapal chodník k funkcii, odmietne vymenovať jeho šikovného Chalaniska za ministra. Prezident sa stane nepohodlným. Ako ho prinútiť počúvať, čo chce Predseda? Prezidentovho syna o niekoľko mesiacov neskôr za bieleho dňa organizovaná skupina zmláti a zavlečie do zahraničia. Mladý agent Tajnej služby Oskar, gniavený svedomím, sa prizná vyšetrovateľovi, že sa zavlečenia zúčastnil na príkaz svojich nadriadených. A mafia si počas únosu podala ruky s Tajnými, ktorým šéfuje Predsedov Chalanisko. Oskar sa v strachu o svoj život s pomocou kamaráta Roba ukryje a zdanlivo sa po ňom zľahne zem. Robovo auto o niekoľko mesiacov vybuchne a chlapec, jediný kontakt na Oskara, v ňom zhorí zaživa. Marta sa snaží domôcť spravodlivosti pre seba, pre mŕtveho, pre jeho mamu, pre svojho zavraždeného brata a pre nás všetkých, ktorí sme mlčanlivými svedkami udalostí, na ktoré nikdy nesmieme zabudnúť... (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (263)

leila22 

všetky recenzie používateľa

Veľmi odvážny film. Už v deň premiéry sa mu podarilo pritiahnuť do kina veľký počet divákov a to mladých, aj starých, čo ma teší hneď z niekoľkých dôvodov: 1, učíme sa podporovať a chodiť na vlastné filmy 2, čím viac videní, tým lepšie, pretože práve o týchto veciach treba hovoriť, diskutovať, možno sa aj pohádať 3, starší si bolestivo zaspomínaju, mladí získajú jasnejší pohľad na dávne časy. A možno aj práve takáto udalosť akou je návšteva kina ľudí viac spojí. Únos obsahuje niekoľko fakt kvalitných scén a niekoľko fakt dobre zahraných postáv. Solčanská odviedla jednoducho dobrú prácu a za jej odvahu dotiahnuť film až dokonca môžeme len ďakovať. ()

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

Únos začal velmi slibně. Je téměř bez pochyb na koho odkazuje, ale vlastně nejmenuje, nechává v sobě určité tajemství a taje, které prostě musíte časem objevit sami. Celé to funguje na skvělém principu, který dost dobře funguje. Ale poté už to není tolik o hnusných praktikách na vládní půdě jako spíš praktikách na půdě mezi lidmi obecně. To už se mi lehce vymykalo z mého vkusu. I tak má film co nabídnout. Ve velkém měřítku. Slováci si očividně uvědomují vlastní chyby. A nebojí se o nich dělat filmy, i když jsou rány ještě čerstvé. To by se v Česku stalo spíše náhodou. Důležitý film a důležité téma. Ne, že ne. ()

Reklama

chelseaman22

všetky recenzie používateľa

Jedinou chybou tohoto filmu je, že se bere přespříliš vážně. Snaží se vštípit divákovi do hlavy, že celá slovenská vláda je v područí Rittigů, Janoušků a dalších podobných násosků s valutami v kapsách. Tomu by se ještě dalo uvěřit, avšak forma zpracování je značně chaotická a neumožňuje divákovi si ujasnit, kdo vlastně pro koho kope. Ale výhodou je bezesporu to, že se jedná o první film, kde Slovenská demokratická republika je přirovnána k Tokiu ovládanému Yakuzou. 64% ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Uvažujem, či by som filmu tú tretiu hviezdu vôbec dal, keby som nemal poňatia o pozadí kauzy. Únos ako keby príliš nepočítal s tým, že ho bude pozerať niekto mimo Slovenska, čo môže svedčiť o jeho nízkych ambíciách, alebo teda nenáležitému spracovaniu. Snímka sa častokrát snaží tváriť príliš vážne na to aká je vo svojej podstate jednoduchá. Ale aby som iba nekritizoval, určite na filme oceňujem herecké výkony Milana Mikulčíka a Rebeky Polákovej a taktiež palec hore dávam za miestami veľmi slušnú atmosféru.. P.S. tie prehovory na kameru od Ingrid Timkovej boli hrôza. Snaha o dojatie či autentické vyjadrenia Robovej matky nepôsobili teda absolútne dôveryhodne. ()

marhoul odpad!

všetky recenzie používateľa

Ale no tááák... tohle, že má být nějaká extra Sk dívanda? Tak předně: je mi fuk, že Kramár není podobný Mečiarovi, ale postavám není rozumět ani zbla, co říkají (logoped by tohle rozhodně vidět neměl...), děj není jasný, vlastně ani nevyvolá pocit, cokoliv si k tomu zjistit. Na konci filmu naskočí písmenka, které jsou tak malé, že neobjasnily taky nic víc. V ústřední roli zaujme nějaká děvčica (reportérka), co souložila s kolotočáři- mafiány už od 14 let a tahala z nich prachy , ale její intelekt jaksi nestačil na to, aby vnímala, že patrička fičí v kde čem jiném... Následuje obrovské překvapení nad tímto zjištěním, až když najde uřezanou hlavu... Zaujme tedy svoji tupostí. A pozor spoiler: hlavně hodně modleníčka, to je ohromně IN. Na to, jak je téma únosu prezidentova syna silné a děsivé, je film bída. Špatná režie, mizerný scénář. Béčkový tv seriál často vypálí lépe. Do kin mimo Sk ani náhodou! ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (19)

  • V jednom zábere vidieť pod billboardom zelený smetný kôš spolu s boxom na vrecká pre psie výkaly. V tom čase sa oboje ešte nepoužívali. (Van_der_Ovec)
  • Tvorcovia Únosu majú prvenstvo v tom, že veľkú a pritom stále živú politickú kauzu ešte žiadni filmári pred nimi do kín nepriniesli. Pustili sa do nej napriek tomu, že právnici ich vyzývali k opatrnosti. „Nakrútiť Únos bolo peklo, nemal som veľa spriaznených duší,“ hovorí producent Milan Stráňava. „Až som začal pochybovať, či má oň niekto záujem. Audiovizuálny fond bol dlho jediný, kto k Únosu pristupoval ako k filmu a nezaoberal sa ním ideologicky. Ostatní partneri sa pripojili až neskôr a aj to veľmi opatrne.“ (Raccoon.city)
  • Od napísania scenára až kým sa film dostal do kín prešlo sedem rokov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama