Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Iba jediný muž dokáže zastaviť teroristov, ktorí chcú vyhodiť do vzduchu hokejový štadión natrieskaný divákmi počas finálového zápasu o Stanley Cup.
Otcovi sa počas finále hokejovej súťaže o Stanley Cup stratí malá dcéra. Spolu s ďalšími rukojemníkmi ju odvliekli teroristi, ktorí podmínovali štadión a žiadajú miliardu dolárov, inak exploduje celá hokejová hala aj s divákmi, a to ešte pred ukončením zápasu. Jedine požiarnik Jean-Claude Van Damme má plán, ako zachráni dcéru, zabráni ničivej explózii a to všetko stihne ešte do záverečného hvizdu zápasu.
Dejiskom dramatického príbehu je vypredaný zimný štadión, na ktorom sa má odohrať finálový zápas hokejovej súťaže o Stanley Cup medzi mužstvami Pittsburgh Penguins a chicagským tímom Black Hawks. Na hokejovom stretnutí sa okrem niekoľkých desiatok tisícov divákov zúčastní aj viceprezident USA so starostom. Štadión obsadí komando teroristov vedené Joshuom Fossom a čaká na doručenie obrovského výkupného. Všetko je dokonale pripravené - celý štadión je podmínovaný, spojenie prerušené, rukojemníci uväznení... Na scéne sa však objaví požiarny technik Darren McCord. Pred rokmi sa ťažko zranil, keď z horiaceho domu márne zachraňoval malé dievčatko. Vzdal sa miesta v zbore a prijal prácu obyčajného požiarneho technika, čo ťažko nesie hlavne jeho syn Tyler. Teroristi by jednoznačne vyhrali, keby jeden z nich nespravil chybu - ako jedného z rukojemníkov odtiahol do viceprezidentovej lóže aj Darrenovu malú dcérku Emily, ktorú otec vzal na zápas aj so synom Tylerom. A Darren sa veľmi nahnevá. Má plán, ako zachráni dcéru, zabráni ničivej explózii a to všetko stihne ešte do záverečného hvizdu zápasu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

Brejlil 

všetky recenzie používateľa

Akční film má asi nějaký vážný problém, když se mi u něj podaří usnout. No, možná, že to není chyba filmu, já usnu i u formule jedna. Takže nějaká podobnost? No ano, v zásadě je tento film stejný jako libovolný závod F1. Dlouhá období nudy se snaží přebít nějaká akce. Tak, kde na okruhu létají kousky karbonu a občas celé vozy, tam nastoupí jednočlenná úderka a začne. Ze začátku to jde, boj s tučňákem má docela grády (i když střihači bych vrazil obě ruce do fritézy) a občas i pokus o humor zazní. Pak už to jde s kopce, velice otravné děti, nelogické díry, JCVD na ledě a... A pak mně zahalil oblak Morfeův a zbytek jsem milosrdně prospal. ()

fmash 

všetky recenzie používateľa

Jeden z typických zástupců žánru. Kopíráková rodinná situace, kopírákoví antagonisté, zcela zapomenutelná kopíráková zápletka. Na druhou stranu záporák je fakt dost drsňák, což je asi jediná věc, u které nepřemýšlím, jak to, že se tenhle biják vynořil z let devadesátých a kde se těch deset let mohl zaseknout. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Van Damme zjavne odkukával od Seagala. Len čo režijne debutoval Aljaškou v plameňoch, belgická puma debutovala Súbojom cti. A len čo Seagal hral v akčniaku z uzavretého priestoru (Prepadnutie v Pacifiku), Jean-Claude rýchlo do svojej filmografie pridal spriaznenú (ale podstatne menej zábavnú) Náhlu smrť. Tentokrát priestor nie je až taký uzavretý (ide sa skôr niekde na úrovni mrakodrapu z prvej Smrtonosnej pasce), ale inak fajn. Konzistentné, neurážajúce a veľmi neprekvapivé akčné béčko. O tom, že skutočne nejde o žiadne žánrové veľdielo (a zďaleka ani o jeden z najlepších Van Dammeho kúskov) ostatne asi dostatočne vypovedá fakt, že keď sa vysloví názov tohto filmu, všetci si spomenú maximálne tak na scénu s tučniakom... a tým to hasne. Scenár je predvídateľný (scenárista Policajnej akadémie 3-4 sa nezaprie), réžia Petra Hyamsa (s ktorým dal Van Damme rok dozadu dokopy podobne priemerného Timecopa) a rozpočet síce nie je zlý (35 miliónov), ale nie je dostatočne dobre využitý. Achillovou pätou nevýnimočnej snímky je slabý kasting v čele so značne nepostačujúcim ústredným zloduchom v podaní béčkara Powersa Bootha (divný hixploitation Južanská pohostinnosť alebo čudné Prekliate tajomstvo s Rutgerom Hauerom). Našťastie, prostredie rozľahlého štadióna so zákulisím je zaujímavé, originálne a atraktívne, za čo určite palec hore. Náhla smrť sa paradoxne dostala do kín v rovnakom roku, ako tretia Smrtonosná pasca, ktorej prvý diel dodnes patrí medzi klasiku „uzavretých priestorov“, pričom ale trojka sa paradoxne neodohrávala v uzatvorenom priestore, ale v New Yorku a vďaka tomu Náhla smrť bola minimálne po stránke zápletky viac smrtonosnopascovejšia, než samotná Smrtonosná pasca 3. Diváci naozaj neboli nadšení: film s rozpočtom 35 miliónov ich na celom svete zarobil len 44. ()

Vitason 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s belgickým fešákem, pro který mam prostě slabost, i když je film narvaný všelijakými klišé (Např. hrdinovo trauma) a patosem, který na nás mává z každé druhé věty. A ani fakt, že se jedná o dost silnou vykradačku Die Hard mi nevadí, protože je tu slušná akce (Bitka s maskotem Tučňáků nemá chybu a třeba průnik do lóže nebo finále s vrtulníkem jsou také zdatně natočené momenty). Za pochvalu rozhodně stojí Hyamsova kamera, kdy občas vykouzlí hodně zajímavé záběry (Kamera se zvedne od ledu až ke střeše, kde se jen tak tak drží svaly z Bruselu a Van Dammův pobyt na ledě je taky skvěle odvedená záležitost.). Pochválit musím i fakt, že si film nesnaží hrát na nic jiného než na zábavné béčko, kterému k dokonalosti chybí jen lepší hlášky. Mozek velí 3*, srdce 4* a já se nostalgií vždy nechám rád unést. ,,Co uděláš? Namočíš mě?"-,,Né." P.S. Potěšilo mě i to, že se hráč s číslem 68 dostane několikrát do záběru a často je zmiňován i v komentáři. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

JCVD jako hasičský MacGyver, to by nemuselo být špatné. Jenže když první akční scéna přijde málem v půlce filmu, protože děti a hokejisté musí mít své entree, a taky se musí vykecat záporák, který má v první hodině daleko více prostoru než van Damme, celé to jde do háje, než to vlastně začne. Jestli tohle je ten lepší JCVD, tak se děsím vidět i jeho průměrné kusy. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Honorář pro Van Damma činil 5 milionů dolarů.Film vydělal 29 milionů dolarů. (M.B)
  • Ve filmu se poprvé objevil Iceburgh, oficiální maskot týmu Penguins. (Honzulik)
  • Prvního brankáře Brada Tollivera si zahrál Jay Caufiled, tehdější hráč Penguins. V NHL odehrál pouze 208 zápasů na pozici pravého křídla. Vstřelil 5 gólů,  zato ale nasbíral 759 trestných minut. (Luky-7)

Reklama

Reklama