Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ako sa po rozvode dostať opäť do formy? Mladú americkú spisovateľku Diane Laneovú pozve priateľka na desať dní do slnečného Talianska, aby sa rozptýlila. Toskánska krajina a jej obyvatelia ju očaria natoľko, že sa tam rozhodne kúpiť schátranú vilu. Začína sa dobrodružstvo, ktoré zmení jej život a naplní ho neočakávaným prekvapením, priateľstvom a láskou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

Quido 

všetky recenzie používateľa

No ac to nekomu muze pripadat jako paskvil, tak konecnym vysledkem bylo romanticke drama, ktere lze zahlednou na Tv Nova kdyz ma sve romanticke vecery. Musim pripomenout ze po shlednuti nekolika ilmu se mnou si moje pritelkyne za cely vecer zapamatovala pouze tento film a to jsme sledovaly filmy jako napr. Den pote.... Zeny tento rozvodovy film povzbudi a doda sebeduvery. ()

kalap 

všetky recenzie používateľa

Nádherný krásny film pre dospelých a zrelých ľudí a aj pre mužov s výbornými romanickými hláškami o svojej písala Fay a mne ako chlapovi sa páčilo: Madam nebudte smutná , lebo Vás budem musieť pomilovať a ja som ženatý. No nie je to nádhera. Vidiac pritulne krásnu Diane Lane tak by som s tým odsmutňovaním začal hneď. Ja viem je to hriech , ale toľko príjemného v ňom. ()

Reklama

meave 

všetky recenzie používateľa

Farebné kamienky v modrej vázičke. Slnečnice tancujúce po poli. Srdce plné sĺz plávajúce vo fontáne nádeje aj oranžový západ slnka. Všetky farby sveta v príbehu, kde sa nádej strieda so smútkom, ktorý má farbu dúhy. Čierna sa minula na kolajnice, ktoré postavili cez vysoké hory v čase, keď ešte nebol vlak, čo by po nich prešiel - pretože vedeli, že raz taký vlak príde. To je hlavné posolstvo tohoto príbehu pre všetkých, čo pocítili stratu človeka tak, že ani nevedeli, ako majú ďalej dýchať. To všetko preto, že cez slzy člověk vidí iba kúsok pred seba a neverí, že práve za tým ho čaká niečo úžasné. Tiež preto, že keď niečo skutočne chceme, tak sa nám to splní. Možno inak, ako očakávame, ale kto už by presne chcel vedieť čo presne to bude? Keď je za oknom šedivo a životu chýba farba, je tento film tým pravým melancholickým a úžasne farebným spoločníkom. ()

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Rozumoval jsem nad třemi hvězdami, ale nakonec se přikláním takto. Z romantické komedie se nakonec vyklubal film, který je bůhví čím, ale rozhodně ne komedií a té romantiky jako šafránu. Zařazení do kategorie drama asi netřeba komentovat. Úsměvných momentů je prach bídně, řekl bych spíše, že nejsou žádné, ač se tvůrci přeci jen trochu snaží. Naopak o romantiku se snaží seč můžou, ale myslím, že i dámy by si našly romantičtější filmy. A závěrem to tvůrci opravdu nevylepšili. Snímek sice není úplně nudný, ale vhodnějším slovem by asi bylo nezáživný. Nenašel jsem jediný důvod si jej pustit znovu. Ani té toskánské krajiny si příliš člověk neužije, takže není moc co obdivovat. ()

ZkuKol 

všetky recenzie používateľa

Mám rád tyhle sluncem prodchunté, po středomoří vonící filmy, žel zde vinou ať už předlohy nebo scénáře je tato atmosféra neustále narušována stokrát opakovanými motivy, které často ani nejsou režijně zvládnuty. Diane je opět nádherná, italští herci plní své figurky, ale ostatní (i když často vinou sterilního děje či dialogu) nestíhají. Přesto přeze všechno, s dobrým vínem a v příjemné společnosti, se jedná o slušnou zábavu, !ale! jen na jedno shlédnutí. PS: prosím ani se nepokoušejte srovnávat s A Good Year, ten hraje tak o dvě soutěže víš. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (13)

  • Film, který navštívila Frances (Diane Lane) v Cortoně v kině Teatro Signorelli, je Král džungle, natočený v roce 1997. Teatro Signorelli je i dnes kulturním centrem Cortony a slouží jako kino, divadlo i koncertní sál. (Tonula)
  • Kromě Cortony a Positana se film natáčel i ve Florencii, Montepulcianu, Římě a San Franciscu. (Tonula)
  • Vila Bramasole, kterou si koupila Frances (Diane Lane), se ve skutečnosti jmenuje Vila Laura a je součástí staré usedlosti, zbudované v 7. století n. l. na okraji města Cortona. Vila a přilehlé budovy byly po natáčení nově zrekonstruovány a dnes slouží jako luxusní penzion. (Tonula)

Reklama

Reklama