Reklama

Reklama

Přicházejí v noci

  • USA It Comes at Night (viac)
Trailer 3

Neznáma nákaza terorizuje svet. Jej pôvod a počiatok nikto nepozná. Postihnutí sa menia na niečo desivé. Hlboko v lesoch žije so svojou rodinou, izolovaný od okolitého sveta, Paul (Joel Edgerton), ktorý sa snaží ochrániť pred pliagou svoju manželku Kim (Carmen Ejogo) a sedemnásťročného syna Travisa (Kelvin Harrison Jr.). Prežiť im pomáha striktné dodržiavanie istých pravidiel a hlavne nevychádzanie z domu v noci. Jedného dňa však okolnosti prinútia Paula svoje zásady porušiť. (sochoking)

(viac)

Videá (4)

Trailer 3

Recenzie (228)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Lákavý názov, slušné obsadenie, môj obľúbený žáner a v neposlednom rade aj dobre zvládnutá kampaň v podobe tajomných ukážok sa postarali o to, aby som sa na It comes at night celkom tešil, ale nakoniec ani nebolo načo. Ale film celkovo nie je ani tak zlý, ako skôr zbytočný a hlavne ma úprimne naštval. Rád pozerávam tieto komorné postapokalyptické filmy, ktoré si vystačia s minimum postavami a lokáciami, nepotrebujem tu žiadnu výraznú akciu a ani dostatok informácií, v realite by sa k bežným ľuďom tiež nedostali a v tomto prípade sa film navyše prikláňa k hororu, čo je opäť len plus, ale čo z toho, keď tu absolútne nič nie je. Po tých lákavých ukážkach som sa tešil na to, čo sa za tými atmosférickými sekvenciami ukrýva, aby som nakoniec zistil, že vôbec nič. Toto bol teda úder pod pás. A pritom spočiatku to vyzerá nádejne, postavy si ma celkom získali, správajú sa uveriteľne a rozumne a nechýbajú ani nejaké tie atmosférické sekvencie, ale všetko sú to len nikam nevedúce sny jednej z postáv a tak film sa vôbec nemá o čo oprieť. A tak už po chvíli mi bolo jasné, že z tohto nič výraznejšie zaujímavé nebude, film si len tak plynie a aj to, čo sa nakoniec ukáže ako najdôležitejšie, teda paranoia a nedôvera tu majú málo priestoru a hlavne niečo podobné sa už dalo vidieť nespočetnekrát a hlavne omnoho lepšie. V rámci obsadenia vyniká hlavne Joel Edgerton a otec druhej rodiny, zvyšok až na postavu syna nakoniec nemá moc priestoru a práve on ma tu zo všetkých nudil najviac. O nejakej akcii sa tu tiež moc hovoriť nedá, dve kratučké sekvencie, ktoré tiež nenadchnú. Režijne to inak nie je vôbec zlé, vizuálna stránka je kvalitná a atmosféra tiež, ale čo z toho, keď nemá čo podporiť. Takže It comes at night síce ponúkne pekný vizuál, atmosféru a solídne herecké výkony, ale čo z toho, keď scenár nemá čím zaujať a tá klamlivá kampaň ma núti hodnotiť podpriemerne, jednoducho ma to vôbec nebavilo. 46% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Vynikající mysteriózní Thriller s prvkami hororu. It comes at Night se odehrává ve světě, jež zamořila smrtelná infekce a soustředí se na rodinu, která je izolována od okolí uprostřed hustého lesa, kde vládne naprosto fantastický Joel Edgerton jehož přesvědčivý herecký výkon vyvolává mráz po zádech a jeho pravidla jsou dostatečně striktní, rodinná idylka se však naruší po příchodu jedné zoufalé rodinky. Nedojde zde sice k žádnému většímu násilí, lekačka je zde tuším jen jedna, ale atmosféra jak hustého lesa, tak obrovského dřevěného baráku je naprosto svěrač stahující, soundtrack se ryje divákovi pod kůži, herecké výkony špičkové a vizuálně se film povedl taktéž na jedničku. Intenzivní finále s huží kůží zahrnuto. Já se bavil, v kině zážitek. 80% ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Já bych tohle snad ani hororem nenazýval. Jo, je tu sice nějaká nákaza a klukovi se sem ta zdá ohyzdný sen, ale tady se spíš než o cokoliv jiného jedná o komorní drama na téma přežití a soužití v extrémní situaci. A jako takové to funguje víc než dobře. Jde především o navození atmosféry. Děj se sice odehrává v lesní usedlosti, ale Shultsovi podařilo mě přesvědčit, že kromě tohoto ostrůvku naděje je všechno ostatní v hajzlu. Díky tomu je film nejsilnější v těch nejobyčejnějších okamžicích všedního života a o to větší dopad má pak samotný závěr. Výborní byli i herci na čele se spolehlivým Edgertonem. Slušná práce. 80% ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Námet, atmosféra aj herci - za všetky tri aspekty palec hore. Bohužiaľ sme sa ale počas hodiny a pol nestihli dozvedieť kde sa vlastne dej odohráva, čo usadlíkov prinútilo žiť vo veľmi skromných podmienkach, odkiaľ sa zobral vírus a čo pre ľudstvo ako také vôbec predstavuje. It Comes at Night kladie divákovi mnoho otázok, ale na žiadne nedáva odpovede, ktoré si určite všetci počas sledovania tak veľmi pýtame. Ale sakra, páčilo sa mi to, pravda. Subjektívne 4, no objektívne za 3. ()

Tuxedo 

všetky recenzie používateľa

Komorní postapo, které příliš nevysvětluje, ale ani se v něm mnoho neděje. The Survivalist, Cesta a další se taky obešli bez vysvětlování (opravdu nepotřebuju vědět, co stojí za onou nákazou, jak se projevuje a jak daleko se rozšířila), ale divák se postupně dozvídal něco o postavách a jak je nová situace změnila. Joel Edgerton přesvědčivě hraje chlápka, který je lapen mezi rolí ochránce rodiny a svou vlastní lidskostí, jenomže film po půl hodině uhne jinam a už ho zajímá pouze ta postava, které jako jediné chybí jakákoliv výraznější interakce s ostatními. Závěrečný akt chtěl zřejmě docílit pocitu, že jde o vyvrcholení postupně narůstající nedůvěry mezi zoufalými lidmi, to by ale tvůrci nesměli prostředek filmu prospat. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Obraz zobrazený na začiatku filmu má názov „The Triumph of Death“ („Triumf smrti“). Namaľoval ho Pieter Brueghel starší, od roku 1562 sa nachádza v múzeu del Prado v Madride. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama