Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neopakovatelné vyprávění Starého Zákona a biblických příběhů, které je klasikou kinematografie. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (46)

mirec88 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekne spracovaný biblický film, ktorý sa veľmi presne drží skutočnej Biblie a to sa mi páči. Biblia si zaslúži spracovanie, ktoré sa neodchyľuje od jej krásneho posolstva a úžasnej histórie. Plus veľmi dobre znázornené scény stvorenia sveta, Adama, bratovraždy Ábela Kainom, Noemova archa, príbeh Abraháma, no proste všetko. Výborné a vierohodné. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Stále som hľadal vo filme ten ( na svoju dobu ) gigantický rozpočet. Naozaj to na ňom nieje veľmi vidno, azda najväčšou položkou bola Noemova archa a honoráre všetkých tých hviezd. Film sa z môjho pohľadu ani veľmi nesnaží o nejaké to napätie či gradáciu, aj napriek tomu že je to notoricky známy námet a vo filmovej podobe je to predsa rozdiel ako v knihe. Spektákel, ktorý ani nieje veľmi spektáklom. ()

Reklama

farmnf 

všetky recenzie používateľa

Ač se v bibli poměrně orientuji a považuji ji za základní knihu pro přežití na světě, toto zpracování jsem neustál. Biblické . příběhy jsem naopak ustál velmi dobře. Než se dobereme 7. dne večera uslyšíme nespočet trombónů , uši drásajících smyčcových nástrojů a patetické angličtiny, nesmírně pomalu plynoucí jako v jazykové škole. Uvidíme bezpočet stínů, tmy a potom zase tmy a pak dvě nahé prdele ale opravdu zase ve tmě. Pak Kain dělá něco s rukama, připadá mi to jako break dance a z ničeho nic umlátí bráchu. Kdyby mu dal pořádnou pecku ale on do něj buší, až zhebne a potom zase dělá break dance. Obávám se, že nám křesťanům bylo toto zpracování Johna Hustona medvědí službou. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Stvorenie sveta, Adam a Eva, Noemova archa, Babylonska veza, Pribeh Abrahama a s tym spojene hriechy ludi v Sodome a Gomore. Vsetky tieto pribehy su tu krasne zobrazene, John Huston natocil krasny vypravny film, ale pre dnesneho divaka moze byt chvilkami aj zdlhavy. Napriklad Stvorenie sveta a pribeh Adama a Evy sa dal o dobrych par minut skratit tak ako aj Noemova archa, avsak zvysna cast pribehov podla Biblie bola podla mna v poriadku. Velku ulohu tu zohrala aj hudba nominovana na Oscara a Zlaty Globus, pricom ako uncredited je tu podpisany aj Ennio Morricone. A ako uz uzivatel Karlos80 spomenul v komentari, ak sa budete divat na Noema, spomente si, ze ho hra reziser John Huston osobne. _______ Michael Parks - (Adam) +++ Ulla Bergryd - (Eva) +++ Richard Harris - (Kain) +++ Franco Nero - (Ábel) +++ John Huston - (Noe) +++ Stephen Boyd - (Nimrod) +++ George C. Scott - (Abrahám) +++ Ava Gardner - (Sára) +++ Peter O'Toole - (Jeden z Troch anjelov) +++ Produkcia: Dino De Laurentiis +++ Hudba: Toshiro Mayuzumi, Ennio Morricone +++ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Doslovné až otrocké stvárnenie udalostí v Starom zákone, no s veľmi kvalitnou výpravou a výbornou hudbou. Niektoré pasáže mohli byť kratšie, určite najmä Noe, ktorého stvárnil režisér sám a neviem prečo mu lepilo jedno oko, ako keby mu tam vošla mucha. V každom prípade na dobu vydania silné dielo, ktoré by dnes už neprešlo. Predstavte si, že by dnes niekto natočil Adama a Evu ako belochov. Ajajaj, to by ale bolo od sójových latečkárov škrekotu. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (23)

  • Jedná se o první film natočený systémem Dimension 150 speciální čočkou používanou pro natáčení 70 mm filmů. Druhý a poslední film natočený tímto způsobem je Generál Patton (1970). (mr.filo)
  • Režisér Huston si sám zahrál Noema a také propůjčil svůj hlas Bohovi. (Karlos80)

Reklama

Reklama