Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (83)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ťažko povedať. Je to neuveriteľne cheesy. Má to v sebe tú neprekonateľnú atmosféru 80 rokov. Skvelú hudbu a pekne vytvorené charaktery. Ringwaldová je krásna a Anthony Michael Hall pohoďák. Tiež poteší štek Johna a Joan Cusackovcvov. Ale línia so svadbou celému filmu uberá na atraktívnosti, pútavosti a tempe. V konečnom dôsledku je strašne rušivá a pre mňa osobne narúšala hlavnú líniu. Pravdou ale je, že aj tak sa nejedná o žiadny veľký zázrak. Hughes teenagerom rozumie a má cit pre akúsi emocionálnu vypointovanosť. Nikto nie je úplne nagatívny, každý viac menej hľadá a túži. A v tomto to funguje. Suma sumarum je to príjemný a oddychový film. Keby som ho videl ako mladý tak by som ho zbožňoval, takto ma trocha hodnotovo obišiel. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Šestnásť sviečok” narodeninových, momentálne ešte ani nesfúknutých, a to ani nehovoriac o nasledovných absenciách s tým súvisiacich, keďže blížiaca sa svadba Ginny Baker, kompletne donútila všetkých členov rodiny, aby totálne pozabudli, že aj ich ďalšie dieťa, dcéra, má mať taktiež dôvod na veľkú radosť, pretože akurát oslavuje svoje 16. narodeniny, ale bohužiaľ tento »sobáš« ich natoľko vyčerpal, až tým pádom úplne celý zatienil i samotnú Samanthu, ktorá nedokáže vôbec pochopiť, prečo... ? I napriek tejto ozaj nevďačnej situácii, sa jej aspoň začína rysovať "randenie" s Jackom Ryanom, ktorý sa podobá na Clinta Eastwooda a zrovna chodí s Caroline Mulford, čo miluje samé, divoké párty až do rána bieleho, pričom práve prvák na strednej, Ted, sa zase pre zmenu dvorí "Sam" , a tak je už automaticky zabezpečené to, že jednotlivé, medziľudské vzťahy sa budú skrz naše postavy i nápadito trblietať a preplietať, súčasne, až pokým samozrejme nenaberú aj reálne kontúry. Karty dokážu tiež poriadne zamiešať i pozvaní na veselicu, to jest babky a dedkovia, no najmä rodičia Jima Bakera, ktorí vytvárajú mnohé komické nedorozumenia, čím v podstate iba spríjemňujú celkové dianie na plátne, ktoré je už tak vskutku dosť interesantné, čo sme prakticky už voľakedy okúsili asi všetci ? Eso v rukáve bude študent na výmennom pobyte, Long Duk Dong, ktorý po pár hodinách po príchode, sa náramne dobre adaptoval v novom prostredí, že aj on postupne priloží ruku k dielu, ale takým trochu odlišnejším a o dosť bizarnejším spôsobom, jemu prislúchajúcim. Asi tak toľko ku kolísavému deju. / Debut Johna Hughesa, ako režiséra a scenáristu, zároveň, ma asi až tak stopercentne neoslovil, ako hneď ďalšie dva zárezy, ktoré som si medzitým už obľúbil. Síce si tu zahrali začerstva dvaja herci, čo budú čochvíľa hviezdiť aj v Raňajkovom klube, to jest Molly Ringwald a Anthony Michael Hall, ktorí sú mi už inak veľmi dobre známi, no i napriek tomu nemôžem povedať, že by zakaždým spoľahlivo a presne trafili klinček po hlavičke, miestami si kladivom buchnú po prstoch ! Predovšetkým Tony Hall miestami nielenže na seba púta prílišnú pozornosť, ale aj rovnako tlačí na pílu. Má to zhruba 90 minút, ale nie vždy vám utečú, ako voda ! PS: Počas nich definitívne natrafíte i na súrodencov cusackovcov, kedy Johna spoznáte snáď bez väčších problémov, ale garantujem vám, že na jeho sestru Joan, len tak nezabudnete ! PS 2: „Všetko najlepšie k Tvojim narodeninám, Samantha, praje z celého srdca classic” ! ()

Reklama

Lenarek 

všetky recenzie používateľa

Jó, tak to je něco. Konečně nějaká dobrá teen komedie 80. let. Byla jsem mile překvapená :-). A vzhledem k tomu, že osobně mám radši starší komedie (samozřejmě, ani nějaké nové nejsou špatné) jsem se mile pobavila. Tuhle dobu mám ráda, protože to nejsou žádné komedie podobající se radobyvtipnému "Klubu sráčů" a dalším. Narozdíl od The Breakfast Club jsem se hodně bavila. Sympatičtí herci, včetně Johna Cusacka. Celý film měl příjemnou amosféru 80. let. Hodně jsem se zasmála hlavně nad opilým Dongem. Ten to zahrál skvěle :-D. Konec byl pěkně romantický a ne moc přeslazený, z čehož jsem měla ohromnou radost. Doporučuji všem, kteří mají rádi 80. léta. 80% ()

JimiH 

všetky recenzie používateľa

Hughes píše skvělé dialogy a posouvá hranici nadsázky vysoko. Některé dějové zákruty už by dnes byly příliš kontroverzní, ale pracuje se s nimi naštěstí spíš v duchu hyperboly. To, že si Molly Ringwald a Anthony Michael Hall kradou film pro sebe asi nepřekvapí, ale i herci ve vedlejších rolích se velmi snaží vytřískat maximum ze svých scén. Pestrý soundtrack je příjemným bonusem. ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Příjemná osmdesátková teenage romanťárna/komedie s charakterními postavami a skvělým scénářem. Takhle se mají točit dobré teenage filmy a ne ty slátaniny typu Stmívání, kde na sebe jen všichni dlouze hledí. Příběh je opravdu velmi prostý. Holka je zamilovaná do staršího kluka a snaží se ho ulovit. Toť vše. Krásné na tom je, jakým způsobem se vše vyvrbí. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (14)

  • Pokoj Samanthy (Molly Ringwald) byl ve skutečnosti postaven v tělocvičně, kde probíhaly scény s tanečním večírkem. (HellFire)
  • Dort na konci filmu byl vyroben z papíru. (HellFire)

Reklama

Reklama