Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá  Sue (Alisan Porterová) a jej nevlastný otec Bill (James Belushi) sa potulujú po krajine a  malými podvodmi a  krádežami  sa  snažia  prežiť. Za pomoci starého triku, keď Bill predstiera, že ho zrazilo auto, sa mu podarí z vydesenej vodičky Grey Ellisonovej (Kelly Lynchová) vymámiť večeru. Po noci strávenej v nocľahárni sa obaja tuláci znovu stretnú s Grey, ktorá tento krát Billa zrazí naozaj. Mladá žena, ktorá je krásna, úspešná a bohatá právnička, pozve Billa a jeho kučeravé dievča k sebe domov. Má pocit, že sa musí predovšetkým o Sue postarať – dá im nové šaty a donúti Billa, aby si našiel prácu. Právničkin priateľ Walker (John Getz) však dosiahne, aby sa Bill dostal do väzenia a Sue skončí v detskom domove. Walker však podcenil Greyine odhodlanie a prebúdzajúce sa city... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (119)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film Kučeravá Sue som videl pár krát v detstve, kedy ho dávali často a človek sa nemal na čo iné dívať. Má slabučký príbeh a preto patrí medzi filmy čo vedia málo zaujať. Film poukazuje na lásku a starostlivosť otca, i keď nie je biologický. Človek môže mať rád i nevlastné deti a považovať ich za svoje. Dieťa by malo mať oboch rodičov, ale nie vždy sa to dá. Môžu sa stať rôzne veci a mi to nemôžeme ovplyvniť. Z filmu najviac zaujme krásna Kelly Lynch, ale inak tu nieje dobré herecké obsadenie. Jamesa Belushia nemám ako herca vôbec rád no a Alisan Porter, ktorá zahrala Sue bola už v detstve tak nesympatická (rovnako ako jej filmová postava), že som to často prepínal. Je len dobre, že táto rola bola okrem pár filmov jej posledná výrazná. Je to naozaj slabší rodinný film, ktorý sa obzvlášť v dnešnej dobe už neoplatí vidieť, takže ho neodporúčam. ()

Surina 

všetky recenzie používateľa

Klasický romantický film na nedělní deštivé odpoledne. I když film dějově není nějak obzvlášť složitý a zcela jistě si nebudete po skončení lámat hlavu s jeho závěrem či pokládat otázky – „coby kdyby". I přesto si, ale myslím, že tato klasika by neměla chybět v žádné domácnosti s dětmi. Krásný herecký výkon předvedl i James Belushi (ostatně jako vždycky). ()

Reklama

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Rodinná komedie o roztomilé holčičce. To byly veškeré ambice tvůrců. Bohužel ani trochu nevyšly. Komedie - to je v tomhle případě silné slovo, rodinné to sice je, ale v tom nejhorším slova smyslu (stejně mazlavé a trapné jako třeba Beethoven) a ta malá rozmazlená mrcha vůbec není roztomilá. Obsazením jako vždy špatného Jima Belushiho to John Hughes dorazil. Zatím jsem každý film, i ten, který se mi vůbec nelíbil, ohodnotil aspoň jednou hvězdičkou za snahu, ale řeknu vám, že tohle už balancuje na hranici s mírným náklonem k odpadu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vždy treba vydržať do konca. A toto JE koniec.“ Snaživá rodinná komédia s poučením á la 80. roky. V titulnej úlohe blondína, čo stále autom zráža ľudí, snaživý James Belushi a rozkošná kučeravá Sue a jej polnočné spievanie hymny. Dnešným mladým sa to môže zdať neuveriteľné, ale John Hughes patril v 80. rokoch k najobľúbenejším/najúspešnejším americkým scenáristom (PRÁZDNINY V AMERIKE, EURÓPSKE PRÁZDNINY, VIANOČNÉ PRÁZDNINY), režisérom (LIETADLOM, VLAKOM, AUTOM..., STRÝKO BUCK) a producentom (SÁM DOMA). Bohužiaľ, ako pre akčné ikony 80. rokov, i preňho znamenal vstup do nového desaťročia smutný pád. Hughes je však zaujímavý tým, že si toto riziko uvedomil skôr, než sa naplno zhmotnilo a KUČERAVÁ SUE je jeho posledným režijným počinom. Je to rozlúčku milá a pôvabná, ale na môj vkus príliš patetická. Tak ale zas poznám ľudí, pre ktorých je to kult... ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Polibte mi prdel dámo. Zvládli jsem už horší věci než je nějaká naivní advokátka posedlá sociální reformou. A teď uhněte nebo vás spláchnu do hajzlu." Na "roztomilé" děti mám ve filmech alergii, ale držkatá Sue ode mne nějakou tu sympatii získala. S jejím tátou je navíc sranda, oblafnutá právnička mi vždy připadala vhodná k dalšímu oblafnutí a na sérii nočních knockoutů nikdy nezapomenu. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Takmer celé natáčanie prebiehalo v americkom meste Chicago, v štáte Illinois. (MikaelSVK)
  • Ďalšími dvoma známymi hercami, ktorí sa mali objaviť vo filme, boli aj Alec Baldwin a Kevin Spacey. Prvý menovaný mal stvárniť rolu Billa Dancera a druhý bol pôvodne obsadený ako Walker McCormick. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama