Reklama

Reklama

Film nakrútený na motívy skutočnej udalosti rozpráva hrdinský príbeh provinčného hasičského zboru, ktorý sa vďaka nádeji, odhodlania a obetavosti svojich členov stal jedným z najelitnejších hasičských tímov v Spojených štátoch. Ich nesmierna odvaha a jedinečné spojenectvo sa prejavia vo chvíli, keď bojujú proti katastrofálnemu požiaru, ktorý ohrozuje všetko, čo je im blízke. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (420)

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Kosinskiho režijní tvorbu mám ve velké oblibě, ale tohle mi nesedlo. Nedokážu si představit, co muselo dát práce natáčet v takových podmínkách, ale film vyznívá hodně rozkouskovaně, jako by mu chyběla ústřední linka, která by držela vše pohromadě. Celou dobu jsem se ptal, co vlastně sleduju. Něco opravdu zajímavého se začne dít teprve po hodině a 45 minutách. ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Světe div se. V USA přece jen umí stvořit záviděníhodnou poctu statečným hrdinům bez slizkého patosu a patriotismu. Oheň vnímán jako nespoutaný a nádherný živel, podobně jako v Backdraft. Skvěle vykreslené charaktery jednotlivých postav (autentický army feeling). Talent Miles Teller, charismatický veterán Josh Brolin a stále půvabná Jenn Connelly, se kterou bych se prostě nechtěl hádat. Na emoce ve správně míře zaútočeno a slza uroněna. 85% Edit: Po druhé projekci přihazuji hvězdu. Skutečná pocta všem klukům. Závěrečnej song vystihuje svou atmosférou celou tragédii. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Požiar u Yarnell, kde pri zásahu došlo k najväčšiemu úmrtiu požiarnikov od útoku 11.septembra. Celý dej je poňatý prirodzene, reálne, skrátka tak, ako sa veci skutočne majú. Nie je tu žiadna hlavná postava. Každý je tu sám za seba so svojimi pracovnými aj súkromnými problémami a radosťami. Devízou je ohromné ​​kamarátstvo a emocionálny boj jednotlivca. Scenérie hôr a kopcov sú nádherným doplnením stavu prírody a hrozby takéhoto mohutného požiaru. Aj CGI je úplne na jednotku. Životný dej plynie prirodzene a vedie k zamysleniu nad niektorými charaktermi. Každý bojuje s vlastným osudom a všetci spoločne s požiarom. Koniec rozprávania však úplne šokuje. Je to film o druhej šanci v živote, o chybách a zodpovednosti, kamarátstve a tvrdej práci. Rieši sa tu najzákladnejšia otázka medzi nebezpečne-náročnou prácou a osobným životom, ale tak nejako civilne, bez zbytočného patosu. Nesnaží sa za každú cenu z nich robiť hrdinov. V okamihu každého príde doba, keď sa bude musieť rozhodnúť či rodina - či nebezpečná, ale rešpekt a uznanie vzbudzujúca práca. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Joseph Kosinski si po dvoch ambicióznych sci-fi veľkofilmoch vybral takýto relatívne menší a divácky menej atraktívnejší projekt, čo ma určite trochu prekvapuje, ale ja s tým nemám ani najmenší problém, v tomto prípade to len vítam. Filmy so skutočnými hrdinami ma stále lákajú a požiarnici patria medzi mojich najobľúbenejších. A aby sa film odlíšil od tých pár, ktoré sa požiarnikom venujú, miesto mestského prostredia tu máme odborníkov na boj s požiarmi v otvorenom teréne a našťastie je to rovnako atraktívne. Film je možno zbytočne dlhý, zase tak moc sa tu toho neudeje a rovnako dobre by fungoval aj pri kratšej dĺžke, ale ako fanúšikovi tejto témy mi to vôbec neprekáža. Dejovo mi to aj tak prišlo po celý čas dostatočne zaujímavé, občas poteší nejaká sekvencia z práce požiarnikov v teréne, aj keď väčšina z nich nepôsobí až tak nebezpečne, priestor má pár najdôležitejších postáv a ich manželky, tréning nováčika, ktorému takmer nikto neverí, ale on sa len tak nevzdá a našťastie nechýba ani to najdôležitejšie v tomto type filmu, pocit, že sú všetci jedna rodina a každý by dal za každého svoj život. A tak sa film prakticky celý čas drží na podobnej úrovni, až vo finále nečakane vygraduje a priznám sa, že táto fáza na mňa teda dosť zapôsobila. Filmu pomáhajú aj postavy, medzi požiarnikmi vynikajú šéf Josh Brolin, nováčik Miles Teller a Taylor Kitsch, ale nesklamú ani vedľajšie postavy ako Jennifer Connelly alebo Jeff Bridges. Samotná akcia tu možno nemá až také zastúpenie, ako by sa od filmu s touto tématikou dalo čakať, ale všetky radové sekvencie sú perfektne natočené a nechýba im prakticky až taká poetika, napríklad také sledovanie požiaru v noci a finále je zase úplne iné, než by sa od hollywoodskeho filmu dalo čakať, prišlo mi to až moc kruté, ale taký je skutočný život a film čo najviac vystihol realitu. Kosinsky ma tu nesklamal ani v najmenšom, film má nielen dokonalú vizuálnu stránku, ale získali si ma aj postavy a finále ma zasiahlo aj emocionálne. Škoda, že sa Only the brave nedostalo k nám do kín, kde by sa dala vizuálna stránka ešte viac vychutnať, ale ja som si to užil aj takto. Viacerých sklame menej akčné prevedenie, ale mne sa to páčilo a ešte si to párkrát pozriem. PS: Po druhom pozretí idem s hodnotením naplno, už mi to sadlo dokonalo po všetkých stránkach a neprišlo mi to ani trochu dlhšie, keďže všetky postavy mi tak prirástli k srdcu, že ma bavili aj všetky ich civilné scény a južanský spôsob života a finále mi aj napriek tomu, že som ho už videl prišlo ešte zdrvujúcejšie. Jednoznačne najlepší film o požiarnikoch, aký som vôbec videl a moja nová srdcovka, ktorú budem pozerávať pravidelne. 88% ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Plno patosu, americké uvědomělosti, nabubřelosti a hrdinských kroků. Už něco pamatující Oheň (1991) Rona Howarda byl přesně takový. Zároveň ovšem i adrenalinový, atmosférický, výtečně natočený. Tvůrci použili klasický vzorec, přidali nicméně šťávu a tah na bránu. A emoce se valily. Joseph Kosinski (který nás má potěšit pokračováním Top Gunu) vsadil rovněž na atraktivní téma, ovšem jeho příběh je mdlý a dost jednoduchý. Stejně jako Howard vystavil obětavým chlapům, kteří denně bojují s ničivými plameny, solidní pomník. Navíc pracoval s reálnými fakty. Nepotřeboval k tomu hrdě plápolající americké vlajky, ovšem onoho poplácávání po ramenou a patetických keců byl nadbytek. Hra na jednu velkou rodinu mi prostě dvakrát nesedla. Jednotlivé linie nejsou silné (Miles Teller a jeho náhlá tužba po rodinném životě), jiné jsou zajímavé jen proto, že se do nich zakousli výborní herci (například Jennifer Connelly). Kosinski má sice velký cit pro vizuál, jenže je škoda, že tady pyrotechnici zdaleka nehrají první housle. Ve výsledku lehce utahané (určitě bych 20 minut ubral), vypravěčsky nefunkční, sterilní, předvídatelné, chybělo mi napětí, emočně to nedolehlo, jak by mohlo. Upřímně mě mrzí, co píšu, moc jsem se těšil, ale já to mám prostě víc na tři hvězdy. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (14)

  • Napriek tomu, že sa celý dej filmu odohráva na viacerých miestach v americkom štáte Arizona, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v susednom Novom Mexiku. (MikaelSVK)
  • Při požáru bylo zničeno 127 budov a oheň vypálil 8400 hektarů území. (ARI50)
  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Reklama

Reklama