Reklama

Reklama

Godzilla

  • Československo Probuzená zkáza (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Japonsko dalo světovému filmu mnoho velikánů, ale žádný z tvůrců ani herců se co do známosti nemůže měřit s padesátimetrovým monstrem celosvětově známým pod poangličtěným jménem Godzilla. Úspěch původního filmu, který držíte v rukou, odstartoval boom filmových monster v Japonsku, jejichž popularita se udržela až dodnes. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (160)

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Klasická Godzilla ma až tak nebavila. Ono väčšinou sa vo filme len kecá a Godzilla sa na plátne ukáže raz za 10 minút, takže veľkú pozornosť som tomu nevenoval a z veľkej časti som sa nudil. Triky a efekty sú na tú dobu samozrejme prelomové, herci fajn, no teraz to na mňa zapôsobilo veľmi priemerne. Takéto filmy nie sú mojou šálkou kávy. ()

Deyw

všetky recenzie používateľa

z dnesniho hlediska nepochopitelnej film,hodnoceni a neda se na to uz koukat.. :D o to vic me pak mrzi ze ta nova godzila ma 50% a tohle 70+ kdezto tamto je koukatelny zabavny a tohle je uplna blbost na kterou se fakt neda divat.. :D hrozny..ale vymysleli gojiru to zase jo to je jediny co se da uznat :D ()

Reklama

kitano 

všetky recenzie používateľa

Jednou vetou by sa dal vystizny komentar napisat takto : "Ak je King Kong otcom vsetkych monster filmov, Godzilla je ich matkov". A je to pravda. Ak sa bavime o monster filmoch, kde monstrum prinasa skazu a smrt, toto je film, ktory postavil vacsinu zakladnych pravidiel tohto zanru. Poznate to. Experimenty zo zbranami ci toxicky odpad - a na svete je zruda obrovitych rozmerov. Pocas pozerania filmu som s usmevom na tvari zistoval, kolko malo sa v tomto zanre od jeho vzniku zmenilo. Poravde, okrem specialnych efektov skoro nic (vynechajme teraz mnohe pokracovania Godzilly, kde monstra bojovali medzi sebou - to je vlastne osobitny podzaner). Kostra pribehu a dramaticka vystavba Godzilly je prakticky dokonala, a necudujem sa preto, ze sa v roznych obmenach a variaciach pouziva do dnes (naposledy korejsky Host). Povinne citanie pre kazdeho, kto berie film vazne. Nebojte sa vysokeho veku tohto filmu. Babicka Godzilla skriva prekvapenia, ktore vas dostanu aj po 50tich rokoch od jej narodenia. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Ostudně přiznávám, že jsem byl od mládí "odkojený" na Emmerichově Godzille a k původnímu filmu jsem se dokopal až teď. Originální Gojira působí z hlediska dnešního diváka na mnohých místech vcelku směšně a rozhodně se na filmu stihl za ta desetiletí od premiéry podepsat a citelně zakousnout zub času. Nicméně i tak jde o technicky zdařilý kaiju film, jenž nabízí nejednu působivou scénu a přetavuje na velké plátno nejznámější přerostlé monstrum v dějinách kinematografie. Ať už jde o ikonický "roar", atomový dech, destruktivní scény s ničením města či "likvidátor kyslíku" - Hondova Godzilla má své "vintage" kouzlo. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $175,000║Tržby USA $562,711║Tržby Celosvetovo $4,673,423║ /9,610,000 návštevnosť filmu v Japonsku/ Dnes ma to už neberie skoro vôbec ale zas si rád zaspomínam na časy, keď to bývalo na TV staniciach ako ORF1 či PRO7 a tak dávam aspoň nostalgické 2**. Triky na tú dobu sú celkom slušné.   /40%/ ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (58)

  • Originálny názov Godzilly - Gojira je kombináciou dvoch japonských slov - gorira (gorila) a kujira (veľryba), pretože pôvodné monštrum malo byť práve kombináciou týchto dvoch stvorení. (beso74)
  • Povojnové Japonsko trpelo nedostatkom gumy, kvôli čomu boli prvé Godzilla obleky vyrábané zo železa. Oblek objavujúci sa v tomto filme vážil 0,1 tony a bolo v ňom 50°C. Kvôli vysokej teplote sa muselo natáčať s častými prestávkami, pretože odpadnutie herca nebolo nič výnimočné. Kvôli veľkej hmotnosti museli byť vybraní dvaja herci (Haruo Nakadžima & Kacumi Tezuka), ktorí mali silu a vytrvalosť. (MerlinPolcic)
  • Prvý vyrobený kostým Godzilly vážil približne 91 kilogramov, čo sťažovalo pohyb herca (Haruo Nakajima) v ňom. (Nekrofil)

Súvisiace novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (viac)

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (viac)

Reklama

Reklama