Reklama

Reklama

Oranžáda

(festivalový názov) (seriál)
Trailer 3

Epizódy(13)

16letá dívka Takamiya Naho dostane podivný dopis, který poslalo její 26leté já. Nejdříve si myslí, že je to jen vtip, ale vše, co je napsané v dopise, se stane. Včetně příchodu nového studenta Naruse Kakeru. Na konci dopisu 26letá Naho píše, že jediné, čeho ve svém životě lituje, je to, že Kakeru už s nimi není, a žádá 16letou Naho, aby na něho dávala dobrý pozor. (Harroc)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (14)

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Orange sa na prvý pohľad môže javiť ako "typické" anime zo stredoškolského prostredia. V mnohom tomuto zdaniu nezostáva nič dlžné, pretože väčšina (prakticky všetky) z trinástich epizód sa odohráva na strednej škole, pričom príbeh sa zameriava na päticu priateľov, ku ktorej sa pridá nový študent Kakeru Naruse. S jeho príchodom dostane pätica, navzájom o tom nevediac, listy z budúcnosti, v ktorých sa píše, aby zachránili Kakeruho pred smrťou. Dielo, vychádzajúce z pôvodnej manga predlohy, tak okrem prostredia strednej školy obsahuje aj prvky cestovania časom či paralelných svetov. Zároveň príbehu nechýba ani rovina lásky a dôležitosti vzájomného priateľstva. Papierovo tak anime vyzerá ako dokonalý "whole package", v skutočnosti to s ním však až také dokonalé nie je. V čom teda zlyháva? Paradoxne v tom, v čom aj najviac boduje - príbehom. Ten je na jednu stranu zaujímavý, nesúc v sebe napríklad divácky atraktívne koncepty paralelných svetov, na stranu druhú mu však dlho trvá, kým sa dostane k jadru, kým skutočnosti dostatočne ozrejmí (deje sa tak prakticky až v závere anime). Miestami je takisto zmätočný, keď sa roviny minulosti a súčasnosti pretínajú (je vôbec niečo, čo divák sleduje skutočná minulosť, o ktorej sa staršie postavy naprieč príbehom rozprávajú?), keďže divák ešte nepozná všetky potrebné skutočnosti v spojitosti s postavami, listami a tým, ako sa vôbec listy dostali späť do minulosti. Záver síce všetko toto ozrejmuje, ale nemá dostatočnú silu na to, aby diváka adekvátne uspokojil. Ani zďaleka síce nie je zlý, ale je to akýsi koniec bez konca. Hoci nutnosť veľkého finále si anime nevyžaduje (takýto "intímnejší" záver je určite lepší), predsa len sa príbeh končí akosi mdlo. Čo sa týka postáv, hlavná pätica, respektíve šestica baví. Nielenže ide o dobre napísané charaktery ako samostatné entity (snáď až na výnimku Takako, ktorá zostáva celý čas trochu v úzadí), ale zároveň medzi nimi výborne funguje vzájomná chémia. Zaujímavá je v spojitosti s niektorými postavami (Naho či Azusa) aj mierne nevšedná animácia. Animácia ako celok (postavy, prostredie atď.) je v poriadku. V prípade Orange má divák možno mierne výčitky, keď musí toto anime označiť iba ako priemerné. Nenudí, baví, dokáže chytiť za srdce. Kde je teda problém, aby nemohlo byť lepšie? V spomenutých aspektoch príbehu, ktoré ak by možno boli vyskladané inak, dokázali by pomôcť seriálu ako celku. ()

Terezinka198 

všetky recenzie používateľa

Dlouhou dobu jsem odkládala shlédnutí tohoto anime, začala jsem někdy v půlce února a dokončila to až nyní. Asi bylo málo času, přestalo mě to po první polovině bavit, netuším. Nápad dobrý, provedení bylo však podprůměrné. Hlavní hrdinka brečela snad v každém dílu, až jsem měla chuť to ukončit ihned. Nakonec jsem to mučení vydržela a musím říct, že jsem zklamaná. Na jednu stranu jsem opravdu čekala, že se toho nápadu chopí zcela jinak. Ve výsledku jsem tedy jenom zklamaná. Soundtrack mě tentokrát nijak neoslovil, opening i ending jsem přeskakovala. Tak si tedy lámu hlavu, proč jsem jim tedy dala ty slabé 2*? Grafika taky nic moc... No už to měnit nebudu. Je to anime, které jsem shlédla a do týdne jistě zapomenu, o čem to bylo. ()

Reklama

LeitoSE 

všetky recenzie používateľa

Človek presne vie, aký typ seriálu pozerá, keď už aj obyčajný pozdrav je vykreslený ako tá najemotívnejšia scéna pod slnkom. Samé jemné pastelové farby, všetci sú strašne milí a dobrí, školské problémy nulové oproti neskutočnej tragédii, ktorá má nastať v budúcnosti, čo sa dozvedá hlavná hrdinka od svojho budúceho ja. Aby to diváka ešte viac dojalo, tak jej hlas znie, že sa každú sekundu rozplače. Ak niekoho bavia podobné tematiky, tak skôr nech sa obráti na Clannad alebo AnoHana, ktoré sú oveľa inteligentnejšie spracované. Drop 3/13 – 40 % ()

Echelon1 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny názov. Pokúsim sa písať bez spoilerov. Chápem, že 3* budú dominovať. Príliš vás to baviť nebude a logika trochu stagnuje. Ano, dostaneme list z budúcnosti, ale čítam raz za čas pár slov „pretože sa hlavná hrdinka bojí“, našťastie nie dosť, aby vyšilovala a berie takúto raritu celkom v pohode. Je to žánrovo dráma/romantický/sci-fi. A v tom je aj jeho sila. Orange je o silnom priateľstve a láske. Odporučil by som ho aj divákovi, ktorý anime nesleduje, pretože je jedno z mála, ktoré absolútne neobsahuje ich klišé a retardáciu. Nie. Plnohodnotná dráma v prakticky filmovom podaní, s naprosto fungujúco zasadeným občasným inteligentným humorom, ktorý pasuje k situácii a posúva dej ďalej. Niečo, čo nájdete v dobrých amerických drámach. Po rokou som Orange pozrel znovu, a bolo to na ešte vyššej úrovni, než som si pamätal. ()

kubka4 

všetky recenzie používateľa

Velmi pěkně anime se zajímavým námětem. Ne, že by byl naprosto originální, ale i tak na mě působil svěžím dojmem. A jelikož jsem příznivcem romantických příběhů, tak mi tohle anime samozřejmě sedlo. Všechny postavy byly zajímavé a každá měla svou unikátní osobnost. Co se týče příběhu, tak já tam nějak moc problémů neshledal, ostatně odkdy se lidé vždy chovají naprosto logicky... Ale to je jen můj osobní názor :-) A konec nebyl naštěstí nějak zvlášť otevřený, takže za mě jedině spokojenost. - 95 % ()

Galéria (378)

Reklama

Reklama