Reklama

Reklama

Koe no katači

  • Japonsko 聲の形 (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ishida Shouya na základní škole šikanoval neslyšící dívku Shouko Nishimiyu až do okamžiku, kdy ji její rodiče přesunuli na jinou školu. Ishida si vůbec neuvědomuje špatnost svých činů, přijde o všechny kamarády a nakonec se sám stane šikanovaným. Všechno se ale změní na střední škole, kde se opět setkává s neslyšící Shoukou a snaží se napravit všechno zlé, co jí kdy udělal. Tím začíná jeho cesta k nápravě. (Gantai)

(viac)

Diskusia

Zíza

Zíza (hodnotenie, recenzie)

Fanoušek udělal video a v popisku je i návod na to, jak studiu případně finančně vypomoct.

https://youtu.be/NsoJ-1KCQT0

Myslím, že spousta fanoušků studia (i anime) s videem dokáže souhlasit.

SonGokussj

SonGokussj (hodnotenie, recenzie)

Okna tam prej měli "proti sebevrahům", takže z tama prej skákat (pun not intended) nemohli...
Je to kokosovina... Takové případy.

 (hodnotenie, recenzie)

Scalpelexis

V Japonsku trest smrti majú, takže pokiaľ ho nevyhlásia za blázna, tak sa obeseniu nevyhne. Čo sa týka KyoAni, je to super, že sa nevzdajú, ale na ich tvorbe sa to aspoň dočasne určite podpíše. Tie straty (nielen na životoch) sú obrovské.

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnotenie, recenzie)

Dle všeho tam poléval nějakou hořlavinou i samotní lidi. Nejsem fanda trestu smrti, ale tady bych neváhal. KyoAni řekli, že s prací nekončí, což je mě strašně těší.

 (hodnotenie, recenzie)

Nejaký blázon (41 ročný) vraj vošiel do budovy, zakričal "teraz zomriete' a hodil tam nejakú zápálnú látku. On sám prežil s popáleninami. Ale 33 osôb z cca 70 prítomných zomrelo: zhoreli alebo sa udusili. Požiar bol založený pri vchode, čo sťažilo únik z budovy. (zdroj: la Repubblica).

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnotenie, recenzie)

silentname

To je naprosto tragická zpráva :-(  12 mrtvých..to v této době a s moderními protipožárními opatřeními je darda. Zrovna KyoAni, kteří se dle všeho chovají nejvzorněji ke svým zaměstnancům, to nechápu :-(

na príspevok reagoval silentname

TomX2

TomX2 (hodnotenie, recenzie)

Okej, znova som si pozrel Koe no Katachi a nakoniec sa držím toho názora, že to je better ako minuloročný animovaný výbuch Kimi no na wa (s čím som pri prvom pozretí oboch veľmi podobných snímkov nesúhlasil a v tej dobe sa z druhého vymenovaného stál asi najlepší film, ne-li aspoň ten animovaný ktorý som videl) a to z toho dôvodu, že ono to má celkom zaujímavý pojem o ,,linkovanej" smrti. Pri prvom pozretí som si to veľmi neuvedomoval, avšak až teraz mi došlo, že hlavný hrdina si vlastne cez celú záverečnú polhodinu otváral ,,bránu do neba", nuž možno to je najviac šokujúci film ktorý som kedy videl??

 (hodnotenie, recenzie)

Scalpelexis

Skús si prečítať mangu, tam tie vedľajšie postavy dostali viac priestoru. Napríklad taká Yuzuru-chan alebo Mashiba-kun. A je tam vysvetlených veľa vecí, ktoré sú vo filme len naznačené.

na príspevok reagoval Scalpelexis

Scalpelexis

Scalpelexis (hodnotenie, recenzie)

Ze souboje Koe no Katachi vs Kimi no na wa vyšel pro mě jasný vítěz. i když se v Kimi no na wa děje defakto něco neobyčejnějšího, tak příběhově jě pro mě neobyčejnější právě toto dílko. Už takhle ta stopáž je dosti dlouhá, ale stejně je škoda absence prostoru pro vedlejší postavy. I bez toho je to stále více než povedený a zapamatování hodný snímek..se spoustou hluchých míst, které hluché vůbec nejsou :-)

Reklama

Reklama