Reklama

Reklama

Rande pre šialenú Mary

(festivalový názov)
  • Česko Rande pro šílenou Mary (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

„Šialená" Mary McArdle sa vracia do rodného mestečka po polročnom pobyte vo väzení za čin, na ktorý by najradšej zabudla. Teší sa na opätovné stretnutie s najlepšou priateľkou Charlene, jediným človekom, s ktorým si kedy rozumela a ktorý pri nej stál vo všetkých životných situáciách, ktoré nezvládla. A že ich nebolo málo. Charlene sa vydáva a Mary má byť jej prvá družička, dostane však pozvánku len pre jednu osobu, pretože je jasné, že pre svoju komplikovanú povahu si nikdy družbu nenájde. S tým sa Mary odmieta zmieriť a začne sa honba za rande... ktorá prinesie šialenej Mary oveľa viac, než očakávala. (Filmový festival inakosti)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (31)

angloumene 

všetky recenzie používateľa

Rande pro šílenou Mary se mi ze všech filmů, co jsem zhlédla na letošním karlovarském festivalu líbilo asi nejvíc. Hluboký příběh o hledání sebe sama je tentokrát posazen do velice jednoduché linky, kdy se Mary snaží dokázat své bývalé nejlepší kamarádce, že také dokáže žít dospělácký život. Jenže, jak už název napovídá, tahle tak trochu šílená holka to rozhodně nebude mít jednoduché a tak diváka provede řadou osobních selhání, vzletů ale i opravdu vtipných situací. Celkově mohu všem tohle malé velké drama vřele doporučit, překvapí svou lidskostí, jednoduchostí a lehce načrtnutou hloubkou. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Celou dobu si říkám, že se jedná o béčkový film, tak co mě nutí jít s hodnocením nahoru? Mary je trochu z jiného těsta, než jsem normálně zvyklá. Hledá sama sebe a její postupné dozrávání mě zajímalo a o tom to možná celé je. Zřejmě za rok si už nebudu tenhle film pamatovat, ale v tomhle případě bych přivítala nějakou druhou část s Marií a jejíma trablema. ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Ulítlá Marie, která opovrhuje vším a všemi dostane nabídku od kamarádky, že by jí na svatbě mohla dělat družičku. V tu ránu se k ní kamarádka chová ještě odpornějc a celý ten, alespoň krátký příběh, začíná nabírat na absurditě, kdy jsem přemýšlel, co dobrého bych si na tomhle filmu měl vůbec odnést. ()

berusche 

všetky recenzie používateľa

Kdyby stačilo jako řešení poruch chování, aby dotyčný došel k progresu jen proto, že ho jiní odsoudí, bylo by na světě hned lépe. Toliko k absurditě. To, co snímku lze vyčíst naprosto očividně, je to, že scénář jde po povrchu, moc se v tom nebabrá, protože by ihned bylo jasné, že to moc nesedí.Chyběla mi jednoznačně linie "co bylo předtím" a nějaká větší sebereflexe minulých činů hlavní hrdinky. Na teen drama pro náctileté to byl ale slušný kus, herecky obzvlášť zdatné. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Štyri hviezdičky by boli pravdepodobne nadsadeným hodnotením, aj keď taký bol môj bezprostredný dojem. Všetko mi na ňom pripadalo prirodzené, bez štylizácie, prikrášľovania alebo snahy po nejakom efekte. Je to film, v ktorom som sa prirodzene nemohol stotožniť so žiadnou z postáv a dokonca by som ani nenašiel postavu, ktorá by mi bola extra sympatická. Ale ako pohľad do spoločnosti, ktorá je mi vzdialená, sa mi to celkom pozdávalo, tak preto silné tri. ()

Galéria (10)

Súvisiace novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (viac)

Reklama

Reklama