Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je slobodný muž, ktorý v prímorskom meste na Floride vychováva svoju výnimočne nadanú neter Mary (Mckenna Graceová). Frank chce Mary dopriať obyčajné, šťastné a pokojné detstvo so všetkým, čo k nemu patrí, ale zámery mu prekazí jeho panovačná matka Evelyn (Lindsay Duncanová). Keď sa zámožná Bostončanka dozvie o matematickom nadaní vnučky, rozhodne sa o ňu postarať sama, pričom jej ďalšie plány by mohli Franka a Mary rozdeliť. Keď sa v rodine neznesiteľne vyhrotia ostré spory a napäté vzťahy, strýko s neterou musia neodkladne konať. Podporu nájdu nielen u ich domácej pani a najlepšej priateľky Roberty (Octavia Spencerová), ktorá im nezištne pomáha a ochraňuje ich, ale aj u mladej učiteľky Bonnie (Jenny Slateová), ktorá spolu s Frankom zdieľa starosti aj obavy o nadanú žiačku a jej budúcnosť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (309)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Marc Webb po tých dvoch spidermanoch konečne režíroval niečo realistickejšie - a hneď to bolo razom pútavejšie a zaujímavejšie (hoci nie až tak ako moja srdcovka 500 Days of Summmer, ktorú Marc režíroval už pred neuveriteľnými 8 rokmi). Príbeh to bol rozhodne zaujímavý, k tomu slušná zápletka, hoci som očakával že bude ešte o niečo viac vyhrotená. Ale vďaka charizmatickému Frankovi, svojskej Mary a panovačnej Evelyn to bola psychologická hra ako sa patrí. Ústredná dilema medzi dvomi protipólmi predstavy o Marynom detstve bola sama o sebe predpokladom pre dobrú drámu. Ja osobne som spokojný, hoci mi trochu prekážalo, že druhá polka filmu sa už dosť silno koncentrovala na ten súd a nie na Mary a jej vysporiadanie sa s vlastným nadaním. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Naozaj, nieje to len na city hrajúci snímok. Snímok plný klišé, sentimentálnych scén a do očí bijúcej snahy o spravodlivosť, aj napriek tomu, že v dnešnom svete by sa podobný príbeh odohral v ďaleko pesimistickejších výhliadkach. Je to akýsi balzam pre nás, ktorí sa nechcú vzdať aspoň pomyslenia na svetlé zajtrajšky ( a vy ostatný pašeráci všetkého zlého, viete na čo myslím ). Remeselne sa tu niekto pomazlil s kamerou, citovo sa tu niekto snažil niečo zdeliť. Je len škoda, že tých kreténov začína byť viac, aby ocenili prístup tohoto filmu. ()

Reklama

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Je tu všetko čo ste už videli. Nadané dievčatko ktorému zomrela mama, sexy chlap (neverím, že dávam taký prívlastok niekomu kto hrá Kpt. Ameriku) v rozopnutej kockovanej košeli, ktorý síce nemá kariéru, no je strašný pracant a sympaťák. A áno, je tu dokonca aj úžasne milá učiteľka malého dievčatka a prísna stará mama. Bodkou za všetkým je rozkošný jednooký kocúr. Jasné, že ani raz nezaváhate, ako sa zápletka rozuzlí a či budú všetci na konci šťastní. Takéto filmy sa inak ako happyendom nemôžu skončiť. No Gifted má jednoducho šmrnc. O triedu vyššie ho ťahá nielen kamera a výborní herci, ale aj kupodivu zmysluplné dialógy, z ktorých vám nebude trápne a veľmi jemný humor, ktorý je správne načasovaný a vykúzli vám minimálne úsmev na tvári. Väčšinou takéto typy filmov odporúčam s tým, že naň musíte mať náladu, aby sa Vám páčil. Marc Webb vám ju naopak spraví sám. Veľmi jasná odpoveď, že aj gýčovina sa dá natočiť elegantne a dobre. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Marc Webb má velké plus. Velmi dobře si je vědom faktu, že Chris Evans už dávno není jen nasvalovaný Captain America, ale charizmatický herec bez problémů zvládající role křehkých chlapáků se srdcem na dlani. A tahle poloha není pro Evanse zdaleka premiérou. Tématicky se jedná o podařený film, který je emocionálně koherentní, přístupem k divákovi zdravě odlehčený a místy správně naléhavý, pravdivý a osobní. S životními moudry a pravdami, nicméně nemoralizující a bez vnucování vlastní stopy. Málokdy je film o dětech tak věrný reálu "jak by to asi mohlo doopravdy vypadat". Tady jsme velmi blízko. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Gifted" je ďalším príjemným filmom tohto roku. Je vždy super vidieť film takéhoto typu, lebo v človeku trošku otvorí iné obzory a ukáže, že svet vie byť aj pekné miesto. Teda... pokiaľ sa ľudia nevláčia po súdoch kvôli tomu, kto sa bude starať o dieťa. Áno. To je asi najväčším problémom tohto filmu, že tu máme opäť aj scénky, ktoré by som radšej nevidel, no čo už narobíme? Ale na druhú stranu tu máme vynikajúce postavy podané skvelými a talentovanými hercami. Chris Evans, Octavia Spencer ale aj Jenny Slate a Mckenna Grace. Všetci sú skvelí. Film je milý, na správnych miestach správne vtipný a veľmi dobre ukazuje vzťah medzi strýkom a jeho neterou. Plus aj to, že nemáme občas hovoriť veci, ktoré možno nemôžeme splniť, lebo môžu ľudí okolo nás zraniť oveľa viac, než by sme si mysleli, že to môže spraviť. Ale Amerika je často o takýchto rozhodnutiach, ktoré vedia veľa vecí zmeniť. Pre mňa je to vynikajúci film. Odporúčam vidieť. Hodnotenie: A- ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (13)

  • Při jízdě v lodi hraje „The Wind“ od Cata Stevense a u náhradní rodiny hraje „Pretty Bird“ od Crooked Still. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 7. října do 20. listopadu 2015 ve městech Savannah, Tybee Island a Atlanta ve státu Georgia v USA. Scenárista Tom Flynn chtěl natáčet film ve městě St. Peresburg na Floridě, jelikož se tam film odehrává, ale nedokázal přesvědič producenty, aby tam natáčeli. (BMW12)
  • Když Mary (Mckenna Grace) čeká u doktorky, tak se mění počet kostek na stole před ní. (Duoscop)

Súvisiace novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama