Reklama

Reklama

V napínavém klasickém thrilleru Alfreda Hitchcocka zazářil Cary Grant. v roli bývalého zloděje šperků Johna Robieho. V luxusních hotelech na francouzské Riviéře se začínají ztrácet klenoty a podezření padá právě na něj. Robie může očistit své jméno jedině tehdy, vypátrá-li pravého zloděje. Seznámení se zhýčkanou dědičkou Frances mu vnukne nápad nalákat tajemného lupiče na drahocenné šperky její matky (Jessie Royce Landis). Jeho plán však nevyjde a šperky jsou pryč. Frances nepochybuje, že zločin má na svědomí Robie, ale z lásky k němu mu pomůže k útěku. Filmový příběh vrcholí vzrušujícím odhalením identity skutečného lupiče. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

Tých neskorších podobných, možno inšpirovaných scén by bolo aj viac, možno i v niektorom Fantomasovi :)

Mne sa zas páčilo, ako si postava Danielle Foussardová (Brigitte Auber) doberala Frances Stevensovú (Grace Kelly) ohladom jej "vysokého veku", v slovnej odvete bola zas Danielle označovaná za decko.

V skutočnosti ale táto mladá dievčina bola o rok a pol staršia od Grace Kelly. Mne vo filme nepripadali nejak výrazne vekovo odlišné, no (asi aj) A.Hitchcockovi pripadala Grace na prvý dojem od svojho veku neurčito staršia (vo filmoch kde mala 24-26, by som jej tipoval o pár rokov viac).

Stegman

Stegman (hodnotenie, recenzie)

Byl to tedy můj brácha, koho to napadlo, ale nemůžu se s vámi o to nepodělit: Ta scéna na konci (maškarní bál, na kterém jsou samí policisti v přestrojení, co se snaží odhalit a chytit zloděje šperků) určitě inspirovala scenáristy Růžového pantera. V něm byla přece taky jedna taková bláznivá scéna.

Súvisiace novinky

Gal Gadot a remake Hitchcockova thrilleru

Gal Gadot a remake Hitchcockova thrilleru

12.01.2022

Studio Paramount Pictures chystá remake klasického romantického thrilleru Alfreda Hitchcocka z roku 1955, Chyťte zloděje. Ten se točil kolem postavy bývalého profesionálního lupiče v podání Caryho… (viac)

Reklama

Reklama