Reklama

Reklama

Richard Müller: Nespoznaný

  • Česko Richard Müller: Nepoznaný (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Už 25 rokov patrí Richard Müller k najvýraznejším osobnostiam hudobnej brandže na Slovensku. Zažil dramatický vzostup i pád, po ktorom vyhlásil, že s hudbou nadobro končí. Opätovne sa však vrátil na scénu. NESPOZNANÝ je nový dokumentárny film režiséra Mira Rema, vďaka ktorému sa mu splnil dlhoročný sen vytvoriť film o Richardovi Müllerovi. Nakrúcal ho tri roky a pokúsil sa vyskladať mnohovrstevný portrét svojho obľúbeného speváka, ktorého songy ovplyvnili celé generácie Slovákov a Čechov. Snímka zobrazuje nielen lesk reflektorov, bulváru či okázalú tvár vystúpení, ale najmä tvrdú prácu, ktorá sa skrýva za úspechmi Richarda Müllera. Nekonečné cestovania, úsmevy pri rozhovoroch s cudzími ľuďmi, izolácia, stres aj únava – aj to je cena, ktorú musí Richard Müller platiť za to, že môže robiť prácu, ktorú ma rád – hudbu. (ASFK)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Režisér Miro Remo nakrúcal celkovo tri roky, počas ktorých jeho tím vyrobil viac ako 200 hodín materiálu. Okrem toho mali k dispozícii aj nikdy nezverejnené zábery nakrútené samotným spevákom. (Raccoon.city)
  • Dokument sa nakrúcal počas príprav a turné Richarda Müllera so slovenskou vokálnou kapelou Fragile v rokoch 2013 – 2016. (lukyno40)
  • Richard Müller si dokument před premiérou přál autorizovat a nebyl s výsledkem spokojený. Proto museli tvůrci filmu snímek „zcenzurovat“. Autoři se následně vyjádřili, že doufají, že někdy diváci spatří i snímek bez zásahů. (sator)

Reklama

Reklama