Reklama

Reklama

39 stupňov

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kanadský turista (Robert Donat) je v Londýne krivo obvinený z vraždy a tak musí prchať pred FBI a zároveň pracovať na dokázaní svojej neviny. Na úteku stretáva krásnu blondýnku (Madeleine Carroll)... Mysteriózny thriller s odleskom komédie a romance. (POMO)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (98)

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Nič nového pod slnkom (resp. pôvod dnes už milión krát použitého námetu). Nič netušiaci, nič nevediaci pán sa stane svedkom zločinu, za ktorý je nespravodlivo uháňaný políciou, hlavným padouchom uteká iba s malou indíciou ( čo je to 39 stupňov sa dozvieme až na konci ako keby mimochodom a vôbec to nezohráva podstatnú rolu ) a s večne si sťažujúcou ženskou, s ktorou skončí v objatí... Musím ale povedať, že v tomto prípade to všetko fungovalo a to aj napriek tomu, že mám napozerané North by Northwest, či Man, who knew too much. Británia sa tu prejavuje nie len začmudenými mestskými ulicami alebo prostoduchym okolitým vidiekom, ale výrazne sa odráža aj v humore hlavného predstaviteľa, ktorý skutočne sype jeden šarmantný vtip za druhým šovinistickým. Tento krimi subžáner má aj zo súčastného hľadiska stále veľmi pekné základy. ()

Lektor 

všetky recenzie používateľa

Těch pár nelogičností je metaforou pro roztomilou blondýnku a ta spousta skvělých nápadů zase pro vypočítavého roštáka. Citelně raná tvorba ale celé je to v podstatě předskokan pro nadcházející velké filmy s touto tématikou. Takže trochu vděčnosti.. Krátká stopáž a tedy i něco zkratkovitého je to jediné co mi zde vadí. 9/10 ()

Reklama

Topco 

všetky recenzie používateľa

Hitchov prvý „krivo obvinený muž na úteku“, a to s vycibrenou technickou stránkou a atmosférou, pôsobiaci v niektorých scénach ako predobraz filmu noir. Je to remeselne nápadité (kamera, strih) a príbehovo milé a komediálne ladené (nepravdepodobní milenci na úteku), nemôžem sa však zbaviť dojmu, že je to silnejšie v jednotlivostiach než v celku. ()

swed 

všetky recenzie používateľa

Nechtěl bych být v kůži toho, kdo od filmu vyžaduje zápletku založenou na logickém vývoji. Hitchcocka tohle nikdy příliš nezajímalo, většinou točil zábavné a atmosferické snímky, které si kladli jediný cíl - divák se nesměl nudit. Proto není překvapením, že se děj "The 39 Steps" odvíjí pouze prostřednictvím mnoha náhod, přičemž tím nejdůležitějším zůstává pouze a jenom zběsilé tempo, v jehož rámci si Hitch klidně dovolí vystřihnout několik podstatných scén. Poznávacím znamením je rovněž vtip, mimořádně působivý zejména tehdy, sledujeme-li slovní výměny mezi nedobrovolně připoutanými uprchlíky. 8/10 ()

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Na svou dobu nezvykle vypravny a akcni kousek. Je to v podstate oldschool cernobila predzvest toho, co Hitchcock predvede o 25 let pozdeji v jednom ze svych klenotu North By Northwest. Je zajimave, ze uz v te dobe mel jasno o tom, jakym smerem se bude ubirat 90% jeho tvorby a ze do hlavnich roli absolutne nehrozi obasdit nekoho jineho, nez gentlemana a luxusni blondynu. Jen tehdy jeste nemel k dispozici Granta/Stewarta v kombinaci s nekterou z blond herecek non plus ultra zlate ery Hollywoodu. 6/10 ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (10)

  • Film vychází z románu "39 stupňů" Johna Buchana, mnoho důležitých událostí a postav ale bylo ve filmu pozměněno. Byly například přidány ženské postavy. (ČSFD)
  • V scéne, kedy domáca pani objaví v byte mŕtvolu, skríkne a záber na jej tvár je sprevádzaný škrípaním koľají, po ktorých prechádza vlak. Strih prenesie scénu k reálnemu vlaku skrz škripot, ktorý zaisťuje dramatický prechod medzi scénami. (Biopler)
  • Postava pana Memoryho (Wylie Watson) vychází z Hitchcockových vzpomínek z mládí. Předobrazem byla postava jistého pana Dartase, kterého Hitchcock potkal v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama