Reklama

Reklama

Blok 99

  • Česko Blok 99 (viac)
Trailer 1

Keď bývalý boxer Bradley Thomas (Vince Vaughn) príde o zamestnanie a začne sa mu rozpadať manželstvo, rozhodne sa pre riskantné riešenie - bude predávať drogy. Prijme prácu drogového kuriéra v nádeji, že šťastie sa obráti na jeho stranu a bude môcť konečne zabezpečiť svoju ženu Lauren (Jennifer Carpenterová). Situácia sa postupne zlepšuje, ale práve vo chvíli, keď sa mu začína finančne dariť, ocitne sa uprostred prestrelky a skončí za mrežami. Väzenie je však neľútostným bojiskom odsúdených o vlastné prežitie. Bradley zahnaný do kúta musí urobiť množstvo desivých a zúfalých rozhodnutí, aby sám prežil a zároveň ochránil svojich blízkych. Jeho jedinou šancou je prebiť sa väzením ako neľútostným bojiskom a zvládnuť aj ten najnebezpečnejší blok zo všetkých - Blok 99. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (645)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Čo tu chceš gringo ? - vidíš niekde na našej vlajke bielu, červenú a buritos ? Vince Vaughn bol pre mňa vždy iba vtipkár do komédii, ale po tom čo predviedol v tomto filme, zaskočil nielen mňa, ale určite aj ostatných. Svojou kamennou tvárou a brutálnymi KO, ktoré predvedie v bitkách nie raz vyrazí divákovi dych. Samozrejme nebyť Zahlera by sa to zrejme nepodarilo. Zahler rovnako ako vo svojom predošlom filme (Bone Tomahawk) tak aj vo svojom budúcom (Dragged Across Concrete) aj tu ako režisér a scenárista prekračuje hranice brutality a ponúkajú tu v temnom príbehu, ktorý by žiadny manžel nechcel zažiť. Navyše je jedným s tých režisérov, ktorý vedia ako posunúť hranice a uzemniť diváka aj v dnešnej dobe. Zatiaľ pre mňa najlepší Zahlerov film. 80% - 4* ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Unikátní film bez kompromisů, u něhož nevím, k jakému jinému snímku bych ho /atmosférou/vyzněním/feelingem přirovnal. To se v časech dnešní kinematografie moc často nestává. Hlavní postava vypadá jako "trumpovský redneck", fór je v tom, že když od něj v úvodu čekáte chování, které by předsudečně odpovídalo jeho vizáži, nedočkáte se, poněvadž vás překvapí tím, že je v něm víc, mnohem víc. Druhý fór je v tom, že se i přesto jím činěného násilí nakonec dočkáte. A to v takové míře a tak zvláštně podaného, že má skoro až transcendentální účinek. Ono to totiž vypadá nefilmově. Celý snímek má relativně ošklivou kameru (digitální barvy, nepříjemné a nezvyklé úhly), při bojových scénách se skoro nestříhá a nezřídka jsou snímány nepřirozeně velké celky, gore rovněž vypadá jinak než v jiných filmech. Ale jako - já skutečnou rozšlapanou lebku nikdy v životě neviděl - a to, že tedy vypadala jinak, než v miliardě jiných filmů, mi dávalo pocit, že ji možná poprvé vidím... Spíš než film mi tedy Brawl in Cell Block 99 připomínal velice realistický sen, který se čím dál víc mění na noční můru, do které se člověk noří hlouš a hloubš. Každopádně jeden z filmů roku. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

S. Craig Zahler sa ukazuje, ako veľmi zaujímavý tvorca, ktorý si vyberá atraktívne, aj keď nie úplne originálne témy, no s netypickým prevedením a tak po zaujímavom hororovom westerne prináša ešte lepší väzenský thriller. Síce aj tentoraz si tu ponechal svoj najvýraznejší zápor, zbytočné naťahovanie, na to, že film trvá cez dve hodiny, tak sa tu toho zase tak moc neudeje, keby sa vystrihla minimálne tretina filmu, ale aj viac, tak by to na jeho výsledku nemalo žiadny negatívny vplyv, ale aj napriek tomu som sa ani chvíľu nenudil. Aj tie bezobsažné časti sa dajú bez problémov pozerať, dejovo ma to bavilo, aj keď som predsa len čakal niečo prepracovanejšie, ale film tak príjemne pomaly graduje a hlavne sa neustále zlepšuje, hlavne druhú polovicu už začne ponúkať solídnu zábavu a bol som zvedavý, kam sa to až dotiahne a ani v tomto nie som sklamaný. Sadlo mi aj prevedenie, od takéhoto filmu by som síce očakával podstatne depresívnejšiu atmosféru, na to, čo je hlavný hrdina nútený podniknúť a dostávať sa do čoraz nepríjemnejších situácií a prostredia, tak mi to prišlo také uvoľnené, akoby to bolo hlavnému hrdinovi jedno a len koná, čo je v danej chvíli pre neho najdôležitejšie. A tak mi to prevedením skôr pasovalo k akčnému filmu, kde si len užívam ako hlavný hrdina likviduje svojich súperov a určite nie k pravej väzenskej dráme. Obsadenie tiež nie je najhoršie, Vince Vaughn nikdy nepatril medzi mojich obľúbencov, zbytočne sa venoval komédiám, aj keď mi nikdy neprišiel ani trochu zábavný, ale v poslednej dobe si konečne vyberá zaujímavejšie úlohy a tu ma už baví. A toto je zatiaľ rozhodne jeho najlepšia úloha, predstavuje tu zaujímavého drsniaka, ktorý sa spočiatku správa až prekvapivo kľudne, ale aj v tej násilnejšej druhej polovici si pri drsných momentoch drží odstup, akoby to bola tá najnormálnejšia vec niekomu brutálne zlomiť ruku alebo rozkopať lebku a toto ma baví. Zvyšné postavy už nemajú moc priestoru, ale aj tak potešia Don Johnson a Udo Kier a zloženie väznov je presne také, aby som sa tešil na každý stret s nimi. Po akčnej stránke si tu určite nemôžem sťažovať, síce prestrelka na móle mi najprv spôsobila obavy ohľadom kvality akcie, ale keď sa už dej presunie do väzenia, film ponúkne viacero zaujímavých dsných súbojov a tie rozkopané hlavy teda vyzerajú poriadne brutálne. A tak režijne je to síce úplne iné, akoby som od filmu s touto tématikou očakával, ale S. Craig Zahler ma svoj štýl, originálnejší a tak ma to takto bavilo možno aj viac. Takže by som bol rád, keby už tento zaujímavý tvorca prestal svoje filmy tak naťahovať, ale aj tak budem jeho nasledujúce filmy očakávať, má dobré nápady a to sa v tejto dobe cení. 75% ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Spoilery! Když se Vám život začne srát, tak se zpravidla spouští řetězová reakce a začne se vám srát na všech frontách. Tenhle film je názornou ukázkou. Nejdříve přišel vyhazov z práce a poté náš nacistický plešárd zjistil, že mu žena pěkně kecala, když mívala až 6x za měsíc menstruaci. Naštěstí je to správný chlap a rozhodne se svojí kurvu ženu přeci jen finančně zabezpečit. Se svým základním vzděláním nemá více možností, než využít své obtloustlé tělo a dát se na dráhu zločinu, čímž se spustí pěkná salva velice zoufalých rozhodnutí a nesmírně dramatických rozhodnutí. Tento film je tak oblíben, protože jde krásně přímou surovou stopou k vynikajícímu závěru. Hlavní hrdina se zkrátka musí ze svých nesnází probít ven. Věnováno kamarádce Terezce, která teď také svádí velice nelítostný boj. Drž se! ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Brawl in Cell Block 99 je jeden z najlepších snímkov čo som v poslednej dobe videl. Jedná sa o abstraktne násilnú snímku, v ktorej jeden maniak láme na kusy celú bandu nepriateľov. Niečo tak chlapského už bolo dlho potreba a navyše je tento film prvotriednym prírastkom do žánru - väzenských - snímkov. Vince Vaughn je v hlavnej úlohe dokonalý a jeho výkon by bol pokojne hodný Oscara. Ako zaškatuľkovaný komik to má vo filmovej brandži ťažké. Je to ale obrovská škoda! Film má cez dve hodiny a aj to mi prišlo vo výsledku sakra málo. Ja som si túto špinavú a brutálnu jazdu užíval každú minútu. Všetko to pôsobilo veľmi reálne čomu dopomohla zvláštna kamera, podarené pästné súboje a gore, ktoré sú typické pre Zählera. Pre mňa jeden z najlepších snímkov roku 2017. Výborný Vaughn a geniálny Zähler, ktorý sa pre tento biják narodil. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (11)

  • Poté co Vince Vaughn dostane vyhazov a odjíždí z práce, střídavě na sobě má a nemá bezpečnostní pás v autě zapnutý. (CjKukis)
  • Kvôli filmu absolvoval Vince Vaughn (Bradley Thomas) trojmesačný boxerský tréning a nabral takmer 7 kíl svalovej hmoty. (MikaelSVK)
  • Lauren (Jennifer Carpenter) má v aute na sebe modré šaty, následne v dome je už však oblečená v čiernom. (beso74)

Súvisiace novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

Reklama

Reklama