Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom je kapitán sovietskej polície Ivan Danko, ktorý sleduje stopu gruzínskych pašerákov drog. Pri pokuse o zatknutie nebezpečného Viktora Rostaviliho dôjde k prestrelke a zločincovi sa podarí uniknúť. Spoločne s dvoma kumpánmi ujde z Ruska do Ameriky a v Chicagu sa rýchle zapojí do obchodu s narkotikmi. Veľký kšeft s černošským gangom, ktorý sa už úspešne rozbehol, však skomplikuje Viktorovo zatknutie za banálny priestupok. Rusi vyšlú Ivana Danka, aby Rostu priviezol z amerického väzenia späť do vlasti. Danko sa ubytuje v lacnom chicagskom hoteli, v ktorom býval aj Rostavili pred svojím zatknutím. Do väzenia, kde si má ruského väzňa prevziať, Danka sprevádzajú americkí policajní detektívi seržant Art Ridzik a seržant Gallagher. Cestou z väzenia ich však prepadne gang, ktorý Danka omráči, Gallaghera zastrelí a Rostaviliho oslobodí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (348)

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) je ruský tvrďák co se nebojí uvést polonahý a mlátit padouchy ve sněhu. Nebojí se vzít rozžhavený uhlík do ruky, a nebo lámat nohy na požádání. To je náš ruský tvrďák Ivan. Když mu pláchne ruský gangster do Ameriky, je vládou požádán, aby ho pronásledoval. V USA Ivanovi přidělí Chicagského poldu (James Belushi). Jak tyhle dva spolu vychází je parádní. Chemie mezi touhle dvojkou opravdu dobře funguje. Přehnaně prkený Arnie, co neukáže za celý film úsměv. Jinak ničím jiným Rudé horko nepřekvapí. Úsměvné hlášky, pěkná akce a tím to končí. Rutinní průměrný akčnák, co nemá moc es v rukávě. Jediná esa jsou hlavní herci a semtam úsměvná hláška. (64 %) ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Drsný ultra cool kapitán Danko z Moskvy prichádza do USA otestovať pružnosť amerických pravidiel vyšetrovania v priamej konfrontácii s rusko násilným lapaním zloduchov. Grča zábavných hlášok i nechceného humoru v drsnom deji, plnom mŕtvol. Film obstál v súboji s časom, na rozdiel od mnohých iných akčných kriminálok z 80. rokov. Odpúšťam drobné nedokonalosti. Konfrontácia kapitalizmu , symbolizovaného pornofilmom v tv, ktorú si Danko v prvý večer pobytu pustí v hotelovej izbe, rešpektovaním práv zločincov a púšťaním relaxačnej hudby na odbúranie stresu, s boľševizmom. Vyhrávajú riešenia ruských záťažových momentov vodkou a účinná fyzická konfrontácia vypočúvaných. Poznámka: Na Slovensku sme mali v rokoch 2016-2020 na čele parlamentu menovca hlavného hrdinu - kapitána Danka. Spoločné mali náchylnosť k Rusku; u slovenského kapitána Danka bol zjavný poníženecký postoj k Putinovi (záber, akým spôsobom sa klaňal a podával ruskému prezidentovi ruku pri vojenskej prehliadke v Moskve hovorí za všetko), takže v porovnaní s nekompromisným ruským Dankom, uvedomujúcim si zákerné politické hry mocných, bol slovenský Danko len podržtaškou Ruska, žiadnym hrdinom. Poznámka 2: Dobre mienená rada o zastrelení politikov, ako prvoradom vyriešení problémov, nemá chybu. ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

V Číně už problém s drogovými dealery dávno vyřešili. Prostě je všechny postavili do řady a střelili do týla. - Hm, to v Americe asi neprojde, ti zasraní politici to nedovolí. - Ty zastřelte jako první! Arnie je neoddiskutovatelný král a Rudé horko je nádherným ohlédnutím za akčním filmem 80. let. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Arnold este vo forme, v akej ho mam najradsej. Aj ked hlavny zlocinec bol pocas celeho filmu stale o krok vpred a vyzeralo to tak, ze si s nim Arnold nevie dat rady, James Belushi mi sprijemnoval film svojimi humornymi poznamkami a akcny zaver s autobusom mi to aspon pozitivne vynahradil... 27.12.2009 _____ Arnold Schwarzenegger - (Kapitán Ivan Danko) +++ James Belushi - (Detektív Art Ridzik) +++ Peter Boyle - (Lou Donnelly) +++ Ed O´Ross - (Viktor Rostavili) +++ Laurence Fishburne - (Plukovník Charlie Stobbs) +++ Gina Gershon - (Catherine Manzetti) +++ Richard Bright - (Detektív Gallagher) +++ J.W. Smith - (Salim) +++ Produkcia: Walter Hill, Mario Kassar, Andrew G. Vajna +++ Hudba: James Horner +++ ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

"Kdo je Drsný Harry?" Přímočarý klasický akčňák, nic víc, nic méně, v původním znění s titulky ovšem o dost sympatičtější a navíc bez té atmosféry laciného béčka, kterou mu přisuzuje náš dabing a se kterou jsem si ho (bohužel) pamatoval. Ve filmu je řada nezapomenutelných scén (už jen ten moskevský úvod!) a Arnold Schwarzenegger a James Belushi se výborně doplňují. Krvavé dynamické akci v podání Waltera Hilla pak nelze vytknout snad vůbec nic. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (35)

  • Autobusy, se kterými Rostavili (Ed O'Ross) a Danko (Arnold Schwarzenegger) svádějí závěrečnou honičku, nesou označení MCI (Motor Coach Industries) MC-7. V době natáčení spadala MCI pod společnost The Greyhound Corporation. Jako většina typů měly i MC-7 přezdívku Challenger. (Robbi)
  • Při při pohřbu Dankova kolegy Jurije Ogarkova (Oleg Vidov), kterého zastřelil Viktor Rostavili, je na náhrobku uvedeno 1949-1988. Když se ale Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) v Chicagu zapisuje do hotelové knihy, uvádí datum 8/4/87. (Robbi)
  • Film bol avizovaný s podtitulom: "Moscow's toughest detective. Chicago's craziest cop. There's only one thing more dangerous than making them mad: making them partners!" (marlon)

Súvisiace novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (viac)

Reklama

Reklama