Reklama

Reklama

Woods

všetky plagáty

Obsahy(1)

Autor knižných diel sa snaží izolovať od spoločnosti, aby našiel inšpiráciu pre svoju novelu. Osamelosť mu spôsobuje časté halucinácie a vracajú sa mu spomienky na chyby, ktoré urobil v minulosti. Aby toho nebolo málo, začnú v okolí jeho domu vyčíňať vandali. Jeho psychické rozpoloženie sa tak stále zhoršuje a je len otázkou času, kedy nápor nezvládne. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (6)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Osamelý autor knižných diel sa snaží izolovať od spoločnosti, aby našiel inšpiráciu pre svoju novelu. Osamelosť mu spôsobuje časté halucinácie a vracajú sa mu spomienky na chyby, ktoré urobil v minulosti. Aby toho nebolo málo, začnú v okolí jeho domu vyčíňať vandali. Jeho psychické rozloženie sa tak stále zhoršuje a je len otázkou času, kedy tento nápor nezvládne. - Toto je asi najlepší horor z Česka alebo Slovenska, ktorý som zatial videl. Nemám rád horory s témou halucinácií a paranoje, pretože vo výsledku väčšinou hlavnej postave nič nehrozí a dokáže si ublížiť len ona sama, ale v tomto krátkometrážnom snímku je táto téma spracovaná nesmierne dôveryhodne a je umocnená presvedčivým výkonom herca v hlavnej úlohe. Už na prvý pohlad pôsobí nepríjemne, depresívne a celý tento proces sa stupňuje až do záverečnej beznádeje. Exteriéry a interiéry sú úplne top, rovnako ako kamera, ktorá ich sníma. Atmosféra je hustá a pôsobivá, pričom aj scény odohrávajúce sa uprostred dňa dokážu pôsobiť nepríjemne. Poster je tiež nádherný. Jediné, čo by som vytkol, je trochu nevhodný záver, ktorý mierne vybočil z kontextu a narušil ten smer, ktorým sa dej budoval. Pre mňa absolútna pecka a vôbec nerozumiem tomu, ako môžem byť po takmer roku a pol od vydania prvým, kto hodnotí tento horor tu, a tomu, že to má na IMDb len 11 hodnotení. P.S. V poslednej dobe si všímam, že keď ohodnotím nejaké krátkometrážne horory, viacero mojich oblúbencov ich zháňa po diskusiách a podobne. Nemusíte sa báť a môžete mi kludne napísať, aj keď to je asi nepríjemné, lebo píšem ako retard, ale ten link Vám s radosťou pošlem. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Nevím, jak moc se jedná o český film (asi se tady jenom natáčel, ačkoli tu možná Leijenhorst studoval - nevím), ale když to jako český film brát budu, je to velmi solidní filmařská práce. Úžasná kamera (která je na celém filmu tím nejlepším), zpočátku i slušná atmosféra (akorát ve finále už se mi to zdálo příliš vleklé), vhodně vybraná hudba... Po téhle stránce skutečně smekám. Horší to mám s příběhem, který je poměrně neoriginální a jeho konec se mi částečně povedlo odhadnout (jen jsem nečekal ten "zvrat" a la Katakomby). Mít to silnou atmosféru po celý film, asi by mi to tolik nevadilo, ale takhle to na víc jak lepší 3* nevidím. Rozhodně to ale není špatné. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Určitě jde o jeden z těch zajímavějších krátkometrážních snímků, které s v Česku urodili (nebo spíše natočili). Sice ho natočil Holanďan, ale v tom zas nevidím takový problém. Příběh jako takový se sice neopírá o zrovna dvakrát originální pointu, ale nechybí zde velmi slušně vygradovaná atmosféra, která postupně houstne každou další minutou, ani zajímavá kamera, jenž společně se střihem dokázala vykouzlit velmi zajímavý vizuální požitek a už vůbec ne slušný herecký výkon hlavního hrdiny. Takže tady dávám rozhodně palec nahoru a tvůrci přeju hodně úspěchů v další tvorbě. 70% ()

Zaujímavosti (2)

  • Když hlavní hrdina usedne ve své pracovně za stůl, vytáhne ze šuplíku rukopis knihy „Dark Strings“ a začne jím listovat. Dle textu je patrné, že autoři snímku použili knihu „Osvícení“ od Stephena Kinga. (Sadova302b50)

Reklama

Reklama