Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špeciálna prieskumná jednotka s krycím menom Hviezda musí presne určiť pozície nepriateľa. Ich úlohou je prejsť front, obísť nepriateľa a zistiť čo najviac o pripravovanom útoku nacistickej armády. Nepriateľ pripravuje nebezpečný ťah - jeho vojaci majú sliediacich psov - vyhnúť sa im je nad ľudské sily. (RTVS)

Recenzie (53)

farmnf 

všetky recenzie používateľa

Výborný válečný akčák od Rusů. Samý adrenalin. Hrdinství na můj vkus ale příliš mnoho. Tiché zabíjení němců v týle v takovém množství jsem snad ve filmu viděl poprvé."Jaký sport provozujete soudruhu vojíne? Šachy" ..."no a ještě umím německy." I takového průzkumníka by přijal do své jednotky můj děda Carl Tuschla kapitán průzkumu na východní frontě. S tím jazykem by to bylo asi ale obráceně. ()

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Ruska vojnova drama, kde konecne neospevuju komunizmus a kto neni bolsevik, tak ani neni clovek, ako som mal moznost pocut v mnohych filmoch z druhej svetovej vojny. Tu sa pribeh zaoberal partiou ruskych rozviedcikov, ktory mali za ulohu sa vteperit do tyla nepriatela a odhalit tak nemecke pozicie, kde sa Nemci pripravuju na utok. Film sa posuval pekne dopredu za odhalenim cieloveho stanoviska v doprovode spravne nadavkovanej atmosfery, kde sa ruski vojaci zakradaju, aby nevyvolali co najmensie upozornenie, ze su v ich blizkosti. Niektore osobite odstranovanie nemeckych vojakov boli dobre natocene, ale sa aj nasli hluche miesta, ktore mi dost vadili. Na samotnu akciu sa tiez naslo miesto, ako bol ten falosny tabor, akoze nemeckych tankov, kde aj pekne ukazali, ako dopada bomba z ruskeho lietadla. V tomto bode si na tom dali zalezat a neodflakli to neatraktivnym vzhladom. Dobry suboj bol aj v tom polorozpadnutom senniku, kde nasich milych komunistov obklucili nemecke jednotky po zuby ozbrojenych. Pri nabehnuti zaverecnych tituliek bolo mi hned jasne, ze sa happyend nekona a cela jednotka rozviedcikov bola znicena, ved sa to aj zavrsilo, ked jeden nemecky vojak podpalil tu stodolu plamenometom. Film bol pre mna prijemne prekvapenie, pretoze to neprekypovalo vychvalovanim ohladom ich Stalina, co len tomuto filmu urobilo dobre. Filmu aj chybalo viac takych samostatnych akcii telo na telo. A co ma este najviac z filmu potesilo boli skutocne nemecke tanky, ake sa pouzivali pocas vojny a nie tanky novsej vyroby, ake som uz videl v mnohych filmoch, co ma vzdy vedelo nahnevat. ()

Reklama

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Kdyby byly všechny scény tak silný, jako likvidace prvního zajatce, neváhal bych s vyšším hodnocením. Takhle jsem trochu na rozpacích, protože pár scén prostě bylo až příliš ani ne patetických, ale prostě trochu nevěrohodných (ano, především ten závěr v dřevěné boudě, kterou by soustředěná palba musela rozsekat na třísky). Pro film zas mluví vynikající atmosféra a důvěryhoní herci. Grupa průzkumníků prostě nejsou žádní Rambové ale obyčejní stateční vojáci. Tak jsem si řekl, že hodnocení nebudu kazit, protože by to byla škoda. A příště už to snad bude bez výhrad. To dANo: Člověče, viděl jsi někdy Zelený barety? ()

pafka 

všetky recenzie používateľa

Ruska kinematografie se vraci na ta mista, kde uz jednou byla, ovsem s daleko mensim rozpoctem a s jinymi tvurci. Ale presto prezevsechno je ten sovetsky duch zde citit, narodni hrdost a udatnost, ktera je ve filmu neokate davkovaná. Pokud by se dalo neco vytknout, tak to jsou lidske vztahy, ktere zde nejak dobre nejsou vystavene a jedno lidske priblizeni tu take nema ani zaklad k tomu, ze by divak do neho byl vtazen. Kdo ma rad ruskou valecnou kinematografii, tak to zkousne na posezeni. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Niečo o jednotke, ktorej každú chvíľu hrozí nebezpečenstvo a snažia sa nestať jedným z tých čísel, tých miliónov padlých, po ktorých ostal len jeden riadok v dejepisnej knižke. Boli už aj lepšie vojnové filmy a tento nie je založený na presnej histórii. Preháňa v počtoch nemeckých jednotiek, v tom čase už toľko nemohli mať. Ale na posilnenie ruského vlastenectva to stačí. A založenie na poviedke nemusí byť verné historickým reáliám. ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama