Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh zo začiatku 20. storočia nás zavedie na chladný sever Európy. V roku 1912 sa v Nórsku narodilo dievčatko s hypertrichózou, vrodenou chorobou, ktorá spôsobuje nadmerný rast ochlpenia na celom tele. Jej otec smúti nielen pre stratu manželky pri pôrode, ale aj pre dcérin neprirodzený vzhľad. Eva je odmala vydaná na milosť a nemilosť lekárom, ktorí nevedia, čo s ňou majú robiť, a spolužiakom, ktorí sa jej smejú. Ani vlastný otec netuší, ako sa má k dcére správať, a preto ju radšej drží v ústraní pred zvedavým svetom. Mladá Eva sa však rozhodne, že svoj sen žiť tak ako ostatní ľudia naplní za každú cenu. Eva rastie a dospieva, spoznáva ľudí, ktorí sa jej buď vyhýbajú, alebo naopak, zvedavo dotýkajú, ktorí ju úprimne objímajú ale aj podlo zneužívajú. Ona to všetko dokáže s nadhľadom prežiť, za čo vďačí svojej inteligencii, dôvtipu a vnútornej kráse. (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (21)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Škoda nevyužitého potenciálu. Najmä v prípade takého silného námetu, ktorý nie je založený na skutočnosti šlo pritlačiť na city. Nič tu však nebolo využité. Dievča ani raz nezaplače, šikanu prežíva v pohode, vlastne tá šikana je ukázaná len tak slabo, takže ani divák nič necíti. Ani smrť ju nerozhodí, ani sklamania v láske, všetko preskáče len tak s úsmevom. Toľko premárnených príležitostí som už dávno nevidel vo filme, ktorý s kvalitnejším scenárom a réžiou mal nárok na plný počet v hodnotení. ()

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Film mal krásnu atmosféru. To sú hneď 2*. Vzťah Evy s otcom a vychovávateľkou sa mi páčil, ale s jej okolím mi pripadal až veľmi idylický vzhľadom na dobu, v ktorej sa príbeh odohráva. Skok od cirkusovej atrakcie k váženej profesorke, bol dosť nelogický a prekvapivý. Skóre vylepšila posledná minúta filmu. Celkovo som však očakávala viac drámy. ()

Reklama

kondor77 

všetky recenzie používateľa

Geniální matematička a kočkodlak v jednom. Oslava inkluzivity a metafora jinakosti, kterou Norové umí (či spíše musejí umět, jinak by nedostali grant na film dotovaný státem, který je majoritním vlatníkem ropné společnosti ničící křehký mořský ekosystém). Jako milovník koček (dvě mě vlastní, Britská modrá a Ragdoll) dávám jednu hvězdičku za tu kočičandu v hlavní roli a druhou za ...(doplňte si sami). ()

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Silný príbeh o žene ktorí bola iná ako ostatní ľudia ale aj napriek tomu mala talent si nájsť svoje miesto vo svete. Sloní muž v ženskej verzii je síce silní prirovnanie ale svojím spôsobom správne. Oceňujem dobrú výpravu hlavne v krásnej nórskej prírode. Aj keď je to dlhší film nemal som pocit, že je tam niečo navyše. Skôr by som ešte nejakú tú minútu uvítal o ďalšom osude Evy. 70 % ()

PlysovyMacko 

všetky recenzie používateľa

Názov filmu odkazuje k hlavnej hrdinky Eve, ktorá sa narodila s hnedou srsťou po celom tele a preto to nemá v živote ľahké. Film popisuje jej detstvo a dospievanie, komplikovaný vzťah s otcom a odmietanie okolia. Môj obľúbený moment bol rozhovor s druhou Evou a dojalo ma ako si hlavná hrdinka našla miesto vo svete skrz matematiku. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (2)

  • Okrem Nórska sa natáčalo aj na viacerých miestach v Nemecku. (MikaelSVK)
  • S celkovým rozpočtom až 80 miliónov nórskych korún sa jednalo o najdrahší tamojší film. Rozpočet prekonal dovtedy najdrahší nórsky film a to Kon-Tiki (2012). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama