Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (viac)
Trailer 1

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (265)

Marigold 

všetky recenzie používateľa

Poselstvím filmu je, že s černochy jsou jenom problémy a jsou to mizerní táborníci. A taky to, že se sice zlepšily technické možnosti natáčení, ale lidi točí samé hovadiny. Z jedničky nezbylo nic než ten Krčák a sem tam hysterickej nudlísek chodícího human lančmítu. Zajímala mě jediná věc: zachránil někdo ten dron? Jediná smysluplná figura. Jinak je film asi tak strašidelnej, jako když si postavíte stan na zahradě a vyprávíte si s kamarády celou noc o nejlepší úpravě bůčku. Kdo zhasne, ten usne. A vyhraje. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný Blair Witch Project v teste času príliš neobstál, jeho stupídne unáhlené pokračovanie už vôbec nie a tak poslednou nádejou na zachovanie nejakej hororovej vážnosti pre značku BLAIR WITCH bola táto Wingardova novinka. Ten z toho ale (zrejme pod komerčnou taktovkou štúdia) urobil iba bezpečný POLO-REMAKE, ktorý však už v dnešných časoch zašlej found footage slávy ani nestojí za pozornosť. Mňa môže škodoradostne tešiť aspoň to, že film všeobecne prepadol a že sa už žiadne ďalšie blairwitchovské sequely / prequely / rebooty hádam neobjavia. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Mal som to šťastie zažiť na vlastnej koži dobu v ktorej sa do kín dostal jeden z najprelomovejších filmov svojho žánru. Chvíľa keď vedľa vás v kine sedí hrôzou absolútne paralyzovaná kočka, ktorá odvracia zrak od plátna smerom k mojej mužnej hrudi je skrátka na nezaplatenie. :-) Samozrejme šanca, že by pôvodný film mohol mať aspoň priemerné pokračovanie (najmä ak človek nechápe prečo by niekto okrem rýchleho zisku mal akúkoľvek motiváciu sa o niečo podobné vôbec pokúšať) bola nulová. Dôkazom je nepodarok menom BOOK OF SHADOWS. Tvorcovia "skutočného" sequelu na to ale išli doslova od marylandského lesa a musím uznať, je TO tam. Síce čarodejnica vyzerá skôr ako neandertálsky zombie, ale povedzme si úprimne, kto by chcel blúdiť v tom prekliatom dome? Ja teda nie. (15.3.2017) ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Chybou byly ty úplně první, předpremiérové, studiem patrně koupené hypovací recenze, protože z hlediska natěšeného diváka se musí nutně jednat o zklamání. Nicméně odhlédne-li člověk od původních vysokých očekávání, je Blair Witch funkční found footage horor zaštítěný profesionálním produkčním zázemím a pěkně rozjetým finále. Sem tam něco zamrzí (ve finále je toho ukázáno až moc, aniž by vlastně bylo jasné, co to přesně bylo. Čarodějnice? Who knows, who cares), sem tam něco naštve (stupidní postavy nereagující adekvátně situaci), ale celkově mi to přišlo relativně fajn. Originální BWP je film své doby, který by dnes již zásadněji nezaujal, takže zde se Wingard ve třetím aktu snaží logicky rozjet větší tóčo, což mu na jednu stranu vychází, ale na stranu druhou mu chybí postavy, k nimž by člověk cítil větší pouto a odžil by si to s nimi. Každopádně blairwitchovský feeling se tomu odpárat nedá a v porovnání s tragickou Book of Shadows má tohle kilometrový náskok. Hodnocení za tři hvězdy, přičemž stačilo málo a šel bych na čtyři. Už takhle mám trochu nutkání. PS: Kokůtci, kteří mají potřebu pindat o nejhorším filmu ever a házet odpady, pročež si stáhnou první vyšlej prasáckej kinorip, by potřebovali píchnout čarodějnicí do oka (120 hodnocení před dneškem, kdy vyšel koukatelný rip, jo, všchni to viděli v zahraničí :D). ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Narozdiel od iných som nebol plný očakávaní na "Blair Witch." Koniec koncov, po filme ako je Book Of Shadows: Blair Witch 2 sa človek radšej na niektoré filmy neteší. Nechce byť sklamaný. A úprimne, ten film bol skutočne otrasný. Tento film sa rozhodol ísť cestou prvého filmu, čo je pozitívum. No na druhej strane film neprináša moc nového a skôr mám pocit, že sa snaží ísť cestou prvého filmu úplne presne. A to mi dosť vadí. Rovnako ako zbytočné ľakačky, ktoré nefungujú a málo využitia zaujímavých nápadov. Dlho to trvá, než sa film stane aspoň trošku zaujímavým a reálne zaujímavé momenty sa udejú až počas konca filmu. Keď mám povedať moje osobné pozitíva tak Valorie Curry je vo filme veľmi dobrá. A asi postavou, ktorá ma najmenej počas filmu iritovala. Záver je celkom dobrý a film má miestami dobrú atmosféru. Ale nefunguje to, nakoľko sme to už v minulosti videli spracované lepšie vo filme The Blair Witch Project. Ak ste veľkým fanúšikom found footage hororov v lese s istou dávkou atmosféry, myslím si, že by to mohlo byť podľa vás fajn. Ja som sa do filmu akosi nevedel ponoriť natoľko, aby som mohol povedať, že som si ho veľmi užil. Bolo to celkom okey, ale nemyslím si, že by som sa niekedy k filmu vrátil. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (9)

  • Film sa natáčal pod krycím menom The Woods. Reportér hororového portálu bloody-disgusting.com Brad Miska prezradil tajomstvo o tom, že The Woods bude patriť k sérii Blair Witch, dávno predtým, než bol tento fakt ohlásený oficiálne. Marketingové tajomstvo to však nepokazilo, pretože mu nikto z čítajúcich neveril. (BoredKid)
  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)

Súvisiace novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené