Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
Trailer 3
Dráma / Fantasy / Horor / Mysteriózny / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Tvorcovia:

Matt Duffer, Ross Duffer

Hrajú:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenzie používateľa peetrejr k tomuto seriálu (17)

Season 1 (2016) (S01) 

Pekné retro a ešte krajší príbeh. Prvé dve časti boli celkom scary ale neskôr sa už počet strašidelných scén zredukuje. Milujem to mysteriózne čaro plus strašná nostalgia na staré filmové trháky... Neuveriteľne majstrovsky napísaný scenár,herecké výkony najmä detských hercov sú ukážkové. Jednoducho zbožňujem každú chvíľu keď môžem pozerať tento úžasný seriál. Istotne si ma seriál získal hneď po prvej sérii a ja už dychtivo pachtím po druhej sérii. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Po úžasnej prvej sérii prišla druhá, o rok staršia sestra. A nebolo to také očarujúce ako v prvej sérii. V tejto sezóne boli dosť okaté spojitosti s inými filmami ( vo Votrelecovi bol iba jeden alien ale v druhom ich bolo veľa, to je dosť podobné ako v prvej sérii a aj v druhej sérii Stranger Things ). Do príbehu pribúdajú nové postavy ako Max či jej nevlastný brat Billy (keď ste si mysleli že Steve je idiot, tak Billy je tak stokrát väčší). Bola tu aj jedna hrozne nudná a zbytočná epizóda Stratená sestra, ktorá nemala absolútne žiadny zmysel a iba z El spravila pankáča... Že vraj je toto najslabšia séria tak ja pevne dúfam, že ostatné série sa polepšila alebo minimálne budú udržovať líniu kvality. ()

Kapitola sedmá: Ztracená sestra (2017) (S02E07) 

Už niektoré časti z Hawkinsu boli nudné ale toto? Akurát iba El odhaľuje že Hopper je jediná nádej a nie nejaký pošukovia... Najslabšia časť seriálu... ()

Season 3 (2019) (S03) 

Po srdcervúcej poslednej časti som bol v šoku. Nečakal som od Stranger Things 3 nič extra. Lenže dostal som viac než som očakával. Po prvých dvoch častiach som bol zničený od bozkávacích scénok ale vďaka Bohu sa to potom vrátilo do normálu. Úžasne napínavý príbeh z leta sa úžasne ukončil. Aj keď trochu uplakane, predsa len, povedzme si pravdu: je to Netflix... Ale aj tak slušné herecké výkony najmä teda Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Gaten Matarazzo alebo Sadie Sink. Ešte za zmienku stojí David Harbour, Winona Ryder, Finn Wolfhard a Joe Keery. Je tu ešte mnoho ďalších ale nechcem tu vypísať všetkých. Stranger Things sa od prvej série poriadne zmenilo. Nie k zlému ale k dobrému, aj keď občas som mal pochyby. Áno, museli tvorcovia vystihnúť pubertiacku éru, hormóny atď... Bohužiaľ to však nebol zimomriavkový zážitok ako prvá či druhá. Bolo to viacej ľahšie, strašidelných scén bolo čoraz menej a jumpscarov bolo minimum. A pokiaľ nejaký bol, nezľakol som sa. Dokonca ani so mnou nemiklo. Rozumiem že seriál potreboval inováciu, nemohol by sa predsa furt ťahať v duchu prvej série. Hopper zmäkol a dosť pribral. Opäť nám do príbehu pribudli nové postavy, napríklad úžasná Robin. Som nakoniec rád že séria skončila tak, ako skončila, pretože čakal som viac emotívnych sračiek (aj keď ich tam bolo celkom dosť). Som rozpálený na predposlednú, štvrtú sériu. Som aj dosť sklamaný že piata bude posledná. Nuž, neviem sa už dočkať!  (#) ()

Kapitola první: Suzie, slyšíš mě? (2019) (S03E01) 

Máme tu leto a naši hlavní protagonisti podrástli a miesto hrania videohier si cucajú pery. To však má jeden háčik! Hoppera, ktorý zaujme úlohu naštvaného rodiča. Osobne som sa miestami nudil. Neprišlo mi to už v ničom špeci. Už sa nejak vytratilo to mysteriózne čaro.  (#) ()

Kapitola druhá: Krysy z obchoďáku (2019) (S03E02) 

Obchodné centrum pokazilo občanom Hawkinsu deň, a tak sa ide na protest. Mike si drží odstup od El a tá mu dá kopačky. Pane Bože, to je také úžasné! Žartujem. Ak uplakaných teenagerov bavia cuclanice, tak ok, ale prosím nepchajte to do Stranger Things! Rozumiem že treba seriálik spraviť viac pre deti, ale čo je veľa, to je veľa. Steve stratil svoje čaro. Za to sa kamaráti s Dustynom. Nechce sa mi veriť že po prvých dvoch sériach som dostal toto... ()

Season 4 (2022) (S04) 

Očakávaná štvrtá séria, ktorá z počiatku bola perfektná, potom ku koncu sa to výrazne pokazilo. Celý príbeh je vymyslený fantasticky. Začne sa niekoľko malých dejových línii, ktoré sa potom vo finále spoja. Znie to lepšie ako to v skutočnosti dopadlo. Ak ste si vraveli že od druhej série to nie je strašidelné, tak tu to nie je už vôbec. Tu sa všetko primárne sústredí na dej. To mi nevadí len mohli by to urobiť viac strašidelnejšie. Dosť ma sklamalo že Hopper žije, čo sa aj čudujem keď to sledujú deti (keď som na reddite zazdieľal, že nemám rád Mika dostal som tonu komentárov o tom aký je Mike super. On je vlastne milujúca a starajúca sa osoba, ktorej záleží na ostatných, a? Proste ho nemám rád tak mi neplačte do komentárov). Celú sériu pokazili dve časti. Konkrétne Papa a The Piggyback. Je veľmi zaujímavé že iba dve časti dokážu pokaziť úplne celú sériu. Teraz to vyznie, že sa mi to vlastne nepáčilo ale aj tak dávam 5* (ha, už som to zmenil na 4*). No je mi trochu proti srsti dávať Stranger Things sérii menej ako päť. Herecké výkony ani nemusím chváliť, skvelý scenár taktiež. Tento seriál má kvality ale aj menšie nedostatky, ktoré ho tak nejak držia na mieste: seriál pre uplakaných teenagerov, čo ani nie je pravda. Má úžasný potenciál, úžasný príbeh, skvelé postavy, nádherné masky, super retro mood. Proste má všetko! Lenže čo raz viac detí to pozerá, tak zrejme tým to bude čoraz ľahšie a ľahšie. Možno v piatej sérii sa to dosť pokazí alebo obrovsky zlepší. Ja musím iba dúfať v bratov nech nám pripravia čosi úžasné, že mi tým do slova vyrazia dych. Vidíme sa o dva roky, Stranger Things. ()

Kapitola první: Klub Hellfire (2022) (S04E01) 

Zimomriavkový pocit je späť... Po slabšej trojke nám dorazila očakávaná štvrtá séria. Priniesla so sebou nové postavy ako úžasný Eddie, Johnatanov kamarát a aj nový záporák, z ktorého mi stoja chlpy. Trochu mi vadia scénky kde je El šikanovaná (pretože mi to pripomína klasické americké školské klišé - je tu jedna populárna dievčina, ktorá znepríjemňuje život tej menej populárnej dievčine), vadia mi ešte basketbalové scény, kde opäť naše staré známe klišé (kapitán týmu chodí si hlavnou roztlieskavačkou). Ale tak napriek tomu že zväčšia prvé časti bývajú n nič, tak mňa prvá časť zaujala. ()

Kapitola druhá: Vecnova kletba (2022) (S04E02) 

Druhá časť štvrtej série bola na úrovni tej prvej. Čo znamená, že bola taktiež úžasná! Príbeh sa nám pomaly rozbieha, síce miestami sa to aj dosť naťahuje. Objavujeme že život v Kalifornii nie je ako lízať med a taktiež bližšie spoznávame záporáka. Oficiálne som sa zamiloval do Eddieho, pretože ten človek má fakt štýl! Nedokážem si neužiť každú, každučkú minútu kedy je Eddie na obrazovke. Totálne to oživilo seriál. Konečne nová postava, ktorá porazilo Robin. Je mi to ľúto ale Eddie si to proste zaslúži. Nesiem zabudnúť moje nadšenie z toho, že sa mám do príbehu vrátil novinár Murray, ktorý konečne dostal viacej priestoru. A to taktiež vyzerá že budeme častejšie vídať Suzie. Náš milý Lucas sa stáva populárnym... (toto mi nejak nešmakuje). Keď nám srdcervúce odišiel Billy, tak aby nebolo málo idiotov tak nám tu pridali kapitán basketbalového týmu. A tak, môžem zatiaľ skonštatovať, že štvrtá séria sa dokáže vyrovnať s tou prvou. ()

Kapitola čtvrtá: Drahý Billy (2022) (S04E04) 

Plakacie scény mi vadia, to je totiž problém tejto časti. Okej, dozvedáme sa čo je Vecna zač, síce len tak obkročne. Max ma posledné chvíle života. No, teším na vyvrcholenie... ()

Kapitola sedmá: Masakr v laboratoři (2022) (S04E07) 

Dozvedáme sa veľa nových informácií o 001 a o Hopperovej dovolenke na Sibíri. Taktiež El dostal a naspäť svoje schopnosti. Pozoruhodné... Naši drahí bratia musia na niečom fičať, pretože toto je INSANE! Ako prepáčte ale toto museli vymýšľať tak dlho, až sa to prekonbinovalo. Teraz je to tak pomiešané a prekonbinované že je to už blázinec. Ale taký úžasný blázinec. ()

Kapitola osmá: Tatínek (2022) (S04E08) 

Najnudnešia časť série. Prepáčte ale ak mala Brennerova smrť vyzerať ako totálne emotívna scéna, kde mi majú slziť oči, tak nie. Veď Bože, ten muž zobral deti svojim rodičom, držal ich ako nejaké pokusné králiky niekde v laboratórii tvrdil im že ich rodičia sú mŕtvi, nechal sa nazývať ,,papa" a ešte nakoniec unesie El a proti jej vôli, síce jej navrátiť sily, lenže na konci ešte žiada o odpustenie? Akože vážne? A aby toho nebolo málo tak Joyse s Murrayom zachránia  Hoppera, Mike s Willom a feťákmi majú emotívne plakačky kde sa Mike opúšťa ale Will mu dodáva nádej a motivuje ho. A najprv sa z toho rozplače iba Will a Mike stále robí akoby neexistoval. Dospeláci a deti, ktoré ostali v Hawkinse chcú poraziť Vecnu aj keď je tak silný ale oni to istotne zvládnu a jediná kto ho môže poraziť je naša mocná El, ktorá sa opäť dostáva do deja. Finále sa bude snažiť byť veľkolepé ale predsa tu ešte bude piata séria, takže neočakávam nič extra od poslednej časti štvrtej série. ()

Kapitola devátá: Hon na Vecnu (2022) (S04E09) 

Finále štvrtej série bolo dobré, lenže bolo až tak dobré? Veru nie. Tvorcovia si zrejme povedali že by bola nuda keby z toho nespravili kašu a tak namiešali všetko čo sa dalo. A máme tu 2 hodiny a 30 minút ani nie poslednej časti seriálu! Je to iba ukončenie série, ktoré bolo také veľkolepé a srdcervúce. Hopper ešte hrdinsky musí dokončiť niečo v Rusku, deti doma bojujú proti Vecnovi... Taký normálny deň. Max sa nechá posadnúť a dúfa že ju niekto zachráni ale v poslednom momente už prichádza naša hrdinka El, ktorá jedným pohybom ruky zoberie Henryho do vzduchu a hodí ho preč. Zatiaľ čo sa toto deje v Hawkinse na Kamčatke Hopper bojuje s Demogorgonom a zoberie si meč (ktorý vyzerá ako z Game of Thrones) a porazí Demogorgona! Vecna uväzní El a Max ale tu prichádza Mike, ktorý prehovára k El a motivuje ju k tomu, aby sa postavila a bojovala. Síce už keď je Max dolámaná tak El zasiahne. Isteže si poradí z  Vecnom. Tu nám ale nastáva ešte jedna úloha: zabiť Vecnu v Upside Down. O to sa postaral Steve Háro Harrington. Bohužiaľ Maxine zomiera ale v tom jej El navráti život.  A Max isteže prežije a iba upadne do kómy. Ale mňa najviac ranilo keď umrel náš lord Eddie... Obetoval sa aby ochránil Hawkins. Bohužiaľ však musím konštatovať že to bolo zbytočné. Pretože Hawkins je už roztrhnutý bránami a pomaly sa pretvráva na Upside Down. Neviem či mám plakať od smútku, či z toho, aká to bola omaľovánka. Veď nie, nebolo to až také hrozné len hodilo by sa trošku zredukovať hrdinské plačlivé scény. ()

Súvisiace novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (viac)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama