Reklama

Reklama

Porota

  • Česko Porota (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Skvelá dráma podľa autora knižných bestsellerov Johna Grishama (Firma, Prípad Pelikán) nás privádza na mimoriadne dôležitý súdny proces, kde ide okrem spravodlivosti aj o veľké peniaze. Práve tu a práve teraz sa rozhodne o budúcnosti zbraní. A zbrane, to sú nekonečné zisky. Wendell Rohr by pre spravodlivosť urobil čokoľvek. Tento mimoriadne bystrý právnik sa aj preto nechal najať vdovou, aby zažaloval zbrojárske firmy za voľný predaj zbraní. Dátum prvého pojednávania je už vytýčený a okrem Rohra sa na kľúčový proces pripravuje aj konzultant zbrojárskeho trustu Rankin Fitch a porotca Nick Easter so svojou priateľkou Marlee. Rozhodnutie poroty bude mať bezprecedentné následky. Kto presvedčí porotu, ten vyhrá... (RTVS)

(viac)

Recenzie (272)

BLOKBASTER (Petr Čihula)

"Popri prekvapivo živých charakteroch robí tento film zaujímavým schopnosť režiséra Garyho Fledera (Nepovedz ani slovo) divácky zatraktívniť inak nezáživné súdne pojednávania. V sieni sa venuje predovšetkým samotnej porote. Jej členovia sú z našich radov a z ich tvárí sa dajú vyčítať jednoduché…"

Filmpub.cz (Petr Cífka)

"Tvůrcům hrálo leccos do karet, ale nejistý scénář jejich snahu důsledně podkopal. Dvakrát škoda (možná i třikrát :): Mohli jsme se dočkat slušně našláplé jízdy v soudní síni s decentními prvky hi-tech thrilleru a ne diskutabilní politické kritiky, která se nesmlouvavě podbízí současným…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Porota je příjemný film, který vám dlouho v paměti neutkví, ale rozhodně se může zapsat mezi povedené grishamovky, kde je dostatek napětí a nechybí ani zajímavě rozvíjená kriminální zápletka. Snímek se navíc pyšní výbornými herci v titulních rolích (Cusack, Hackman, Hoffman, Wisz), kteří odvedli…" viac

Kinema.sk (Matej Oravec)

"Jediné, čo by som mohol filmu vytknúť je Americký koniec. Jasné, že dobro muselo zvítaziť, ale prečo tam musel byť záber na deti na ihrisku? Tomu záberu chýbala už len vlajka. Na druhej strane to nebolo také patetické ako záver Posledného samuraja. Druhou vecou, ktorú však nemôžem nikomu vytýkat je…" viac

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Režisér Gary Fleder zvolil pozvolné tempo vyprávění, opírající se dialogické výměny, ale také o akční prostřihy, spojené s pronásledováním nepohodlných osob. Obrazová složka upřednostňuje potemnělé, hebce sametové tóny, ať signalizují ušlechtilou starobylost interiérů nebo zvlhlé počasí. Nevtíravý…"

Reklama

Reklama