Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naposledy sme ich mohli vidieť ako asistujú slávnemu Michaelovi Jordanovi. A sú tu znova. Králik Bugs a Káčer Duffy ako skutoční animáci, ktorí pracujú pre štúdio Warner Bros. a sú veľké hviezdy. Bugs, samozrejme väčšia a slávnejšia. Preto sa Duffy Duck, ktorý už má po krk pozornosti, ktorú všetci venujú len Bugsovi Bunnymu rozhodne povedať Hollywoodu zbohom. Spojí sa s Bobbym Delmontom (B. Fraser) a podnikne s ním cestu okolo sveta. Cieľ ich misie? Nájsť bájny Modrý diamant, ktorý patrí Bobbyho otcovi (T. Dalton) a nestratiť pri tom náskok pred Bugsom, ktorý im je stále tesne v pätách. Kto z nich teda bude prvý? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (104)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Na začiatok trocha histórie. Rok 1988 Spielberg a Zemeckis vytvárajú novú techniku snímania živých hercov s kreslenými postavičkami. Natáčajú do teraz neprekonaný film v tejto kategórii. Who Framed Roger Rabbit. Rok 1992 Paramount Pictures a Ralph Bakshi sa snažia o vlastný film s rovnakou technikou točenia. Film sa stáva prepadákom i napriek hviezdnemu hereckému obsadeniu. Rok 2003 Warneri opäť vsadili na klasické Looney Toons animáče a opäť s brilantným technickým zvládnútím natáčajú tento film. Narážajú však na problém, že k úspechu filmu nestačí len zvládnuť len technické veci. Dôležitý je príbeh, herci a pri komédii fórky. Tu to však hrá až druhé či tretie husle. Nemôžete zostrihať jednotlivé scény z klasických rozprávok a prihodiť tam treťotriednych preafektovaných hercov a čakať, že sa to nejak utrasie. Ptotom z toho vznikne takáto zlátanina, kde je každý pokus o vtip je trapas za trapasom, herci nemajú čo hrať, a tak len bezhlavo pobehujú a tak predvídateľný príbeh, že ho tvorili hádam priamo na pľace. Ak už chcete siahnuť po tomto type filmu vezmite radšej prvý spomínaný. ()

ad 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle bylo peklo!!! Děj jsem nepochopil doteď... ale asi šlo o nějakýho zlýho člověka a nějaký hodný lidia hodný nakonec vyhráli... jinak fakt nevim, Pár slušnejch narážek pro dospělý (který ale zase nepochopí děti) zejí uprostřed tupého humoru (ano dojde i na pověstné kopání se do zadnice) a nemají vůbec šanci zaujmout. Konec, tečka. ()

Reklama

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý by mal asi osloviť zrejme tých najmenších v mojich očiach pôsobil veľmi slabo. Veľmi naivné očakávanie a samozrejme slabá práca tvorcov v tomto pokročilom animovanom období, keď napríklad už Doba ľadová bola rok pred tým na svete a ponúkla podstatne viac pre detské pobavenie, ktoré dokázalo osloviť aj starších ľudí. Toto spojenie sveta animákov a skutočného filmu vyznelo nekompaktné, príliš bláznivo (možno pre americký zábavný prejav postačujúco) a ani náznak vtipnejších momentov nedokázal splniť svoj zámer, aj keď som prižmúril oči a tak sa obávam, že ani tí najmenší nebudú príliš nadšený. Bugs Bunny a Duffy Duck, ostávajú stále dobrými hrdinami, len vo svojich starých kreslených trampotách a bláznivých výstreloch, kde sa zrodili a kde ozaj prinášajú úsmev a pobavenie. ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Některé scény nejsou tak technicky dokonalé, jako tomu bylo u králíka Rogera, ale jinak je film naprosto perfektní. Tuny filmových odkazů si patrně neužije průměrná divák (odkazy na Zakázanou planetu a nebo Robot Monster), ale znalejší se bude bavit bez přestaní. Navíc je tu na desítky odkazů i na filmy známé všem a navíc naprosto skvělé hlášky a gagy. Prostě vynikající komedie, která zcela nesmyslně propadla ve státech... ()

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Asi nejsmutnější je, když se herec (Steve Martin) snaží napodobovat chováním kreslenou postavičku. To samé pokus naroubovat fyziku animáku na reálné věci. Působí to víc než debilně. Co naopak funguje fantasticky jsou odkazy na asi bambilion jiných filmů. Co také funguje je casting. Ta herecká sestava je dokonalá. Dost pobavilo pojmenovat nějakou společnost ACME (zkratka/akronym pro American Company that Manufactures Everything). A ještě z ní udělat záporáka… Co nefunguje vůbec je děj. Prakticky jde o slepenec více či méně zábavných situaci, co nemají valnou logickou návaznost. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (16)

  • Studio Warner Bros. označilo natáčení za chaotické – kvůli překročenému rozpočtu a tvůrčím neshodám navíc odmítlo zaplatit propagaci, a tak se film stal s tržbami 68,5 milionů USD (při rozpočtu 80 milionů) kasovním propadákem. Herec/dabér Billy West se zase nechal slyšet, že režisér byl během natáčení poněkud „náročný a nerozhodný“. (fiLLthe3DD)
  • Bugs v jedné z úvodních scén odkazuje na Chucka Jonese a Mela Blanca, konkrétně větou: „How's the wife, Bobby? Great nose job Chuck. Good rug Mel, never would have guessed.“ Jones se coby režisér/producent podílel na tvorbě Looney Tunes a Mel propůjčil kresleným postavičkám svůj hlas. (fiLLthe3DD)
  • Do komiksové podoby snímek převedlo nakladatelství DC Comics. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (viac)

Reklama

Reklama