Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (viac)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (138)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Zábavné pokračovanie, to sa musí nechať. Tri časové roviny s odstupom 200 rokov; 18., 20., 22. storočie: Segment 1 - Trápna kostýmovka; Segment 2 - Súčasnosť. Najhororovejšia časť filmu, miestami dokonca s náznakmi atmosféry; Segment 3 - Budúcnosť. "Vy neveríte, ale vaše vnútornosti vedia že hovorím pravdu!" Toto už regulérna komédia, navyše neverím, že dôstojníčka dostala meno Rimmer len tak náhodou :) Bavil som sa celý film. Režisér (pod pseudonymom) zlučoval nezlúčitelné, scenár ignoroval predošlé časti, herci na úrovni porna a celkovo je to skrátka vykonštruovaná blbosť, ktorú nejde brať vážne. Séria upadá...Päťka bude ešte pozerateľná, ale bojím sa čo príde ďalej ()

Paldiny

všetky recenzie používateľa

Tak toto bolo utrpenie vôbec dopozerať. Dejovo sa film roztrieštil do troch období. 18.storočie, jediný slušný part, brnká na okultistickú strunu, dozvedáme sa o vzniku kocky a plánovaní náprotivku antikocky. Hlavolam však prechádza nudným 20tým storočím, kde sa opakuje boj s ďalšou generáciou a vrcholí o 130 rokov neskôr na vesmírnej stanici. Tam sa kruh uzatvára v tragicky natočenom finále. Pinhead stratil podporu cinobitov, ktorí sa až na pár okamihov prakticky vytratili z diania a vďaka absencii hudby sám pôsobí do stratena. Občas sa pripomenie brutalita, aby ju pochovala tona žvástov o ničom plávajúca v uspávajúcom tempe. Ešteže mali tvorcovia kusisko súdnosti a nerozdelili materiál do troch filmov, čím zmrvili len necelých 80 minút čistého času a tie v rámci série naposledy okúsili teplo kinosál. ()

Reklama

iolaos 

všetky recenzie používateľa

Prozatím nejhorší část. Jestliže jsem třetí díl okomentoval úvodní větou "až takový kvalitativní odliv se nekoná", tak v Bloodline je jakostní sešup markantnější. Sestupná tendence je silně citelná i v atributu pro Hellraisery dominantním a tím je atmosféra, opravdu jsem na vážkách, zda-li se zde nějaká vůbec rozprostřela. Putny popela se zde sypou i nad formu vyprávění, avšak za sebe tvrdím, že se mi tento průnik dějových polorovin až překvapivě pozdával, rozhodně žádný úděs či scénáristické zoufalství se nekoná, jak glosují jiní... Ale nakonec jsem také emoce nezkrotil - v potupném závěru Pinhead jakoby kopíroval malátný pohyb Michaela Myerse, což je samo o sobě docela úlet, a pohled na transformující se papírový vesmírný koráb na konci vyvolal svíjivý smích. 4,5/10 ()

animaxis 

všetky recenzie používateľa

Upřímně podle zdejšího hodnocení (a už i samotného faktu, že se část filmu odehrává ve vesmíru) jsem to čekal horší. Dokonce mě po zhlédnutí trochu mrzí, že natáčení filmu bylo ze strany studia strašně uspěchané a že došlo k výměně režisérů (a tudíž i vize), protože si myslím, že nebýt toho, tak čtvrtý Hellraiser dokonce vůbec nemusel být špatným pokračováním. Bohužel kvůli třem časovým linkám by filmu prospěla buď mnohem delší stopáž, nebo jeho rozdělení na aspoň tři filmy. Ono potenciálu tu není zrovna nejméně, ale tím, že je celý narvaný do 86minutového filmu, neuvěřitelně ztrácí na kvalitě a zároveň působí místy možná až příliš chaoticky. I tak jsem se ale proti vlastnímu očekávání při sledování Bloodline bavil, přestože chaos v režii je tu skutečně znát. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Vysmech celej serii Hellraiser. A krasny dokaz toho, ze demencia vitazi aj v hororoch. Opatovna zmena rezisera /Allan Smithee je prezyvka mnohych hollywoodskych tvorcov, ktori nechcu, aby divaci poznali ich prave mena- lebo sa za film casto hanbia/, deravy a retardovany scenar, primitivne dialogy a absencia atmosfery zaistuju tomuto filmu odo mna 10 % ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (13)

  • Hlas herečky Valentiny Vargas (Angelique) byl předabovaný jinou herečkou kvůli jejímu přízvuku. (ČSFD)
  • Ve francouzštině jméno postavy Angelique (Valentina Vargas) znamená „andělská“, což je ironie vzhledem k tomu, že tato postava je ve filmu démon. (ČSFD)

Reklama

Reklama