Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrajú:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(48)

Vrchní izraelský agent se vrací z důchodu, aby dopadl palestinského bojovníka, kterého považoval za mrtvého. Uvede tak do pohybu řetězec chaotických událostí. (Netflix)

Recenzie používateľa jedna_vrana k tomuto seriálu (2)

Fauda (2015) 

Dva národy, ktoré sa nenávidia najviac, ako sa dá a neutíchajúci – tisícročia trvajúci konflikt na území, ktoré delí len plot (často ani ten). O čo vlastne bojujú? O ten kúsok púšte? Seriál nám predstavuje Izrael ako krajinu, ktorá žije „západným“ spôsobom života a Palestíncov, ako teroristov, ktorí to dokážu dotiahnuť naozaj ďaleko – najlepšie k samovražednému útoku. Možno sa divákom bude zdať tento pohľad príliš čierno-biely, ale treba vyzdvihnúť, ako je seriál natočený. Preniknete na miesta, kam sa ani netúžite ísť pozrieť, jednotlivé postavy vás nadchnú. Dvaja nepriatelia. Jeden má svoje presvedčenie a vieru, aj druhý. Každý z nich má v srdci zvyky a tradície svojho národa. Jeden má svoj súkromný svet (rodinu, ženu, priateľov), aj druhý. Obidvaja milujú nadovšetko svoje deti. Jeden sleduje druhého. Politické, náboženské a osobné pohnútky na oboch stranách. A bolesť, ktorá bolí rovnako na oboch stranách. Často doplácajú nevinní. Skvelá práca kamery, zábery dronmi vierohodné, dobrý, napínavý scenár a herci na jednotku. Nevedela som sa dočkať ďalšej časti. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Neviem posúdiť, či fakty v seriáli sú pravdivé, pred týmto seriálom som sa veľmi o záležitosti Blízkeho východu nezaujímala. Atmosféra je však aj v štvrtej sérii napätá, možno menej akcie a viac vzťahových záležitostí. To však  neubralo na pocite, že ma izraelsko-palestínsky konflikt zaujal a moja myseľ a oči museli spracovávať atmosféru, v akej tam ľudia žijú. Smrť a zúfalstvo na dennom poriadku. Zaujali ma scény v Bruseli - polícia so zviazanými rukami, pretože máme ľudskoprávne organizácie a nemôžeme proti sebe poštvať imáma. Gabi: "Věřil bys tomu? Celá Gaza nacpaná do deseti paneláků!" ()

Reklama

Reklama