Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrajú:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(48)

Vrchní izraelský agent se vrací z důchodu, aby dopadl palestinského bojovníka, kterého považoval za mrtvého. Uvede tak do pohybu řetězec chaotických událostí. (Netflix)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (4)

Fauda (2015) 

Každá séria ukazuje lov na iného gaunera z inej frakcie, hlavné postavy robia rovnaké svojvoľné výpady v rozpore s priamymi rozkazmi, seriál ukazuje ako je ťažké vymaniť sa zo začarovaného kruhu násilia a nekončiacej série pomsty. Špirála násilia sa šplhá do výšin a prináša bezútešnú situáciu v štáte Izrael. Postavy majú dosť priestoru aby ste si k nim vytvorili vzťah, vidíme ich zázemie aj pohodové časy pri pive. Následne sú scény straty člena emocionálne vypäté a dozvuky chýb členov sa ozývajú vo svedomí aj po posledných rozlúčkach. Čo som mohol urobiť inak a on by bol ešte medzi nami? ()

Season 2 (2017) (S02) 

Seriál ponúka veľmi pekné zábery agentov na nepriateľskom území kde operujú s tichou podporou miestnej samosprávy. Najlepšie sú zábery na bazáry ktoré sa hemžia agentmi v prestrojení, skautami nepriateľov, komunikácia so základňou a na záver samotný záťah. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Misia v Gaze prináša nové prostredie a nové postavy. Cez tunely sa dostávame do úplne iného miesta ktoré je však vzdialené len jednu hranicu. Vriaci kotol čoskoro vykypí a nový konflikt je na svete. V trojke sledujeme príbeh dlhoročného väzňa, legendy v base, a jeho syna, nádejného boxera. Jeho trénerom je undercover Doron, ktorý dostal za úlohu infiltrovať sa do komunity aby sa dostal bližšie k hľadanému teroristovi. Zo starého života sa však nedá len tak ľahko uniknúť a odboj rekrutuje na plné obrátky. Seriálu by som vytkol snáď to že robí falošné zápletky svojvoľným konaním postáv ktoré sú v priamom rozpore s priamymi rozkazmi. Máme sa stiahnuť? Idem dnu. Nechoď! Idem! A velenie všetky tieto kardinálne prešľapy toleruje, veď oni sú už raz takí. Toto môže byť ozaj len v seriáli. Každopádne, Fauda ukazuje realistický pohľad do zatahovych akcii, komunikácii rôznych jednotiek, načasovanie, ústup, najlepšie sú zábery na tržnice kde sa to len tak hemží mužmi z každej strany. Skvelá práca v otvorenom preplnenom prostredí, výborne využitie komparzistov. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Neriadená strela menom Doron už nie je v tíme. Teda až do momentu keď treba zachrániť kapitána Ayuba. Priame rozkazy nie sú na to aby sa spĺňali, ale ignorovali. To sú proste výsady hlavného hrdinu a scenáristu. V reálnom svete by ho prepustili už pár rokov dozadu, avšak tu je stále tým istým problémom celej jednotky. Doron, nechoď. Idem. Lol. Toto sa deje naprieč celému seriálu. Kapitán Ayub: nikdy zo mňa nič nedostanete. Dostali z neho všetko. Libanonská spojka bola opäť zaujímavým spestrením sveta faudy, ako aj dvojití zradcovia a klasický shameless tactics našej jednotky. Mŕtvoly sa kopia do výšin, sú vystrieľané celé checkpointy susedných krajín, čistá pohoda. ()

Reklama

Reklama