Reklama

Reklama

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Berlín 1956: Na pôde tradičnej tanečnej školy "Galant" dochádza k zrážke dvoch svetov a rozpútaniu boja medzi prudérnosťou a emancipáciou. Caterina Schöllacková (Claudia Michelsen), majiteľka školy a matka troch dcér súcich na vydávanie, sa snaží integrovať seba a svoje dcéry do hierarchicky štruktúrovanej spoločnosti. Zdá sa, že dve z jej dcér dodržiavajú želanie svojej matky: Helga (Maria Ehrich) na prvý pohľad urobila vďaka manželstvu s právnikom Wolfgangom von Boostom (August Wittgenstein) brilantný krok. Zdravotná sestra Eva (Emilia Schüle) robí všetko, čo môže, aby sa vydala za profesora Fassbendera (Heino Ferch). Iba Monika (Sonja Gerhardt), prostredná dcéra, odmietne vopred danú životnú cestu a objaví pre seba rock'n'roll. Príbeh Moniky a jej dvoch sestier reprezentuje osudy mnohých žien v čase, keď bolo ich miesto v domácnosti, aby slúžili potrebám svojich manželov. Zároveň však ženy tejto generácie hľadali novú ženskú identitu a inšpirovali sa rastúcim dopytom po rovnakých právach. Toto je príbeh o generácii našich vlastných matiek a babiek - a filmová výzva do boja za emancipáciu žien. (TV Doma)

(viac)

Recenzie používateľa Radko k tomuto seriálu (2)

Rebelka z dobrej rodiny (2016) 

Rozdelené Nemecko, rozdelená rodina, rozdelené rodinné hodnoty. Skvelo vystihnutá dobová atmosféra, kde sa prelína nacistická minulosť, kapitalistická prítomnosť, konzervatívne hodnoty s prichádzajúcou rockandrollovou rebéliou, postupným oslobodzovaním žien a vzťahovo-sexuálnym uvoľňovaním. I za cenu neľahkých obetí. Všetko koncentrované v osudoch rodiny, prevádzkujúcej tanečnú školu. ()

Lieben - aber wie? (2016) (E01) 

50. roky, rozdelený povojnový Berlín, traumy z II. svetovej, neúplná rodina, rozbieha sa život. Učí sa tancovať, tancuje sa učivo. Konzervatívna matka, dcéry túžiace po dobrodružstve a ešte viac po dobrej partii. Len mladá dcéra zrebelieva. Rokenrolom. A ak by divák nepochopil, že je to o vzdore najmladšej dcéry, má to pre istotu aj v sk distribučnom názve seriálu. ()

Reklama

Reklama