Reklama

Reklama

Mafiáni - Mafiáni (2015) (séria)


Jaroslav Svěchota – Ten, čo ťahal za nitky (S01E13)

(epizóda)

Obsahy(1)

Príbeh Jaroslava Svěchotu, bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby v období, keď jej šéfoval Ivan Lexa, prináša pohľad na mafiánsku tému v širšom kontexte. Táto démonická postava československých i slovenských dejín sa objavuje takmer pri všetkých kauzách dokumentárnej série Mafiáni. (RTVS)

Recenzie (1)

Hombre8 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Závěr seriálu natvrdo. Autoři si za tento počin určitě zaslouží úctu. I když točeno samozřejmě až v čase, kdy už většinou aktéři nemůžou ublížit. Občas je děj a popis poněkud monotematický. Ale ono to tak asi i bylo. Politické a policejní vazby na jednotlivé "hrdiny" jsou samozřejmě tristní, nikoliv však překvapivé. Rovněž zůstává otázkou, kolika kolegům daných hrdinů se podařilo včas přetransformovat svoje "podnikání" a jsou z nich dnes úspěšní politici a kapitáni průmyslu. O nich ale možná až někdy později. ()

Zaujímavosti (1)

  • Trinásty diel pôvodne ani nemal vzniknúť, no keďže počas nakrúcania 12 dielov tvorcovia získali mnoho zaujímavého materiálu, rozhodli sa pripraviť aj špeciálnu 13. epizódu. Keďže však nebola dokončená v požadovanom termíne, museli operatívne pristúpiť k posunu vysielania. Premiéra tak bola presunutá na 24.6.2016. (Paldiny)

Reklama

Reklama