Reklama

Reklama

Boku wa asu, kinó no kimi to déto suru

  • Japonsko ぼくは明日, 昨日のきみとデートする (viac)
Trailer 5

Obsahy(1)

Nesmělý Takatoshi (Fukuši Sóta) uvidí ve vlaku dívku (Nana Komacu) a zamiluje se na první pohled. Osloví ji, jeho city jsou opětovány, začnou spolu chodit. Svět vypadá ideálně, až na to, že jeho partnerce v určitých chvílích nepochopitelně tečou slzy. Po jednom jejím odchodu najde Takatoshi deník, ve kterém je popsaná budoucnost. (Jirka_Šč)

(viac)

Videá (10)

Trailer 5

Recenzie (12)

as-minor 

všetky recenzie používateľa

Milý a atypický romantický film. Tematika paralelných svetov a lásky, ktorá sa odohráva na nekonečne prebiehajúcej časovej osy je veľmi zvláštna, no výnimočná. Jednou z ústredných myšlienok je aj prepojenie osudov dvoch postáv, ktoré v neobyčajne koncipovanom príbehu našli spôsob, akým dokážu spolu fungovať. Prvá časť filmu je skôr ukážkou tradičnej japonskej kultúry o tom ako prebieha v danej časti zeme „randenie“. Neskôr sa však zápletka skomplikuje a hlavný hrdina si uvedomí, že cesta, ktorá je síce v rámci hlavnej tematiky filmu nekonečná, je pre každého z nich (aj keď každý deň navzájom stretávajú vlastne „inú osobu”, ktorá prežíva ten istý príbeh za tých istých okolností v rovnakej časovej postupnosti avšak obrátene) ohraničená. Je pravdou, že takto komplikovaný príbeh bude narážať na množstvo nedoriešených detailov a situácií, ktoré môžu pôsobiť mätúco. Jedná sa však o fantasy film a pravidlá diegetického sveta vždy vymýšľa autor filmu. Takže má právo na svoje vlastné princípy a zákony, ktorým bude daný svet podliehať. Ja som si film užil a netradičná zápletka ma tiež zaujala. ()

Tyckin 

všetky recenzie používateľa

Opravdu miloučký snímek, snad až moc sladký, velký podíl na tom má sympatická ústřední dvojice, kdy zejména mladičká Komatsu Nana je doslova kouzelná a neodolatelná, to jejich počáteční randění jsem si neuvěřitelně užíval a přitom se i výborně bavil. Ale tato křehká dívka má své tajemství, romantický vztah se značně komplikuje a současně s tím lehce spadne původně vysoko nastavená laťka, přesto ale film patří mezi moc pěkné kousky pojednávající o lásce a osudu, zejména závěrečné minuty dokáží z diváka vyždímat nějakou tu slzu. Ač to není úplně na místě, snímek Ima, ai ni yukimasu není ve své podstatě zase tak moc odlišný, je jen o něco kvalitnější. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pravdou je, že keď začnete pozerať viac romantických filmov z Japonska neubránite sa pocitu, že väčšina z nich( hlavne tie z fantasy zápletkou) sa neustále opakujú. Zmeny sú minimálne, ale v zásade sa vždy jedná o tú istú premisu pominuteľnej lásky. Takahiro Miki to ale s atmosférou vie. Netvrdím, že potrebujem vidieť všetko, čo natočil, ale tých pár vecí čo som videl si držalo svoj štandard. A ono to dakedy poteší. Vidieť niečo čo nevybočuje a čo funguje presne tak, ako očakávate. Teda ak do toho idete s tým, že to hľadáte. V zásade ale ide o to, že byť 30 dní s Nanou Kumacu je stále lepších než byť 30 dní sám. A som rád, že mi to ten film takto polopate vysvetlil. ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Jejda, to bolo mile :-)! Tak tomu sa povie romanticky film! Fakt treba stahovat tieto rakosnicke, ked ma clovek chut na daco pekne kuknut s rodinkou. Nie jak tie nase euro-amicke, bezduche, trapne a nasilne. Tuna na csfd si dajte "podrobne vyhladavanie", napr. 2010-2017, Cina-alebo-Korea-alebo-Japonsko, potom ze "romanticke ale-nie animovane/kratkometrazne", usporiadat podla vysky hodnotenia - a mate hromadu tipov na fakt dobre filmy. Nasli sme k tomu len EN titulky, ak ma dakto CZ/SK, poslite prosim prosim spravicku, diky :-)! 4* a mozno aj 4.5! ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Chemia medzi ustrednym parom funguje dokonale. On je roztomily a ona nadherna. Divak po chvili akceptuje aj to, ze sa ako dvadsiatnici prvykrat zamilovali, pobozkali atd. Mne to ale cely cas narusala ta sci-fi rovina, ktoru som mal problem akceptovat a miestami som mal hokej v tom co si kto z nich prave pamäta a co nie. Nemam rad romantiky s casovymi paradoxami. Aj ked tato sa mi vdaka skvele fungujucemu paru doteraz pacila najviac a miestami to bolo aj dojimave. Rozhodne to odporucam aj divakom, ktorym bezne Japonske romantiky nesedia. 6/10. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama