Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šerif malého mesta na juhozápade Texasu drží za mrežami vraha, ktorého brat - mocný a vplyvný rančer - sa mu snaží pomôcť utiecť. Po tom, čo zabijú jedného zo šerifových priateľov, šerif so svojimi dvoma zástupcami - jedným opilcom a jedným starcom - musia odolať skupine najatých rančerov - kým nepríde marshallova pomoc. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (197)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ja som v tomto filme nemohol odtrhnúť oči hlavne z R.Nelsona lebo tá jeho hravá mladosť ma veľmi bavila. Vidieť, že si to tam užíval a parádne sekundoval svojim známejším kolegom J.Waynemu a D. Martinovi. Nie je to ešte ten čistý strielačkový western a nemá ani krutého a odpudzujúceho zaporaka, to je hlavne trademark európskych westernov. Ale navzdory tomu som sa bavil a aj zábavne sekvencie boli super a niektoré mi pripomenuli, ako keby sa týmto filmom inspiroval aj režisér Vinnetoua Harald Reinl. Je tu pekne rozvinutý príbeh a aj charaktery postav, len tej akcie tu mohlo byt o niečo viacej. ()

pm 

všetky recenzie používateľa

Krásná a navíc naprosto dokonalá odpověď na Zinnemanovu klasiku "V pravé poledne". "Rio Bravo" není sterilní, statické, utahané ani ukecané! Mám pocit, milí místní borci, že jste nutně museli vidět jiný film. Rio Bravo je dokonalé...Angie Dickinsonová je dokonale okouzlující. S odstupem padesáti let, i po x-tém zhlédnutí. ()

Reklama

CheGuevara 

všetky recenzie používateľa

Jako první jsem viděl ElDorádo, takže jsem byl z této klasiky celkem zklamaný, ovšem v rámci srovnání těchto dvou skoro identických filmů od stejného režiséra (kdyby něco podobného udělali v mé době a já na to mazal do kina, tak bych mu to asi nikdy neodpustil, ale ted je proste jiná doba) vítězí mladší dvojče. Idealistický americký western, který má všechny své potřebné ingredience, které z westernu dělají pravou zábavu. Jen s humorem a ostrými dialogy jakoby se rozhodli šetřit, což bylo rozhodně naškodu. Wayne je sympatický a do své role opět, aneb jako vždy, zapadl. Jenom s ostatními jsem měl trošku problém. Dean Martin prostě nikdy nebude mít to ono charisma a herecký kumšt Roberta Mitchuma (z filmu El Dorado) a Caan je taky jenom jeden. Nerad to přiznávám ale "jednička" bohužel nedostává stejných kvalit jako "dvojka" El Dorado. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"To, že seš umytej, neznamená, že musíš hned zkoušet skoky do rakve." Správňáckej šerif John T., nametenej pomocník Dude, opotřebovanej střelec Šlupka a mladej Colorado proti nájemnej zabijákům celýho divokýho západu. Normálně bych takticky vsadil na remízu, ale vzhledem k tomu, že se šerif nápadně podobá Johnu Wayneovi, je sázka na jedničku celkem tutovka. Mě na tom nejvíc zaujalo, jak šerif odmítal pomoc od lidí, kteří měli co ztratit. To bylo takový netradiční. Tradiční byla láska mezi mladou karbanicí a ne až tak mladým šerifem. Znáte to - to takhle jednou šerif nezatkne tu, na kterou je vypsaná odměna a ... ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Ani tento film vzešlý ze spolupráce John Wayne a Howard Hawks mi moc nesedl. Jednak mi ani tentokrát nezačal být Wayne sympatický a také děj mi přišel s malými odchylkami totožný jako u El Dorado. Spousta nadbytečných dialogů a na chlup stejné postavy: zkrachovalý opilec co se pokouší začít znovu (mimochodem jediný sympaťák z celého filmu), otravný bláznivý dědek, žena co hledán nový život, mladík co umí rychle tasit a… John Wayne. Než se tyhle postavy zdárně prokecali ke konci, málem jsem usnul. Filmově také žádný větší zážitek, jen spousta nažehlených kovbojů ukazujících divoký západ tak, jak nejspíš nikdy nevypadal. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (28)

  • „Umírající“ Ward Bond byl snímán z povzdálí. Bond se totiž ve skutečnosti vrátil k natáčení Wagon Train (1957) a ve filmu tak vidíme jeho dvojníka. (džanik)
  • Ačkoli v titulcích je uveden Harry Carey Jr., ve filmu se neobjeví, jelikož „jeho“ scény byly vystřiženy. Měl problémy s pitím a režiséra oslovoval „Howarde“. Plat mu však zůstal. (džanik)

Reklama

Reklama