Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šerif malého mesta na juhozápade Texasu drží za mrežami vraha, ktorého brat - mocný a vplyvný rančer - sa mu snaží pomôcť utiecť. Po tom, čo zabijú jedného zo šerifových priateľov, šerif so svojimi dvoma zástupcami - jedným opilcom a jedným starcom - musia odolať skupine najatých rančerov - kým nepríde marshallova pomoc. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (197)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Tak se mi konečně podařilo vidět western s legendou tohoto žánru Johnem Waynem a věřím tomu, že jsem narazil na jeden z jeho nejlepších kousků. Rozhodně se nejedná o western typu "Tenkrát na západě", jelikož se celý film odehrává v jednom malém městečku a plyne hodně pomalu. To však neznamená, že by film nudil. Celý příběh je o tom, že šerif s partičkou svých pomocníků (opilec a mrzák) hlídají vězně, kterého se jeho parta snaží za každou cenu dostat ven z vězení. Na této jedoduché zápletce se rozprostírá takřka dvou a půl hodinový snímek, který nešetří napětím a dobrými herci. Ve filmu je minimum akce a převážná část se odehrává v rytmu různých rozhovorů ale i tak zabaví a donutí diváka dokoukat ho do konce. Jinak John Wayne byl machr a závěrečná přestřelka vypadá dobře i dnes. ()

J3dla 

všetky recenzie používateľa

Pozor, Ministerstvo zdravotnictví varuje:"Přečtění tohoto komentáře by mohlo přivodit stavy úzkosti, deprese a nervozity."---Nevím jestli to bylo překladem, nebo vyzněním dabingu, pravděpodobně kombinací obojího, ale tak dementí, prázdný a zbytěčný dialogy se prostě nedaly přeslechnout. Navíc tak naivní zápletka a toporní herci... Jsem žijícím přikladem toho, že naivní zidealizované westerny 60. let nejsou pro každého. ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

John Wayne v typické roli chlapáka, který si stojí za svým, i kdyby ho to mělo stát krk a v netypické roli stydlína, kterého uhání jedna pohledná, ale i dost neodbytná, hazardní hráčka. Tentokrát vsadila na divokou kartu, protože Wayne se coby objekt milostné vášně pod jejími ataky téměř červená, ale, jak se říká: Kdo nehraje, nevyhraje. _____ Western stojí na dialozích, nevtíravém humoru i na nenápadných gestech a náznacích. Deanu Martinovi jsem těžkou kocovinu a bolestivé střízlivění po dvouleté chlastací jízdě uvěřila do posledního zachvění jeho alkoholem roztřesených rukou. /25. 8. 14./ ()

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Pred tim, nez Quentin Tarantino vstoupi do vztahu se zenou, pusti ji tento film a pokud se ji film nelibi, zadny vztah neni. Hmm, neni divu, ze je Quentin v 50ti stale sam, protoze tohle je fakt bida. Mela to byt odpoved Howarda Hawkse a Johna Waynea na "High Noon", ale zatimco High Noon funguje skvele - komorni budovani napeti s minimem akce, sympatickym serifem a krasnou zenou. V Rio Bravo je to temer naopak - cela prvni pulka nehorazne roztahana nuda, John Wayne v hlavni roli toporny a nesympaticky a zena v podobe Angie Dickinson taky dost slabota. Par momentu to ale ma - jedna hvezda za country predstaveni (puvodne mel v roli mladika s kytarou byt primo Elvis Presley) a druha hvezda za slusnou finalni prestrelku. 4/10 ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ja som v tomto filme nemohol odtrhnúť oči hlavne z R.Nelsona lebo tá jeho hravá mladosť ma veľmi bavila. Vidieť, že si to tam užíval a parádne sekundoval svojim známejším kolegom J.Waynemu a D. Martinovi. Nie je to ešte ten čistý strielačkový western a nemá ani krutého a odpudzujúceho zaporaka, to je hlavne trademark európskych westernov. Ale navzdory tomu som sa bavil a aj zábavne sekvencie boli super a niektoré mi pripomenuli, ako keby sa týmto filmom inspiroval aj režisér Vinnetoua Harald Reinl. Je tu pekne rozvinutý príbeh a aj charaktery postav, len tej akcie tu mohlo byt o niečo viacej. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (28)

  • Ve filmu vidíme pouze dva detailní záběry: Joe střílející z pušky a Dudeho ruce snažící se ubalit cigaretu. (džanik)

Reklama

Reklama