Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt vyráží s Ciri na cestu, která ho dovede ke starému příteli. Jakmile u Soddenu ustane řinčení zbraní, začne Tissaia nelítostně pátrat po tom, co potřebuje vědět. (Netflix)

Recenzie (74)

Fifer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bylo jasné, že 3 roviny příběhů byly pro běžného diváka, který nečetl knihy, příliš. Proto tentokrát vyprávíme lineárně, což je asi lepší. První díl je adaptací povídky Zrnko pravdy, kterou jsem četl asi před 10 lety, takže jsem si ji vůbec nepamatoval. Tvůrci seriálu přidali do povídky Ciri, což ale nijak nevadí. Obecně se v téhle první povídce moc mluvilo a v příběhu Yeneffer se vlastně nic zajímavého nestalo (až na konci). Nicméně Vereena, stvůra zvaná bruxa, je myslím natočená velmi dobře s efektními triky a souboj s ní mě opravdu bavil. Těším se na další díl. ()

HennessyVSOP 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druha rada zaklinace jede epizodne a konecne prestala stepit casovou osu. Hura. Cirilla je skvely sidekick narozdil od pro me nesympaticke Yennefer, takze mam takove tuseni, ze druha rada pro me bude vyrazne zabavnejsi. Prvni epizoda stoji na klasickem mixu hororu a fantasy podobne jako jeden z nejlepsich dilu minule serie se strygou. Ja jsem byl spokojen. ()

Reklama

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Mňa by len strašne zaujímalo, aký bol dôvod z jedného z najsympatickejších hrdinov zo Sapkowského poviedok urobiť úplného chuja, na ktorého sa v závere Geralt aj Ciri nahnevajú a ešte mu viac-menej naznačia, že by sa mal radšej zabiť, ako ďalej žiť s tým, čo spravil. ⚪Toto fakt nepochopím a ak mi to bude niekto schopný vysvetliť, čo je toto za geniálnu scenáristickú invenciu, budem veľmi rada. Či to by bolo málo inkluzívne, keby postava ako Nivellen, ktorá viac-menej nedobrovoľne urobila čo urobila, ale potom za to niekoľko dekád pykala dostála svojho vykúpenia? To by nebolo dosť feministické či čo? Úprimne, po tomto paškvile z mojej najobľúbenejšej poviedky už ani nemám moc chuť pokračovať v sledovaní. ⚪Herec Nivellena predčil herecky celý tento ,,super" ansábel ochotníkov na čele s Cavillom a to aj vtedy, keď mal na sebe masku. A stále to trvá, od doby prvej série - čo sa deje s tým osvetlením? Občas sú tie postavy tak amatérsky nasvietené, že celá scéna vyzerá jak z nejakého lepšieho seriálu z ČT, to má tak vážne byť alebo čo sa deje akože?⚪ ()

LachtanShows 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nejsem fanoušek Zaklínače, nemám nahráno, přečetl jsem jen první knížku, abych předloni pochopil první sérii a jelikož dál jsem se mimo letošní animák Vlčí sen neponořil, asi budu tápat i tady. První díl ale naštěstí i přes pár logických lapsů pro laiky disponuje skvělými akčními sekvencemi a dominuje podmanivou hudbou. ()

TKKMR 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tá prvá epizóda s Geraltovým prekliatym kámošom zo starých čias a Bruxou bola fajn. Týmto smerom sa druhá séria podľa mňa mala uberať. Geral s Ciri mali putovať krajinou, navštevovať tajomné miesta a bojovať s monštrami. Bohužiaľ sa tak nestalo a v ďalšie diely druhej série opäť skĺzli do politikárčenia a mocenských bojov. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (4)

  • V knihách vyprávěl Nivellen (Kristofer Hivju) Geraltovi (Henry Cavill) o pobití služebnictva i všech ženách, které měl, a nebál se přiznat i existenci Vereeny (Agnes Born). Seriálový Nivellen svým přátelům ale lže a mluví o kočce. (Geralt z Rivie)
  • Jedná se o adaptaci povídky „Zrnko pravdy“, která je součástí první knihy „Poslední přání“, ale i tak se ji tvůrci rozhodli zařadit do druhé série po setkání Geralta (Henry Cavill) a Ciri (Freya Allan). (Geralt z Rivie)
  • Zatímco v knize se Geralt (Henry Cavill) s Nivellenem (Kristofer Hivju) setkává poprvé, seriál nám říká, že jej znal již v jeho lidské podobě a Geralt mu pomohl s jeho otcem. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama