Reklama

Reklama

Páni majú radšej blondínky

  • Česko Páni mají radši blondýnky (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Marilyn Monroeová vytvořila v nestárnoucí komedii Howarda Hawkse prototyp okouzlující sexuální bohyně s plavou hřívou, která si omotává srdce všech okolních mužů. Role rozkošné naivní blondýnky Lorelei jí byla šita přímo na míru a film měl obrovský úspěch. Monroeová si jím vysloužila přezdívku "dumb blonde" - hloupá blondýnka, která ji v podobě dalších filmů provázela téméř celý život. Příběh vypráví o dvou kabaretních umělkyních Lorelei Leeové a Dorothy Shawové. Bohatstvím opojená Lorelei se chce vdát za movitého muže, "aby měla čas na lásku". Moudrá a v lásce skeptická Dorothy v podání vynikající "tmavovlásky" Jane Russellové naopak ochraňuje svou přítelkyni před nepříjemnými důsledky její nezodpovědné teorie. Obě dívky ke konci naleznou toho pravého: Dorothy chytrého, ale milujícího Malonea a Lorelei bohatého Esmonda. Není však úplně jisté, zda ho skutečně miluje, nebo zda má raději jeho majetek. (Česká televize)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (87)

MM11 

všetky recenzie používateľa

Je to poměrně tupá podívaná a ze zvláštního důvodu (nedovedu vystihnout proč) od určité chvíle takřka nesnesitelná. Svoje udělají vyhopsaná hudební čísla, kde hladina cukru přesahuje pomyslnou mez skoro bez ustání. Ale ani to a snad ani Marilyn Monroe (která hraje tu svoji tupou postavu vždy tak dobře, že ošálí všechny) nejsou tím nejhorším. Možná vše vězí v náladě, kterou film zanechává. Všechno je taková pohoda a tak bez chyb, že Vám bude za chvíli špatně jen s toho, že u vás doma vrže gauč a pohasíná světlo. Mám pocit, že Jane Russell jako protihráčka k Marilyn úplně nefunguje, její part jí nevěřím a vadí mi. Ono se těžko radí, komu tohle doporučit. Milovníci pamětnických šlágrů asi nebudou chtít vidět ujetou hudební romanci s IQ 20, pro fandy současných slaďáren (které se až tak moc neliší) to zase bude předpotopní vykopávka. Takže dějiny asi nebudou milé. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Skoro 70 rokov stará snímka a ja som sa o nej dozvedel len nedávno. Mám slabosť pre filmy z obdobia 50.rokov minulého storočia a je jedno či sú to filmy priamo točené z tohto obdobia alebo súčasné snímky zasadené do tejto doby. Tu navyše hrá ikona 50.rokov Marilyn Monroe. Pre fanúšikov footfetishu slabých na srdce túto snímku radšej neodporúčam, lebo by to mohlo byť to posledné čo uvidia. Radosť pre oči. Snímka je krásna vo farebnom prevedení, preto by som odporučil zhliadnuť radšej tú. Herci sú skvelí, má to krásny nádych 50.rokov, od hudby, cez kostýmy po vozový park. O hviezdičku menej za príliš zdĺhavé a nudnejšie dialógy, ale inak som sa príjemne bavil, má to aj prvky komédie. ()

Reklama

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Vcelku prostoduchý příběh o nepříliš chytré zlatokopce a její chytřejší kamarádce, která zase ujíždí na fešácích. Co se týče designu, tak ač jsem spíš na brunety, uznávám, že Marilyn byla fakt kočka a s volbou bych neváhal. Nicméně příběh nic moc, vtipu pomálu, písničky mě nijak nezaujaly, takže za mě slabota. ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Miluji nesmrtelnou "Jane Russelovou" a snesu i Marilyn Monroe. Takže pro mne film plný elánu, písniček a diamantů, co víc si přát. Svěží, vtipné dílko jenž i po letech nestárne a pořád pobaví. Skvělé muzikálové výstupy, dialogy pitomé přiměřeně a konec správně pozitivní. Co více si přát, za mne 95%. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Výnimočne sa mi stane, že film, ktorý je uvedený v knihe "1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete", ako je aj tento film, sa mi javí veľmi slabý. Je pritom zvláštne, že aj popis k filmu v knihe začína tým, že film je nevkusný a neuveriteľne afektovaný. S tým úplne súhlasím, ale potom vôbec nechápem, čím si tento film tak získal kritikov, aby ho zaradili do knihy. Lebo film má aj ďalšie neduhy. Je povrchný, prázdny, plný póz a pretvárky. O nejakom zmysluplnom deji sa ťažko baviť, dúfal som, keďže sa jedná o muzikál, že to zachránia aspoň hudobné čísla. Lenže piesne boli iba priemerné, snáď s výnimkou záverečnej "Diamonds are the woman's best friends". Tak snáď aspoň humor, keďže ide o komédiu? Nie, ani to, pokusy o humor sú väčšinou nevtipné. Nebyť krásnej Marilyn, tak pôjdem s hodnotením ešte nižšie (v mojom prípade najnižšie, aké dávam). Zaujímavosťou je, že hoci Marilyn Monroe dovtedy natočila veľa filmov, v drvivej väčšine išlo o vedľajšie roly a až tento film ju spravil hviezdou prvej veľkosti. Až potom nasledovali jej najslávnejšie filmy, hoci sa žiaľ zaškatuľkovala do roly hlúpej blondínky, ktorej najväčšie hobby je loviť milionárov. ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (41)

  • Diamantová scéna mala byť pôvodne len malá kabaretná, kde by Lorelei (Marilyn Monroe) sama zaspievala v šatách s malými diamantmi, ktoré by jej zakrývali len prsia a zadok. Kostým bol veľmi drahý a nakoniec nebol ani vo filme vôbec použitý kvôli tomu, že štúdiu to pripadalo sexuálne. (AdamCritic)
  • Film potreboval Jane Russell (Dorothy) preto, aby bol zviditeľnený. Presvedčili ju tým, že jej povedali, že bude v titulkoch uvedená ako prvá a dajú jej 5-krát vyšší honorár ako Marilyn Monroe (Lorelei). (AdamCritic)
  • Výstrih červených šiat Jane Russell (Dorothy) v úvodnej scéne bol z látky telovej farby, pretože herečke boli vidieť obrysy kostí aj materské znamienka. (AdamCritic)

Reklama

Reklama