Reklama

Reklama

Atomic Blonde

  • Česko Atomic Blonde: Bez lítosti (viac)
Trailer 1

Agentka Lorraine Broughtonová je dokonalá agentka – zmyselná, divoká a schopná čohokoľvek. Neváha použiť všetky svoje strelné, ale i ženské zbrane, aby prežila aj na tých najnebezpečnejších misiách. Tá posledná má konečnú zastávku v Berlíne, odkiaľ má priniesť prísne tajnú správu o situácii v destabilizovanom meste. Spojí svoje sily s druhou vyslanou spojkou Percivalom (James McAvoy) a spolu rozohrajú vysokú hru špiónov. (Forum Film SK)

(viac)

Zaujímavosti (28)

  • Pôvodne sa mal vo filme objaviť aj anglický hudobník a spevák David Bowie. Ten však ponuku na poslednú chvíľu odmietol a krátko na to zomrel. (MikaelSVK)
  • Tvorcovia museli prepísať mnoho dialógov medzi zamestnancami MI6, pretože sa domnievali, že diváci nebudú chcieť neustále počúvať špionážne termíny z 80-tych rokov. (Real Tom Hardy)
  • Akčná scéna s policajtmi v 32. minúte bola pôvodne z filmu vystrihnutá. Mala slúžiť len ako teaser pre Comic-Con 2017. (Real Tom Hardy)
  • Scéna, kde Lorraine (Charlize Theron) sníva o Jamesovi (Sam Hargrave) bola natáčaná v predajni s videokamerami a fotoaparátmi, zhruba okolo jednej hodine v noci. Pre výsledný efekt bol Sam pokrytý mnohými vrstvami bielych plachiet. Úvodná scénka sa natáčala v Budapešti. (Real Tom Hardy)
  • Slávna osemminútová schodisková scéna, ktorá vytvárala dojem, že je bez akéhokoľvek strihu, mala takmer 40 strihov a točila sa 4 týždne. (Real Tom Hardy)
  • Vo filme okrem iných piesní zaznie aj skladba „Behind the Wheel" od synthpopovej skupiny Depeche Mode. (ČSFD)
  • James McAvoy (David Percival) si tesne pred štartom produkcie zlomil ruku ešte pri nakrúcaní snímku Split (2016). Všetky svoje  bojové scény teda pretrpel v bolestiach. (Steny94)
  • Charlize Theron (Lorraine Broughton) sa pripravovala na svoje akčné scény až s ôsmimi osobnými trénermi. Počas prípravy si dokonca zlomila dva zuby. Cvičila aj spoločne s hercom Keanu Reevesom, ktorý sa vtedy pripravoval na akčný film John Wick 2 (2017). (Steny94)
  • Názov grafickej novely "The Coldest City" a predlohy filmu od britského autora Antonyho Johnstona, je totožný s prvotným názvom filmu. (Steny94)
  • Koordinátorem kaskadérů a režisérem druhého natáčecího štábu byl Sam Hargrave. Jeho bratr Daniel Hargrave se natáčení zúčastnil jako kaskadér. Oba mají ve filmu malou roli a byli také členy týmu, který vytvářel bojovou choreografii. (Rominator)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. března 2017 na South by Southwest FF v Austinu. (Varan)
  • Film se natáčel v Berlíně, Budapešti a dalších místech v Maďarsku. (JohnSmith)
  • Použity zajímavé skladby z 80. let jako podkres: „Blue Monday“ od New Order, pokračujíc Nenou - „99 Luftballons“, pak Peter Schilling - „Major Tom“ nebo George Michael - „Father figure“. (Frontie)
  • Ve filmu byla používaná pistole Makarov a odestřelovací puška SVD Dragunov. Ve scéně na schodišti je použit samopal bez zásobníku Bizon. (K98)
  • Ve filmu se ve scénách „Východního“ bloku Německa často objevují i české vozy. Přesněji Škoda 1000MB, Škoda 105, Škoda 120. Ve scéně, kdy náklaďák najede při honičce do jednoho z vozů, se jedná o Českou Avii. (UncleMorty)

Súvisiace novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (viac)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (viac)

Reklama

Reklama