Reklama

Reklama

Wes Baylor (Scott Adkins) zvaný Žalárnik býval hviezdou bojových umení. Po tom, čo nechtiac pripravil o život svojho najlepšieho priateľa počas zápasu v Las Vegas, stiahol sa do ústrania a skromne prežíva v Bangkoku. Keď po šiestich mesiacoch dostane lákavú ponuku na zápas v Mjanmarsku, ktorého víťaz odíde z arény bohatší o rovný milión dolárov, nezaváha. Lenže po príchode do dejiska zápasu ho čaká poriadne nepríjemné prekvapenie – bola to pasca. V skutočnosti sa stal nedobrovoľným protagonistom neľudskej hry, v ktorej skupinka po zuby ozbrojených zvrhlíkov poľuje na živý ľudský terč. Naňho! No hoci sa zdá, že v zradnom teréne neznámej džungle nemá Wes veľké šance prežiť, karta sa zakrátko predsa len obráti – a z lovcov, ktorí zaplatili majetok, aby ho mohli zabiť, sa zrazu stane zúrivo prenasledovaná korisť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

malylada 

všetky recenzie používateľa

Živý terč se stal béčkovou klasikou a dvojka s Adkinsem měla potenciál na slušné pokračování. Bohužel moc pozitivních věcí se hledá těžko. Choreografie akce nemohla být natočena o moc hůře, bez nápadů a asi po trojitém opakování scén s holubicemi mě málem kleplo. Čekal jsem opět pestrý rejstřík zabijáků a místo toho se plno otravných tajtrlíků potuluje džunglí s kušemi. Nejpozitivnější na celém filmu byla snad postava, kterou ztvárnil Robert Knepper a role zlých pánů mu náramně sedí. Strašně zahozený šance na látku, kde se dá pořídit za málo peněz, hodně muziky.......3/10 ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Zrovna minulý týden jsem se díval na jedničku a i když už zestárla tak proti tomuhle je zlatá. Tady nefunguje nic místo celé skupiny zabijáků co honí někoho zde máme několik chlápků a ženskou v sestavě otec a syn co chtějí utužit rodinné pouta, ajťák, toreador, jakýsi plešatec a ženská co má komplexy z toho, že je jediná ženská v rodině. To všechno vede hlavní záporák, který se většinu filmu nezmůže takřka na nic a až na konci dá zhruba minutový boj kdy dostane jednu až dvě ránu a lehne. Celkově choreografie stojí za hovno většina scén vypadá následovně Scott si 2 krát 3 krát kopne protivník leží a to se opakuje dokola na konci, aby byla změna si Scott zastřílí samopalem a zastřelí zhruba 3 vojáky Úplný závěr je pak parodie srovnatelná s druhým dílem Scary Movie kdy zkorumpovaný generál , který na začátku dostane milion se nechá uplatit ženskou, která má jeden diamant (bylo to asi strašně těžké ho přeplatit). 40 procent P.s. když už Rhona Mitra si dá takové oblečení aspoň ty bradavky si mohla zakrýt vypadá to opravdu divně ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Určite už bola téma lovu na človeka pre zbohatlíkov spracovaná aj lepším spôsobom, tak potom prečo až 4 hviezdičky? Neodohráva sa to v Rusku, nepoľujú rusi a celkovo sa to odohráva na hraniciach tretieho sveta, kde môže ozaj milión dolárov ešte čosi znamenať. Zápasník Wes Baylor príjme pozvánku na súboj bez pravidiel od Aldridgea (asi skôr ako titlkový preklad k filmu Aldricha, aj keď Ričiho je zajtra), nakoľko sa jeho svet zrútil potom, ako v ringu porazil svojho priateľa, ktorý po zápase zraneniam podľahol. A tak si spomenie na slová priateľa o tom, že sníval o dome na pláži a týmto spôsobom sa Wes rozhodne zarobiť aby dom doprial aspoň priateľovej rodine. Aj keď film dejovo kopíruje viacero filmov až na záverečnú scénu na moste je to takmer uveriteľné. Pre milovníkov akčného žánru ako oddychovka za 3 padne vhod, niekto možno ešte jednu hviezdu, tak ako ja, pridá. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po dlhych rokoch sme sa dockali akoze pokracovania Hard Target, ktore len opakuje koncept lovu z jednotky. Z prveho dielu sa vratili len holuby, ktore sa obcas nezmyselne objavia v zabere a ta jednokomorova pistol. Bohuzial ludia pred aj za kamerou su novi a zdaleka nie tak talentovani ako Woo, Van Damme a spol. Prvy velky problem vidim v postavach. Su absolutne nezaujimave. Ci uz hlavny hrdina Adkins, ktory tu hra chlapika s mindrakom z minulosti, takze je v prvej tretine nuteny hrat. A to mu vôbec nejde. Ale aj zaporaci su nevyrazni. Banda no name manikov na ktorych som par minut po dopozerani zabudol. Vycnieva z nich len Rhona Mitra, ktora sa tak nasilu snazi pôsobit drsne az je neskutocne trapna. Prilis sa nepredvedie ani Knepper. Vrcholom jeho zaporactva je to, ze v ruke rozdrti skorpiona. Takze mi boli ukradnuti jak hlavny hrdina tak aj zaporaci. Dalsim problemom su akcne sceny. Jednak nie su prilis napadite. Adkins tu hra znova zapasnika z ringu a nie nejakeho vojaka akym bol Van Damme v jednotke, takze ked sa zacne lov, tak v dzungli pôsobi Adkins jak ryba na suchu a namiesto nejakych zaujimavych pasci, ktore by si pripravil na lovcov, Adkins len zbabelo zdrha jak vyplašena srnka a obcas zhodou statnych nahod nechtiac v bitke zabije nejakeho lovca. A somotna akcia tiez nie je prilis kvalitna. Cely cas ma štvali blbe uhly kamery vdaka comu napriek exotickemu prostrediu film pôsobi dost lacno. A v bitkach vdaka nevhodnym uhlom vidno jak ubohe je prevedenie jednotlivych chvatov. Adkins je profik, ale protivnici su nielen pomali ale dokonca aj nesikovni, takze vo filme ostalo aj niekolko nevydarenych chvatov v ktorych vidno, ze proste nevedeli, ci maju buchnut hore alebo dole a nakoniec buchli na nespravne miesto. Za nieco stoji len bitka v uvode na streche budovy v ktorej sa Adkins konecne bije s protivnikom, ktory vie adekvatne predat nielen rany Adkinsovi ale aj tie, ktore inkasuje. Tato bitka nepostrada dynamiku a predvedu tu aj par pôsobivych chvatov. A potom je este aspon priemerna bitka na konci Adkins vs 4 manici + JeeJa Yanin. Ale je bohuzial prilis kratka. Zvysok bitiek vyzera zle. Su pomale, zmätene s jednoduchou choreografiou. Okrem bitiek tu je par prestreliek a vybuchov, nahanacka na motorke, na lodiach ale vsetko to vyzera sterilne a nudne. Celkovo je pre mna film sklamanim. Ludia, ktori maju radi akcne filmy ale videobecka nesleduju, tak sa na to môzu vykaslat. Film je urceny ludom, ktori sleduju nove Seagalovky. Oproti nim vyzera Hard Target 2 o triedu lepsie. Ci je to dostatocna pochvala, nech si kazdy urci sam. 3/10. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Fetišistický brak, kde se moc nepovedla ani choreografie soubojů. Na druhou stranu svou blbostí tohle céčko dokáže  chvílemi slušně pobavit, byť v o něco nižším levelu než nejlepší nejhorší filmy. Nicméně třeba pád ze strmého svahu přímo na slona a následuje celek s říční deltou a těmi slony, kde po svahu není ani památky či minové pole, kde vedle sebe leží ohořelý gazík a buvol, stálo za to.  Jako situační nechtěná komedie tak k popukání, ale to jsem od  specialisty na filmový parazitismus víceméně očekával. A tak zklamaly zejména fighty, u nichž jsem díky angažmá Adkinse očekával libovou záležitost, ale dostalo se mi vesměs jen přehlídky  viditelně předem připravených pozic a špatně použitých zpomalovaček, z nichž asi nejvíc ční souboj nejtrapnější s panenkou paní Mitry v latexovém oblečku. Dvě hvězdy, především za tu nechtěnou zábavnost, ale jestli já to nepřehnal.... ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v Thajsku. Mjanmarsko, kde sa odohrávala väčšina filmu, filmári nenavštívili. (MikaelSVK)
  • Katrina Grey (Kay Sutherland) pochádza zo Slovenska, z Ilavy. (ČSFD)
  • Při honičce na motorkách nemá Wes Baylor (Scott Adkins) na očích ochranné brýle. Ale při výbuchu střely z motorky je ve zpomaleném záběru vidět, že Wes brýle má. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama