Reklama

Reklama

VOD (1)

Film líčí právní spor uznávané spisovatelky a historičky Deborah E. Lipstadtové (Rachel Weisz) proti Davidovi Irvingovi (Timothy Spall), který ji obvinil z urážky na cti. Lipstadtová totiž veřejně označila Irvinga za člověka popírajícího holocaust. V anglickém právním systému padá v případě urážky na cti důkazní břemeno na žalovaného, proto musí Lipstadtová a její právní tým, vedený Richardem Ramtonem (Tom Wilkinson), dokázat, že k holocaustu skutečně došlo. (Falcon)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (87)

IvcaSammet 

všetky recenzie používateľa

Po shlédnutí Denial jsem hodně dlouho přemýšlela, jak film ohodnotit. Celkově se mi jeho zpracování opravdu hodně líbilo, atmosféra z filmu sice úplně nesálala tak, jako by měla, ale přece jenom se tento trochu "podivný" styl natáčení hodil k tak "podivnému" sporu ... Herecké výkony byly z větší části brilantní, kromě Toma Wilkinsona zde svou roli opravdu úchvatně ztvárnil Timothy Spall, kterému jsem roli Irvinga opravdu věřila. Samozřejmě taky nesmím opomenout vynikající herecký výkon Andrewa Scotta, který zde dle mého názoru ztvárnil jednu z jeho nejlepších (kladných :)) rolí. Ani herecký výkon Rachel Weisz nebyl tak špatný, jak tu většina uživatelů píše, ale souhlasím, že roli Lipstadtové tvůrci napsali až moc hysterickou a zbytečně emotivní. Protože jsem ale čekala trochu jinak pojaté historické drama s daleko hustší atmosférou, nakonec jsem se rozhodla Denial ohodnotit čtyřma hvězdičkama ... Uvidíme, jestli po dalším shlédnutí nakonec ještě jednu nepřidám :) ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Mimořádně silné téma v soudním dramatu, který výstižně popisuje úskalí a slabá místa demokracie. A tím nemyslím jenom sám fakt, že vůbec může existovat osoba/dokonce samozvaný ,,historik", která tak nezpochybnitelný fakt, jako je holocaust, je schopna zpochybňovat, ale i to, že spravedlnost a v tomto případě i historickou pravdu, může získat a potvrdit jen ten, kdo disponuje vysoce nadstandardními finančními prostředky a může si dovolit dražšího a tudíž schopnějšího právníka. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pútavý príbeh, ktorý je tu niekedy zbytočne považovaný za židovskú propagandu. Aj mne je jasné, aká existuje židovská tlačenka nielen v Hollywoode, ale celkovo v médiách a ďalších lobbystických skupinách. Tento film sa ale o to z môjho pohľadu nesnaží, nie je tu taký nátlak na citovú stránku, na ľútosť nad týmto národom. Skôr ide o veľmi slušnú právnickú drámu. A hlavne, nech už človek pochádza z akéhokoľvek názorového spektra, popierať existenciu holokaustu môže len absolútny blázon a to by nemalo byť len trestné, ale takýto človek by mal stráviť celý život rovno na psychiatrii. Inak scéna výletu z Osvienčimu bola naozaj dych berúca. A Timothy Spall naozaj vynikajúci. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Téma holocaustu mě zajímá a zároveň je pro mě osobní, proces s Irvingem jsem sledoval a Rachel Weisz patří na špičku mojí topky. To všechno dohromady způsobilo, že jsem se hodně těšil a proto jsem byl také náležitě zklamán. Copak o to, pokud šlo o soudní proces, tak není prakticky co vytknout a Spallova Irvinga jsem nenáviděl přesně jak jsem měl. Ale ten zbytek silně pokulhával. To, co předcházelo soudnímu jednání, byla nuda. Chyběla větší dramatičnost, film se místy utápěl v právnických blábolech a nepomáhala ani Rachel, která byla mdlá a chyběla jí osobní zainteresovnasot Deborah Lipstadové. Ani návštěva Osvětimi neměla takový dopad, jaký měla mít, ačkoliv chápu, že se tvůrci pravděpodobně chtěli vyhnout účelovému ataku na divácké city. Za podívání to stojí, ale promarněná příležitost hodně mrzí. 55% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Holokaust proste bol. Nariadil ho Hitler, a medzi inými, tým pripravil o život aj 6 miliónov Židov. To sú historické fakty, nespochybniteľné vo všetkých bodoch. Ľudia čo to popierajú sú buď klamári, alebo idioti. A v tom je ten problém; sám som s touto témou zabil hodne dosť času a viem, že aj niektorí idioti majú presvedčivejšie argumenty ako filmový David Irving. To zaprvé. Zadruhé, keď máš slabého oponenta, mal by si byť na koni. V Denial sa nedeje ani jedno. Vlastne je to celé paradox, nakoľko scenáristi vytvorili zrúdu, ktorá je hlúpa a bez vecných argumentov (čo vytvára dojem tendenčnosti), a proti nej postavili celú partiu právnikov, čo má dve hodiny strach (!), aby mu to vôbec natreli. Toto mohlo (malo) byť diel pamätné, gradujúce, napínavé, pri ktorom by sa človek zamyslel, a hlavne dôležité. Nie je. Premárnený potenciál, vietor do plachiet všetkým popieračom. Slabučký nadpriemer, kde ma vyslovene bavila asi len titulková scéna. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (1)

  • Skutočný David Irving na pozvanie jedného univerzitného študentského spolku navštívil v roku 2006 Rakúsko, kde bol na neho od konca 80. rokov za popieranie holokaustu vydaný zatykač. Zatkli ho a odsúdili za politický trestný čin popierania holokaustu na 3 roky väzenia. [Zdroj: Wikipedia] (Polcas)

Reklama

Reklama