Reklama

Reklama

Jak vyrobit vraha

(seriál)
  • USA Making a Murderer
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(20)

Obsahy(1)

Tenhle thriller o skutečných událostech, natáčený po dobu 13 let, sleduje nevídaný příběh dvou mužů obviněných z děsivého zločinu, který možná ani nespáchali. (Netflix)

Recenzie používateľa Forsberg11 k tomuto seriálu (2)

Jak vyrobit vraha (2015) 

Prvý diel možno ešte nemá tie správne grády a potrebný spád, ale od druhej a tretej časti sa táto dokumentárna séria z dielne Netflixu mení na neuveriteľne návykovú záležitosť. No a po dopozeraní desiatej časti budete nenávidieť americký súdny systém. Toľko emócií zo mňa nevymačkalo už dávno nič. Človek môže veľakrát v správach alebo v dokumentoch počuť o nevinných ľuďoch sediacich za mrežami. Ale práve tento prípad Stevena Averyho, a ešte v takto kvaliltne a pútavo zfilmovanom projekte, je to čo vás donúti v noci nespať a lámať si hlavnu nad tým ako pre boha len môžu v 21. storočí, so všetkými možnosťami a technológiami, ktorými disponujeme, sedieť dvaja nevinní ľudia na doživotie. Cítim neskutočný zármutok za ich rodiny, ktorých sa to muselo neskutočne dotknúť. Neviem si ani predstaviť čo by som robil na Averyho mieste. Toto je seriál len pre mentálne silné žalúdky, pretože z vás vycucá absolútne všetko a po jeho dopozeraní len budete sedieť a pýtať sa čo sa to vlastne stalo? Veľmi, veľmi odporúčam.... 95 %!! ()

Série 2 (2018) (S02) 

Dokumentárna bomba z roku 2015 pokračuje očakávanou druhou radou a je to opäť vysoko kvalitná a silno návyková záležitosť. Aj keď sa na to pozerá veľmi ťažko... nie je jednoduché sa každý večer prekúsavať príbehom o boji očividne nevinných ľudí s neúprosným a zaslepeným súdnym systémom, ktorý drží S. Averyho a B. Dasseyho už takmer 12 rokov za mrežami. O ich nevine nepochybujem....tých nejasností a nových dôkazov v ich prospech je jednoducho príliš veľa... Ale nie je to len samotný príbeh, čo robí tento dokument tak fantastickým. Je to aj vhodne spracovaná schéma dokumentu, skvelé rozhovory s dôležitými ľuďmi, nástojčivá hudba, skvelé kamerové zábery, výborné a prehľadné spracovanie jednotlivých nových dôkazov, svedectiev a zamlčaných faktov. Druhá sezóna Making a Murderer je mimoriadne pútavé doku-krimi a každý, kto ešte nad týmto kúskom stále váha by už nemal čakať ani sekundu. Toto jej momentálne dokumentárna špička a najlepší netflixácky projekt... 95 %!! ()

Súvisiace novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (viac)

Reklama

Reklama