Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(44)

Vypravte se s Murphyovými zpět do 70. let, kdy se děti toulali bez dozoru, pivo teklo proudem a chlapa od televize nikdo nedostal. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (42)

Série 1 (2015) (S01) 

Na základe odporúčanie som si F is for Family pozrel a dobre som spravil, pretože Frank Murphy, jeho žena Sue, ich deti Kevin, Bill a Maureen a samozrejme pes Mayor príjemne prekvapili a občas aj predčili legendárnych Simpsonovcov. Trochu smutnejšie ako spomínaný Homer a jeho rodinka, o to však úprimnejší obraz rodinného amerického života. A nielen toho ich. ()

Ve Švédsku to nejde (2015) (S01E01) 

Aby sa vyhol tomu, že jeho priatelia budú pozerať zápas roka v boxe u jeho suseda Vica, presvedčí ich Frank Murphy že si kúpil nový farebný televízor. Teraz ho ale bude musieť zohnať...Rok 1973, po vojne v Kórei prináša seriálu svojskú atmosféru a postupne sa tak zoznamujeme s Frankovou rodinou a jeho priateľmi. ()

Pitomá sobota (2015) (S01E02) 

Kevin v škole prepadá zo všetkých predmetov a tak ho Frank vezme do svojej práce aby mu ukázal že vzdelanie je dôležité. Billymu prikáže aby celý deň dozeral na Maureen, aby sa mama mohla venovať svojej práci z domu a trochu si užila víkend...Milé, poučné a vtipné, veľmi sľubný začiatok vďaka tipu od filmového a teraz už aj seriálového znalca. ()

Bod obratu (2015) (S01E03) 

Pred odchodom na zápas sa Frank dozvie od učiteľa dejepisu že Kevin opäť v škole klamal a tak vezme miesto neho na zápas Billyho. Sue vezme Maureen do nákupného centra a stretne starú kamarátku, Frank má vo firemnej lóži miesto pri šéfovi spoločnosti a preberajú plánovaný štrajk a Kevin sa rozhodne flákať s kamošmi namiesto robenia si úloh....Ako inak rasizmus nechýbal, ale skvelé sú zobrazené plány rodičov na super nedeľu s deťmi a to ako to vnímajú deti, najmä však ako Billy vníma návštevu verejných toaliet. ()

„F“ jako Halloween (2015) (S01E04) 

Sue dostane ako najlepšia predajkyňa telefonný záznamník. Neskôr jej zavolá vedúca a ponúkne jej lepšie miesto, ktoré Frank odmietne v jej mene ale zabudne vypnúť záznamník. Frank tak rieši nielen štrajk na letisku, ktorý začal spomalením vybavovania batožiny ale aj to že naštvaná Sue od neho odchádza a to práve začína Halloween a Billy a Maureen chcú ísť koledovať... ()

Bill Murphy si vzal volno (2015) (S01E05) 

Bill sa v škole pobije so starším chlapcom Jimmym, ktorý ho šikanuje a tak je na deň vylúčený zo školy. Bojí sa dať papier podpísať rodičom a tak mu to podpíše Kevin.Frank čelí prvému vyjednávaniu odborov s vedením letiska a Sue sľúbi Kevinovi, že Frank mu zoženie lístky na jeho obľúbenú kapelu,aj keď je koncert vypredaný. Vďaka Vicovi ich získa a z práce príde domov skôr rovnako ako Sue a tak sa Billy schová pod ich posteľou, kde sa dozvie...Opäť skvelá epizóda, animácie Billyho tváre pod posteľou nemali chybu. ()

Svatá blbá noc (2015) (S01E06) 

Bill kvôli požiaru ktorý spôsobil musí za trest na Vianoce miništrovať v kostole, Kevin pomáha s predajom Vianočných stromčekov, Frank sa snaží ukončiť štrajk ešte pred Vianocami podpísaním zmluvy a Sue chystá vianočnú výzdobu.... ()

Série 2 (2017) (S02) 

Pokračovanie Príbehov členov rodiny Franka Murphyho a ich priateľov už síce nie je až také vtipné ako tomu bolo v prvej sérii a tentokrát sa dočkáme podstatne ucelenejšieho príbehu, práve vďaka tomu sa seriál trochu odlišuje povedzme od Simpsonovcov a diváka vtiahne do deja, pretože osudy rodinky Murphyovcov naozaj stoja zato. Nakoľko sa jedná o produkt z produkcie Netflixu nesmú chýbať narážky na zlých komunistov, feminizmus, práva černochov ale to v dnešnej dobe kazí takmer každý film či seriál. Odhliadnuc od tohto faktu F is for Family aj druhej sezóne priniesol zábavno.vážny príbeh s dobrou animáciou a naďalej bavil. ()

Jde se sáňkovat (2017) (S02E01) 

Frank je tretí týždeň bez práce a trpí depresiou. Husté sneženie spôsobí, že deti nemusia do školy a Sue do práce a tak sa všetci spolu vyberú na sánkovačku za mesto.Chudák Bill po zážitku z piatej časti prvej série zažil ďalší, o ktorý sa postaral Kevin. A Frankove výbuchy hnevu sú rovnako tak skvelé. ()

Holka jménem Sue (2017) (S02E02) 

Frank má nastúpiť naspäť do práce, ale pri pohovore s Pogom sa všetko zvrtne a tak volá domov Sue z baru. Tá chcela skončiť s prácou dílerky ale po Frankovou neúspechu požiada o trvalý pracovný pomer. Kevin a Bill zisťujú že situácia v rodine začína byť zlá... ()

Klub lhářů (2017) (S02E03) 

Sue zisťuje že jej nová práca sekretárky nebude ľahká, keďže musí znášať posmešku od šéfov. Frank zájde na úrad práce, ale kvôli hrdosti o podporu nepožiada a tak sa doma stretne s Kevinom, ktorý išiel poza školu. Frank zistí, že Kevina štve že ho Bill budí ráno keď ide roznášať noviny a tak mu Frank pomôže vypratať suterén, kde bude jeho vlastná izba. Večer sa vracia Sue z práce a Frank jej klame o úrade práce, čím sklame Kevina... ()

Noční směna (2017) (S02E04) 

Frank sa pokúsi získať si prácu ako závozník, Sue pri hre s Billom a Maureen dostane nápad na nový výrobok pre gazdinky a Kevin sa pokúsi preraziť s novou skladbou svojej kapely v rádiu. ()

Bill v koncích (2017) (S02E05) 

Frank sa v novej práci uchytí, ale háda sa s Kevinom kvôli tomu že chystá s kapelou vlastný koncert. Bill sa chystá kúpiť si vysnívanú hokejku ale zbije ho Jimmy a tak sa ju rozhodne ukradnúť. Sue sa nevydarí prezentácia jej produktu vo firme a nakoniec Frank navštívi Kevinov koncert v domove dôchodcov. ()

To není dobrý (2017) (S02E06) 

Kevin sa chystá na svoje prvé rande s dievčaťom a pripravuje sa ozaj tvrdo. Frank je prepracovaný, berie služby naviac a tak má za úlohu doplniť automaty na letisku. Stretne sa s Pogom a ten mu dá návrh ako by sa mohol vrátiť späť na letisko.Vivien sa páči nápad Sue a chcú spolu zájsť za vlastníčkou firmy a uviesť tak výrobok na trh bez vedomia svojich šéfou. Bill zlomí hokejku a tak nejde na zápas a dáva sa na cestu zlého chlapca. ()

To je zase noc (2017) (S02E07) 

Sue a Frank majú výročie a tak Frank nejde do práce a chce s manželkou stráviť príjemný večer. Tá predtým zájde spolu s Vivien za kráľovnou Plast- a - Ware Henriettou a predstaví jej svoj vynález, a tá sa ho nakoniec rozhodne uviesť na trh. Kevin potom, ako sa vyspal s priateľkou suseda Vica dostane s kamarátmi ponuku zahrať na jej narodeninovej párty, kedže o ničom nevie. Bill ide poza školu a poháda sa so svojim najlepším kamarátom. Spoločný večer prekazí Sue a GFrankovi telefonát zo školy, pretože riaditeľ podozrieva Maureen že pri testoch z matematiky podvádzala. Po hádke sa Frank rozhodne zavolať Pogovi a bude sa chcieť vrátiť na letisko. Všetci Murphyovci zaspávajú smutný, iba Bill je so sebou spokojný. To však netuší, že z vojenskej školy práve odchádza Jimmy domov... ()

To spravíme (2017) (S02E08) 

Sue a Frank sa snažia zachrániť manželstvo a tak odchádzajú na víkendový pobyt k jazeru organizovaný náboženskou spoločnosťou pre manželské páry v kríze, Kevin sa u Vica stretne s jeho priateľkou a Bill čelí starému nepriateľovi, ktorý sa zmenil takmer na nepoznanie... ()

Modlení (2017) (S02E09) 

Sue a Frank sa zúčastnia manželskej poradne pri jazere, Billy sa ospravedlní Phillovi a spolu sa mu rozhodnú postaviť sa a Kevin počas oslavy u Vica prezradí svoje tajomstvo. ()

Bezpečné přistání (2017) (S02E10) 

Sue sa chystá na prezentáciu svojho produktu a Frank s priateľmi z letiska na zbavenia sa Scoopa. Vic zájde za Kevinom a vyriešia svoj problém, rovnako tak Bill s Jimmym, dokonca sa Bill zamiluje do Jimmyho sestry. Kedže Henrietta predstaví Suein nápad ako svoj vlastný, Sue sa opije a zistí, že Frankadržia spolu s ďalším zamestnancami ako rukojemníka na letisku. ()

Série 3 (2018) (S03) 

Murphyovci čakajú prírastok do rodiny a to poznačí osudy všetkých členov. Príbeh sa trochu obšírnejšie zaoberá aj susedmi a keďže je z produkcie Netflixu, nemohlo sa v ňom zabudnúť na humor adresovaný proti belochom a kresťanom. Po prvej sérii išla úroveň seriálu nadol, od neviazaného humoru sa prešlo na politicky korektný a humorných scénok je ako šafranu, príliš sa moralizuje nad politickou situáciou v USA v danom období a ako inak, netreba zabudnúť pripomenúť nevydarený záver sezóny Kansas City Chiefs v roku 1966, keď finále medzi týmami NFL a AFL proti Green Bay Pacers prehrali 10:35 najmä vďaka skvelému quarterbackovi Bartovi Starrovi a tento zápas neskôr vošiel do dejín ako prvý Super Bowl. V Európe nás každého do nohy zaujíma americký futbal a preto tak veľmi tieto narážky na tento šport a baseball milujeme. Prirodzene, robím si žarty, z tých pár užívateľov, ktorí seriál hodnotilo pravdepodobne nik netušil, o čom bola reč. Ale Frankova rodinka má svoje čaro a príbeh je pomerne zaujímavý,takže človek sa nad hanobenie ľudí bielej farby pleti a katolíkov dokáže povzniesť a dopozerať aj túto sériu. Príchod Frankovho otca v závere však príliš zaujímavú 4. sériu nesľubuje. ()

Jste připraveni na léto? (2018) (S03E01) 

Frank a Sue Murphyový čakajú ďalšie dieťa a tak si spolu s deťmi pozerajú rodinné videá. Ďalší deň sa zúčastnia každoročného sprievodu mestom, ktorý si majú užiť ako rodina, ale ako to už býva, dopadne to celkom inak. Kevin s kamarátmi sa opije, Maureen sa na poslednú chvíľu dostane na školský voz v sprievode, Billy sa vyberie za Bridget a Sue rozdáva letáky, kde sa snaží propagovať svoj nový výrobok. V epizóde sa objaví 9 ročný Jeffrey Dahmer, ktorý je synom policajta. Tvorcovia na otázku, či sa jedná o masového vraha s rovnakým menom, ktorý je v USA legendou na Twitteri uviedli jednoduchú odpoveď. He's Jeffrey Dahmer... ()

Reklama

Reklama