Reklama

Reklama

Sherlock: Ohavná nevesta

(TV film)
  • Česko Sherlock: Přízračná nevěsta (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čo ak by sa Doktor John Watson a Sherlock Holmes tentokrát nestretli v modernom Londýne? Čo ak by to bolo vo viktoriánskej ére a po Baker street by sa premávali parné vlaky, tradičné taxíky a ľudia v cylindroch a frakoch? Vitajte v Sherlockovi v roku 1895! Niektoré veci však ostávajú s istotou rovnaké a to priateľstvo, dobrodružstvo a najmä zo všetkého ... vražda. Thomas Ricoletti bude veľmi prekvapený, keď svoju ženu uvidí v starých svadobných šatách, pretože len pár hodín pred tým, si zobrala vlastný život. Duch pani Ricolettiovej sa túla po londýnskych uliciach s nenásytnou túžbou po pomste. Preto nastupujú Sherlock a Watson a musia využiť všetok svoj um, aby konfrontovali nepriateľa zo záhrobia. Podarí sa im odhaliť pravdu o Ohavnej neveste? (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (461)

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa

Na speciál Sherlocka jsem se těšila jako na druhé Vánoce a nezklamal, přestože to střídání časových pásem bylo poněkud divočejší (inu Moffat a Gatiss). Závěr pak se mi nelíbil vůbec, ale jednotlivé střípky, dialogy, kníry a hábity byly jedním slovem skvostné, takže jsem trochu na vážkách, k čemu se přiklonit. Scénář mi přijde podbízivý, ale v mnoha okamžicích to funguje jak má, Přízračnou nevěstu určitě nevidím naposled, tudíž nezbývá než vyřknout ortel- fanouškovské čtyři hvězdy + jedna za vedlejší efekt, který musím trochu dovysvětlit: Představte si, že perete prádlo, pak jedno nadbývající prostěradlo pověsíte ven na balkon, jdete sledovat Sherlocka a poté, co už jste na nějaké prostěradlo venku úplně zapomněli, si zajdete do kuchyně pro vodu… A skrze okno vidíte vlát cosi bílého, přízračného! :-o To prostě musíte švihnout pátou hvězdu, i kdybyste nechtěli!! ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Atmoška je fajn a případ pro nečtenáře opět nepředvídatelný. Ale. Už několik epizod jsem se sám sebe zpětně ptal, kdy asi mě to nablýskané, vypulírované a do očí bijící anglické pozlátko začne po boku pánů Cumberbatche a Freemana nudit. A stalo se. Nevim přesně co, něco mi tam ale holt chybělo. Anebo naopak přebejvalo? Co amíci maj a angláni ne a naopak? Víte to někdo? Nebo to možná prostě jenom úplně nevodsejpalo a Davies trpí vzácným bruckheimerovským CSI syndromem. ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Tohle mohlo dopadnout jen obrovským úspěchem nebo naprostým fiaskem. Dva roky čekáme na další série a máme obrovská očekávání, zatímco Benedict Cumberbatch a Martin Freeman naprosto nemají čas v diáři, aby tu plnohodnotnou sérii natočili. První hodina viktoriánského Sherlocka neprosto super, závěr je jakoby vycucaný z prstu a vyvstává z něj více otázek než odpovědí, ale prozatím si stojím za tím, že další série vše vysvětlí a přijde snad brzy...85% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Prípad z minulosti je sám o sebe veľmi zábavný, až hororový, ale my sme v skutočnosti svedkami Sherlockovho vyrovnávania sa so svojimi prízrakmi. Osobne by som prijal radšej trochu menej komplikovanú verziu, kde by sme si vystačili iba s jedným zásadným zvratom a psychológia by nezaujala ústrednú úlohu, ale scenáristom išlo práve o náhľad do Sherlockovho vnútra, takže aj posledná šialená 10,15 minútovka má svoje opodstatnenie. Film som vnímal ako puzzle, mindgame film, podľa ktorých princípov bol špeciál nakrútený a takto funguje. ()

PROROK14 

všetky recenzie používateľa

Sorry, ale tu už bolo priveľa fantasmagorie. Toto už nebolo ani zďaleka také dobré, ako prvých 6 filmov. Píšem 6, lebo sa mi zdá, že tie posledné tri už začínali byť trocha kostrbaté. Neviem čo si mám o tomto vôbec myslieť. Celé sa to akože odohralo za 4 minúty v hlave toho génia áno? No dobre. Pôvodne som tam dal 4*, po nejakej úvahe som to znížil a teraz by som najradšej dal iba 2*, ale už som prekročil deadline, takže meniť to nemôžem. 5/10 ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (4)

  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)
  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)

Reklama

Reklama