Reklama

Reklama

Zabudnutá minulosť môže byť niekedy riadne nebezpečná! Na vlastnej koži sa o tom presvedčí i pôvabná učiteľka Samantha Caineová (Geena Davis), ktorú pred ôsmimi rokmi našli postrelenú, tehotnú a v bezvedomí na pláži pri New Jersey - a odvtedy sa na nič zo svojej minulosti nepamätá! Dnes má nový život, temer osemročnú dcérku Caitlin (Yvonne Zima), skvelého snúbenca Hala (Tom Amandes) a je tu ešte niekto... Ach áno, súkromný detektív Mitch Hennessey (Samuel L. Jackson), ktorého si najala, aby pátral po jej minulosti! Krátko nato, ako sa doslova na pár sekúnd objavila v televízii vo vianočnom programe, ju totiž v jej dome prepadol neznámy muž, ktorý ju ale zjavne pozná a má s ňou evidentne nedoriešené účty! A akoby to nestačilo, vo chvíli ohrozenia života ho Samantha na svoje prekvapenie absolútne profesionálne zabije! V rovnakom čase objaví Mitch stopu, ktorá by mohla objasniť jej stratenú minulosť. Po ďalšom pokuse o jej zabitie Samantha zistí, že v skutočnosti sa volá Charlie Baltimoreová a že roky pracovala ako elitná vládna agentka a nájomná vrahyňa!. Doba sa však zmenila a pre svojich bývalých zamestnávateľov sa náhle stala hrozbou... Lenže zabiť ju nie je také jednoduché, ako by sa spočiatku zdalo, a tak vrahovia vyslaní jej bývalými šéfmi unesú jej dcérku! To je však najväčšia chyba, akú kedy vo svojich úbohých životoch urobili: Charlie je totiž odhodlaná Caitlin zachrániť za každú cenu – a spolu s Mitchom rozpúta malú súkromnú vojnu, ktorú nikto z bandy zabijakov nemôže prežiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (272)

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

::::::::::::::::::::::::::::::::::: Scénaře Shanea Blacka mám rád, ale tohle mne nějak nevzalo. Chyběly tady jeho obvyklé hlášky a Geena Davis není zrovna dvakrát můj typ. Měli spíše vybrat nějakou sexbombu ......... ,-) Neříkám, že je to špatný film, ale nějak mne to neoslovilo ...... Zajímavé komentáře: lesumir :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Slovenský dabing je úchvatný a už dlho som sa tak nepobavil. Až sa divím že to nieje v kategórií - komédia. Úžasne vtipné hlášky. Renny Harlin šťastne ženatý s hlavnou hviezdou, Geenou Davis, s geniálnym Shaneom Blackom podpísaným pod scenárom, sa Renny pokúsil ešte raz v kariére zažiariť a pripísať si na druhej Smrtonosnej pasci a Cliffhangerovi nejaký ten nekompromisný úspech. Bolo to rok po obludne propadákovom Ostrove hrdlorezov a očistec sa ako-tak podaril.. Dlhý bozk ale zreje ako archívne víno ​​a s väčším odstupom nakoniec jeho kvality oceníte. Skúste a uvidíte. ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

(75%) DLOUHÝ POLIBEK NA DOBROU NOC, další z mnoha filmů, které v poslední době doháním. Režiséra Rennyho Harlina mám v oblibě a jsem rád, že mi i tento jeho počin po x letech sedl – prostě takový typický, poctivý akčňák z 90. let. Děj to má poměrně jednoduchý, ale zajímavý. Líbil se mi přerod hlavní hrdinky, kdy se po druhé půli snímku víceméně dostane z amnézie a odhalí tvář profesionální agentky se vším všudy. Herecké obsazení krom výborné Geeny Davis bylo obstojné. Sekundoval jí Samuel L. Jackson, který snad nikdy ani nemůže zklamat. Hudba od Silvestriho se vydařila jako vždy. Akce je rozložena po celém snímku, je rozmanitá, obsahuje mnoho přestřelek, výbuchů apod. Hlavně v druhé části snímku a zejména ve finále jí máme požehnaně. Samozřejmě tu máme plno přehnaných sekvencí, kdy se nepřátelské kulky naší hlavní hrdince vyhýbají, ale to mi zde nijak extra nevadilo. Spíš je zde moc postav, zejména těch záporných – mnohdy se mi stalo, že jsem se hůře orientoval – a tím pádem mi určité pasáže nudily (ale nebylo jich moc). Víc se tomu vytknout nedá. Jsou lepší filmy, co Harlin natočil, viz Smrtonosná past 2, Cliffhanger apod. Ale i tak se na to někdy ještě při dobré náladě s chutí podívám. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Nechapu to nizky hodnoceni, me tohle prislo jako jeden z nej filmu Harlina. Na akcni film tu je paradni pribeh, sice nic vylozene originalniho, ale jelikoz tu je hlavni hrdinka zenska, tak je to dostatecne zajimavy. Geena Davis hraje navic naprosto skvele a obstoji i v akcnich scenach, zvlast kdyz ma oporu v perfektnim hlaskujicim Jacksonovi. Samotnejch prestrelek by tu sice na dve hodiny mohlo bejt vic, ale film nenudi a kdyz uz tu naka je, tak fakt stoji za to. Podle me perfektni akcni film. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Na čistokrvnú akciu dosť nešťastný, neúderný a sterilný názov, ktorý mnoho nepovie a mnohých možno odradí. Predsa len vždy viac zaujme dvojslovný, energický názov, ktorý má gule. Smrtonosná pasca, Smrtonosná zbraň, Maximálne riziko a mnoho iných dávajú názvu filmu šťavu. Odhliadnuc od tohto marketingového prešľapu sa ale naozaj je na čo pozerať. Blackov scenár je vo svojej podstate pomerne jednoduchý a v ňom nebudete hľadať nejaký hlbší zmysel, tak vás možno aj milo prekvapí. Výnimočnosť mu však pripisujem vďaka tomu, že je prešpikovaný tými najzhovädilejšími hláškami. Tie prepožičal L. Jacksonovej postave, čo sa vo finále ukázala ako perfektná voľba - jednu z najobyčajnejších postáv svojej kariéry dokázal premeniť na azda najvtipnejšiu. Geena Davis robila čo mohla a miestami som jej tú premenu milujúcej matky na psychopatického nájomného vraha aj uveril. Takže nezostáva nič iné, len odporučiť Harlinov posledný skvelý, akciou nabitý film, ktorý si určite zaslúžil pokračovanie. Na druhej strane vďaka-bohu, že k jeho realizácii nikdy nedošlo. 85%. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (29)

  • Film sa natáčal v Atlantic City (New Jersey, USA), Lynnwood (Washington, USA) a v Montreale, Toronte, Collingwoode, Miltone, Hamiltone, Markhame, Muskoke, Uxbridge a Niagarských vodopádoch (Kanada). Film sa natáčal od 10. januára do 23. mája 1996. (Arsenal83)
  • Před natáčením prošla Geena Davis výcvikem, přesto si zabodla nůž do nohy. (lesumir)
  • Shane Black sa stal prvým scenáristom, ktorý predal scenár za 4 milióny dolárov, čo bola vtedy najvyššia suma vôbec (dnes zodpovedá zhruba dvojnásobnej hodnote). Neskôr priznal, že to medzi jeho kolegami scenáristami vyvolalo veľkú závisť, ako aj obvinenia z komerčnosti. V dôsledku toho dobrovoľne odišiel z trhového priemyslu takmer na desaťročie. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (viac)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (viac)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (viac)

Reklama

Reklama