Reklama

Reklama

The Gracefield Incident

Trailer 1

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew s manželkou Jessicou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. (Marceloo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (43)

TomX2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Skupinka kamarátov sa vyberie na chatu blízko lesa, ktorá patrí zamestnávateľovi jedného z nich. Chvíľu po príchode však zaregistrujú niečo, čo sa ani trochu nepodobá ľudskej bytosti. Avšak pokúsiť sa zistiť, čo sa im mihlo pred očami skupinku môže stáť život a je príliš neskoro na to, aby sa vrátili späť domov. Celkový dojem: Jeden z ďalších novodobých found footage hororov s tým rozdielom, že sa tvorcovia spoliehali skôr na sci-fi efekty a tak sme dostali found footage alien horor. Tvorcovia sa však nehanbili zobrať si pár nápadov z misky od The Descent, Záhada Blair Witch a ďalších iných, známych hororov. Avšak zatiaľ čo dve menované boli dobre spracované, natočené zaujímavým štýlom, boli napínavé a mali naozaj čo nového ponúknuť, u The Gracefield Incident skôr prevláda totálny amaterizmus – hereckí ,,prepadlikovia“, ktorým dobre že neprasknú oči a nevybuchne im huba (všímaví si tuto skutočnosť všimli určite taktiež), trápne lakačky, lacné CGI efekty, lacná kamera a obraz, avšak z prostriedkov z toho tvorcovia mohli vyťažiť oveľa, oveľa viac. Svojim spôsobom sa mi to aj páčilo, bez problémov som to vydržal pozerať dokonca a mimozemšťania ma celkom zaujali, i keď myslím, že veľa priestoru tu nemali. Ak vám nevadí amaterizmus a prehnane trápni herci, myslím, že to zvládnete dopozerať bez väčších problémov, avšak ja to neodporúčam. edit (9.1.2019): odpad. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Hrozná amatérčina. Hodné ocenenia je akurát len to, že ponúknutá forma FF bola zvládnutá pomerne dobre a vôbec nie rušivo, tak ako som obyčajne navyknutý (žiadne roztrasence a pod.). No herci boli jedna veľká katastrofa, miestami mi pripadali ako banda malých detí, ktoré sa hrajú niekde na dvore za škôlkou na kovbojov a indiánov. Tak infantilne zahrané až z toho mrazí. Zabilo to aj to málo dobrého, čo z toho mohlo byť, pretože námet a dejová linka neboli vôbec zlé (aj keď nejde o žiadne terno) a až na ten nudnejší úvod to malo rýchly spád. Škoda, snímok mal na viac. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Vďaka spôsobu prezentácie, originálne poňaté "F.F.", z ktorého sa z hľadiska už tak celkom solídnej atmosféry dalo vyťažiť rozhodne viac. Mathieu Ratthe spackal dva hororo kraťasy, ktoré stáli zato, takže latku nasadil pomerne vysoko. No a Ja som rád, že ju nepodliezol. Škoda len, že sa nedostavilo nejaké to gore, no hlavne viac lakačiek, ktoré sú pre daný žáner doslova povinnou "ingredienciou" - 55% ()

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Jakožto zdejší hororový expert jsem zhlédl desítky, možná i stovky found footage hororů, a Gracefield Incident rozhodně nepatří mezi ty, které si budu na svém novém 10TB Seagate disku, kam se mi vejdou tisíce, možná i desítky tisíc hororů, opakovaně přehrávat. Snímek do daného subžánru bohužel nevnáší žádné inovativní prvky a ona eye-cam, nad kterou se zde někteří hororově méně vzdělaní uživatelé nadšeně rozplývají, již byla k vidění například ve Wingardově segmentu Phase I Clinical Trials v rámci úspěšného hororu V/H/S 2. Zklamalo mě i použití jistých CGI elementů, které některým scénám mírně ubralo na realističnosti. Atmosfericky se však Gracefield Incident poměrně vydařil a nebýt přestřelené stopáže, nepochybně by si odnesl vyšší hodnocení. Závěrečná půlhodina naneštěstí vyústila v příběhovou repetitivnost a dílo zkázy pak dokonal zcela nepatřičný happy end. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Je pravdou, že FF má svý nejlepší časy za sebou a téma mimoňi v hororu mě moc neberou, tak uznávám, že se na The Gracefield Incident dalo koukat. Sice to není nic převratnýho a dá se říct, že ve velké části filmu jde jen o bezhlavé pobíhání po lese, ale přesto to mělo svou atmosféru.Za mě je to určitě jeden z těch lepších FF projektů za poslední dobu. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama