Reklama

Reklama

Skvelí chlapci

  • Česko Skvělí chlapi (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (230)

SkyHawk 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála filmů, u kterého jsem vůbec nevěděl do čeho jdu. Nečetl jsem komentáře, recenze ani nějakou krátkou anotaci, nic. Doma jsem ho měl docela dlouho a ani nevim, jak jsem na něj přišel. Jetli Curtis Hanson, ale spíš mě donutilo herecký obsazení. Ač jsem se nebavil nějak královsky.. tak jsem prostě nechtěl, aby ten film skončil. Překvapil mě Tobey, pobavil Robert Downey Jr., Michael Douglas příjemě provedl příběhem a u Katie jsem doufal, že tam na někoho skočí :-p. A Frances McDormand? Já tu ženskou moc nemusim, ale tady mi až tak nevadila. Do půlky film byl opravdou hezkou podívanou, ale pak začal trochu pokulhávat. Hudba tam svou roli nehrála, což byla do jisté míry škoda a dalo se řekl bych zapracovat i na scénáři. Přesto si mě snímek do jisté míry získal, ale čím...Jsou v tom herecké výkony? Atmosféra doprovázející celý film nebo něco jiného, či snad všechno dohromady? To vám teď prostě říct nedokážu ;-).. 3,5* ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Sympatický Douglas, toporný Maguire, rozkošná Holmes a tradičný Downey Jr. v klasickej do seba zahľadenej spisovateľskej reflexii, ktorá je až príliš postavená na nelogických (prečo hneď nevrátil tú bundu) a samoúčelných (scéna s knihou a autom) zvratoch. Inak fajn atmosféra daždivej zimy a skvelý Bob Dylan. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

"Nikto spisovateľa nič neučí." Vyzeralo to na víkend ako každý iný. Gradyho Trippa ráno opustila manželka (zasa), dával si jointa a snažil sa dopísať román (momentálne stranu 2611). James Leer bol v každodennom náleve melancholickej depresie, rád sedel potme, ovládal svoje emócie a písal Pravdu. Gradyho editor, sexuálne nesústredený Terry Crabtree, prišiel na návštevu aj so svojou novou atraktívnou transvetitickou známosťou. Hannah Greenová bola Gradyho študentkou (ale mala prenajatú izbu v jeho dome a ráno sa po ňom prechádzala v nočnej košieľke)... a nakoniec to bol víkend, ktorý zmenil ich životy. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Zvláštny film. Počas jeho sledovania som si pripadal ako ten slepý pitbul. Tiež mi chýbal nejaký receptor na to, aby ma zaujal. Iste, boli tam dobrí herci, aj nejaký dejový posun, niektorí oceňujú skvelú réžiu, čo ja nedokážem posúdiť, ale dialógy mi pripadali iba ako také prázdne tláchanie. Nenaštval som sa pri jeho sledovaní, ani som pri ňom nezaspal, ale o týždeň už nebudem vedieť, či som ho videl alebo nie. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jeden z řady "skvělých" filmů, skvělých hlavně díky tomu, že v něm hrají skvělí herci, mají skvělé výkony a užívají si skvělý děj. Pro mě je to průměrný film se špetkou ironie, na kterém není nic originálního a nechápu, proč to zde má tak vysoké hodnocení, vždyť jen herecké výkony nedělají slušný film, nebo snad ano? ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (20)

  • Ve filmu nepadne název románu, který Grady Tripp (Michael Douglas) píše. V předloze Michaela Chabona se Gradyho nedokončený román nazývá právě „Wonder Boys“ (ve vydání v českém překladu jako „Zázrační hoši“). (Mr. Lobo)
  • Scéna, ve které se Grady (Michael Douglas) vrací domů spolu s Crabtreem (Robert Downey Jr.) a Jamesem (Tobey Maguire) byly natočena „na míru“ písničce Boba Dylana. (camper)
  • Jedným z dôvodov, prečo si mnohí mysleli, že prečo si film nedokázal nájsť divákov, bola veľmi nevýrazná marketingová kampaň. Pôvodným plagátom k filmu bol detailný záber na Michaela Douglasa, keď Grady Tripp vyzeral veľmi rozstrapatene, v L.A. Times tvrdili, že „vyzerá ako Elmer Fudd,“ (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené