Reklama

Reklama

Darček

  • Slovensko Záhadné dary (viac)
Trailer 2

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) sú mladý manželský pár, ktorých život sa odohráva presne podľa plánov a predstáv. Až do dňa pokiaľ stretnú Gorda (Joel Edgerton), Simonovho dávneho známeho zo strednej školy. Od tej chvíle sa ich život začína pomaly ale isto rozbiehať po desivom a šialenom tobogane. Po niekoľkých ďalších náhodných stretnutiach Simon a Robin začínajú byť z Gordonovho chovania a slov znepokojení. A navyše sa začnú objavovať záhadné dary, vďaka ktorým sa začnú objavovať podivné tajomstvá z minulosti. A Robyn sa tak nie len dozvedá znepokojivú pravdu o tom, čo sa odohralo pred dvadsiatimi rokmi medzi Simonom a Gordonom, ale predovšetkým stojí pred nečakanými otázkami. Ako naozaj poznáme nám najbližších ľudí? Je dávna minulosť navždy už len minulosť? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (16)

Trailer 2

Recenzie (487)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na Darčeku nie sú zaujímavé zvraty a vodenie diváka za nos, ktorého na konci Edgerton prekvapí (ale nešokuje). Na Darčeku je pozoruhodné prekreslenie postáv, ich vývoj, práca s motívmi. Zápletka je v podstate fádna až otrepaná, ale vďaka postavám s hĺbkou je nakoniec všetko vo filme na správnom mieste. Pokiaľ pôjdete na film viacerí, budete o ňom dlho diskutovať. Malý, skôr nízkorozpočtový triler (ale ako rodinná dráma hodnotnejší), ktorý je vďaka svojim kladom na Hollywood atypický. Vďaka svojim zvratom mu je však poplatný. Takmer v každej scéne a v každej prednesenej vete možno hľadať významy a spájať ich s tým, čo už sme videli, alebo budeme vidieť. Mám ale na mysli postavy a ich charaktery, viac ako dejové zvraty. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúca jednohubka vyskladaná na dvoch rozorvaných postavách. Dusná paranoja prvej polovice sa po zložení tajomnej skladačky prehupsne do psychologického thrilleru, pričom v oboch žánroch film funguje. A Jason Bateman tu úplne exceluje. Prečo vlastne márni čas v tých priemerných komédiách? The Gift síce žiadnu dieru do histórie kinematografie neurobí, ale keby bolo takých solídnych žároviek viac, hneď by bol svet krajší. ()

Reklama

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Co se v propagaci tvářilo jako zaměnitelný stalkerský thriller je nakonec až překvapivě ambiciózní a chytře napsané psychologické drama jen lehce okořeněné žánrovými prvky thrilleru a hororu (ten film má asi nejhnusnější lekačku letošního roku). I po skončení filmu obsahuje fabule spoustu nezaplněných míst, která lze smysluplně doplňovat poměrně značně odlišnými verzemi událostí, takže ideální film na poprojekční diskuzi. Od debutujícího Edgertona rozhodně překvápko a doufám, že se k režii brzo vrátí. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Celou dobu jsem čekal na něco drsnýho, což nepřišlo, místo toho šlo o střídmý, lehce znepokojivý, šmírácký thriller mezi trojúhleníkem nudná hodná ošklivka (aaaaaaaaaah), manžel namyšlenej sráč (Bateman překvapivě přesvědčivý) a kamarádský podivín (kde Edgerton rozhodně zaujme). A fajn, ale u mě takhle - mít lepší ponětí, do čeho jdu, tak na to nedívám, nic mi to nedalo. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Simon Says Go Watch this movie. Trailer příliš nenavnadí, poněvadž nemá čim. Film neobsahuje krev, nejsou zde vraždy ani násilí, jedná se tedy o Light Thriller, spíše psychologické drama, ale inteligentně napsané i zrežírované a hýří se to originálními zvraty a dokonce se zde objeví i dvě solidní lekačky. Zklamal mě konec, který zanechá v divákovi spousta nezodpovězených otázek, to já osobně v lásce nemám, ale palec nahoru za Revenge jiný, než jsme byli doposud zvyklí. Plusem bylo obtížné vybrat si kladného hrdinu. Jeden je Hajzl druhý je podivín. Velmi Kvalitní film. 80% ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)
  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama