Reklama

Reklama

V mene Krista je epický biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) sú poverení vyriešiť záhadu okolo toho, čo sa stalo Ježišovi (vo filme označovaný hebrejským menom Yeshua, slovensky Ješua) počas týždňov nasledujúcich po Jeho ukrižovaní, aby sa vyvrátili zvesti o vzkriesenom Mesiášovi a zabránilo sa povstaniu v Jeruzaleme. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (157)

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Dostal jsem přesně to, co jsem čekal. A musím říct, že jsem rád, jelikož jsem měl hlavně strach, aby se tvůrci nepustili do nějakých hlubších úvah či nedejbože rovnou nepřepisovali Nový zákon. Tohle se drží přesně na vlně popkultury pro mládež, nejsou tu těžko uchopitelné chvíle. Je to zcela srozumitelné i v případě, že polovinu času divák čumí do kornoutu s popcornem. Odpočinek sám, dobrý obraz, zvuk a mediteránní soundtrack docela fajn. Každý film, kde lidé oblékají starý mundúry potěší. 60% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa ide o najlepší film na kresťanskú tému od Umučenia Krista Mela Gibsona. Hlavne prvá polovica je úžasná. Hlavný slogan filmu sa nemýli a skutočne sledujeme známe udalosti z pohľadu ateistu. J. Fiennes ako tribút skutočne neverí, rozmýšľa logicky a kladie rozumné otázky. Čomu skutočne verí sú jeho vojaci a meč v jeho rukách. Pátranie po zmiznutom tele Ježiša mi prišlo veľmi zaujímavé, rovnako tak vypočúvanie Márie Magdalény a iných svedkov. Pripomínalo to nejaký detektívny film a práve tento prístup robí film iným a zaujímavým. Po objavení Ježiša sa film mení, ale mení sa preto, lebo sa výrazne mení hlavná postava. Od ateistu prešiel k pochybám a neskôr k viere. Niektorým práve táto časť filmu kazí zážitok, ale stále sledujeme film o Ježišovi, takže takýto vývoj sa dal očakávať. Celkovo ide o veľmi vydarený film, ktorý skvele dopĺňa hudba pre mňa neznámeho R. Baňosa, ktorý svojím soundtrackom výrazne umocnil celkový zážitok. Stačilo možno trochu inak uchopiť druhú polovicu filmu a mohlo ísť doslova o kult a nezabudnuteľný film. 80%. ()

Reklama

yakoob 

všetky recenzie používateľa

A vida, že to jde...Opravdu mne to překvapilo, až jsem se bál...Vzít historickou událost takovým "jiným" způsobem a stále si zachovat důstojnost v biblickém příběhu...A takové příběhy mám rád, kdy zbytečně "neujíždějí" a snaží se v těch podstatných věcech držet historické věrohodnosti...Akce není mnoho, ale to až tak nevadí, film je svižný, nápaditý a má co říci všem...Nečekám vysoké hodnocení, ono ten příběh o Ježíšovi nikdy nebyl moc populární, dodnes to lidé spíše vnímají jako fantasy. Ale stejně jako hlavní hrdina poznávám jednu věc a to, že když se setkáš s Ježíšem, už nikdy nezůstaneš stejný... ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

No neviem, bez toho jednoznačného odhalenia to nešlo? Jáj, že to by sa nad tým muselo dlhšie hĺbať a ťažšie by sa potom na stvárnenie takého príbehu hľadal režisér, nestačil by rutinér bez fantázie? Pravda, pravda, niet nad jednoduché, pohodlné riešenia. Aké "kresťanské". Príliš "kresťanské". Škoda. ()

italka63 

všetky recenzie používateľa

Líbilo, a docela dost. Konečně pojaté trochu z jiného pohledu, konečně měl Ježíš správného, snědého, chlapského představitele a ne chcípáka chrastícího kostmi, konečně pojaté dle Starého Zákona, kdy Boha se Hebrejci nebáli nazvat Jahvem a vliv, který Bůh a jeho učedníci na okolí přenášeli. Vynikající Joseph Fiennes, jeho pozvolná změna a touha vidět vše na vlastní oči. Na Římské říši bylo kouzelné a zajímavé to, že ač uctívala spoustu Bohů a Bohyň, nikdo neměl touhu kvůli jejich jménu válčit, všichni se respektovali. Takže skvělé exteriéry, I interiéry, které mě mrknutím oka přenesly zpět do mého milovaného italského jihu a celkově výborný pocit z filmu. Ovšem chápu, že pokud někdo základní starověká infa nemá, bude mu možná film připadat trochu mimo mísu.Já byla spokojena. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama