Reklama

Reklama

V mene Krista je epický biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) sú poverení vyriešiť záhadu okolo toho, čo sa stalo Ježišovi (vo filme označovaný hebrejským menom Yeshua, slovensky Ješua) počas týždňov nasledujúcich po Jeho ukrižovaní, aby sa vyvrátili zvesti o vzkriesenom Mesiášovi a zabránilo sa povstaniu v Jeruzaleme. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (157)

molcan2 

všetky recenzie používateľa

"V mene Krista" bol veľký kasový úspech. Film ma ohromujúce zábery a zaujímavý výber lokácii. Tiež chcem pochváliť silný výkon Josepha Fiennesa, ktorý hral rímskeho tribúna ktorý konvertoval na kresťanstvo. Vynikajúcu podporu mu robí Peter Firth ako byrokratického Poncia Piláta. María Botto je dobrá v veľmi zakrpatenej úlohe Márie Magdalény. Stephen Hagan priniesol vtipný rozmer do malinkej úlohy Bartolomeja. Kým jednoduchosť príbehu je skvelá v prebúdzaní fiktívneho rímskeho aristokrata, Claudiusa Aquila Valeriusa Nigera, tak tempo filmu je neskutočne pomalé. V strede filmu dôjde ku konverzáciám a druhá polovica sa hlavne skladá z cesty skupiny veselých apoštolov do Galilei, rybolovnej výpravy a rozhovoru pri ohni s Yeshuom, ktorý vstal a vrátil sa aby spoločne s apoštolmi Claudiovi myšlienkami vštepili mier. Scenárista a režisér Kevin Reynolds, sa úspešne zameral na konverzačný príbeh, na rozdiel od senzačného vzkriesenia Yeshua. Povznášajúca kvalita filmu bola podporená krásnou kamerou, hudbou a miestnou scenériou v Španielsku a na Malte. Toto mohlo byť v pohode 60 minútová dráma na History Channel. Namiesto toho je to slušný celovečerný film. ()

HonzaBez 

všetky recenzie používateľa

„Tribune opravdu tomu všemu věříš? Věřím, už nikdy nebudu stejný…" Film začíná tam, kde mnohé filmy o Ježíši pomalu končí. Sice jde o hodně spekultivní příběh, který v Bibli (a asi ani v apokryfech) člověk nenajde. Přesto mě zejména ve svém závěru dokázal vcelku vtáhnout do oné velké velikonoční události, kterou má smysl si znovu a znovu připomenínat. ()

Reklama

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý počin, ako stvorený pre obdobie Veľkej noci. Možno nie úplne presný vo všetkom, ale niečo také sa mohlo teoreticky stať (myslím-vyšetrovanie). V mene Krista je v mnohom podobný filmu Tajomstvo Kristovej hrobky s D. Lundgrenom, no predsa je iný a má svoju vlastnú tvár, na slušnej úrovni. Je potešujúce, že film bol aj v kinách. Joseph Fiennes tu odvádza pomerne dobrý výkon. Risen je síce trochu drsný, brutálny, ale Rimania takí boli a rovnako aj tá doba. Cliff Curtis tu dosť sedel do tej veľmi dôležitej role, Pána. Prosto, podarený a kvalitný počin! ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa ide o najlepší film na kresťanskú tému od Umučenia Krista Mela Gibsona. Hlavne prvá polovica je úžasná. Hlavný slogan filmu sa nemýli a skutočne sledujeme známe udalosti z pohľadu ateistu. J. Fiennes ako tribút skutočne neverí, rozmýšľa logicky a kladie rozumné otázky. Čomu skutočne verí sú jeho vojaci a meč v jeho rukách. Pátranie po zmiznutom tele Ježiša mi prišlo veľmi zaujímavé, rovnako tak vypočúvanie Márie Magdalény a iných svedkov. Pripomínalo to nejaký detektívny film a práve tento prístup robí film iným a zaujímavým. Po objavení Ježiša sa film mení, ale mení sa preto, lebo sa výrazne mení hlavná postava. Od ateistu prešiel k pochybám a neskôr k viere. Niektorým práve táto časť filmu kazí zážitok, ale stále sledujeme film o Ježišovi, takže takýto vývoj sa dal očakávať. Celkovo ide o veľmi vydarený film, ktorý skvele dopĺňa hudba pre mňa neznámeho R. Baňosa, ktorý svojím soundtrackom výrazne umocnil celkový zážitok. Stačilo možno trochu inak uchopiť druhú polovicu filmu a mohlo ísť doslova o kult a nezabudnuteľný film. 80%. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Marketing, nebo víra tvůrců? Nemůžu se rozhodnout, když Američan točí film s biblickým námětem. Film dějově hodně podobný knize Jeho království od Mika Waltariho. Stěžejní noční rozhovor mohl být mnohem duchaplnější a myšlenkově hlubší, tady se ukázala bezradnost filmařů v uchopení křesťanského poselství a podstaty Ježíšova učení. Na druhou stranu příběh je zajímavý a podobný film neznám. Slušná detektivka, ale hluboký zážitek nečekejte, o ten ani nešlo mám dojem. Takže upřímný marketing? Tak či onak, biblický náměť se dá natočit v podstatě jen dvojím způsobem - doslovně, nebo naopak "rouhačsky". Kevin Reynolds šel první cestou. Shrnutí: příjemně plynoucí film s poměrně dobrým zpracováním, no bez hlubšího dopadu na diváka. Technická poznámka - podle zdejších verbalovců je každý film, kde se objeví postava Ježíše Krista ve zpracování věrném Písmu svatém vatikánskou agitkou, což už samo o sobě je hodně hloupé konstatování. Proč dnes nemůže někdo natočit film podle Bible, aniž by byl hned vysmíván pro agitaci?? Tak by mě zajímalo, jestli třeba Hra o trůny není porno agitkou, hm? ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)

Reklama

Reklama